2009 február - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk! (beszélgetés)
Aznap lesz Janka keresztelője, úgyhogy nem valószínű, hogy megyünk, de köszi az infot :)
Én itt Szombathelyen készülök jövő szombaton menni a babaruha börzére!
Eddig még csak egy fogacska bújt elő, de szerintem ott van a másik is, de nem nagyon mutogatja, tapizni meg végképp nem engedi. Bár az előbb tudtam csinálni egy fotót róla, lesből támadtam, nem volt ideje ellenkezni :)
közbe Anyóséknál mi is kipróbáltuk azt, mert ő is vett belőle oda hozzájuk az Emmának, nekem kicsit kemény, de azért napközbe oksi. Gratula itt is a fogakhoz.
Mimi, nektek hogy áll a fogacska? Második nem mocorog? Mi most indulunk sétálni, mert olyan jó idő van. Emma nyügi, volt ma már egy orrbeverése, azóta nincs a legjobb hangulatban.
hahó
aztán csak vettünk ilyen pelust nem is olyan rossz sztem de van jobb is :)
már 2db fogunk van....:))))
Hát mimi kicsit kezdek én is elfáradni az újra kelegetésektől éjszaka........
Hogy vagytok?????
Mindenki jól van????
Szia Hope!
Megnéztem a Tesco újságot. Nem tudom, hogy egy most a Háppy változat volt e vagy mi, de nálunk a szombathelyi kórházban ilyen Bella pelenkát adnak a kicsiknek. Szóval mi próbáltuk ezek szerint annak idején az 1-es méretét, nekem nem volt különösebb bajom vele, bár ott a nővérek szerint nem a legjobb pelus. Nem tudom igazából mi volt vele a problémájuk. De úgy rémlik, valaki írta már itt a fórumon, hogy ezt használja.
A scamp cuccok amúgy szerintem is aranyosak, de az volt velük a bajom régebben, hogy Janka folyton a hátán feküdt és a legtöbb body-juk hátul patentos, én meg azt gondoltam, hogy az nem nagyon kényelmes, ha azon fekszik és nyomja a kis gerincét. Most mondjuk fekszik már mindenhogy, úgyhogy ez már nem indok többé :-)
Köszi, aranyos vagy, de most elég jól feltankoltunk pelenkából. De szerintem megnézem majd a szombathelyi Tescot is legközelebb, ha arra járok, mert lehet, hogy itt is akkor hasonlóan olcsó.
Nekem szerintem tanítanom kellene, hogyan szívassam saját magam. Írtam ugye, hogy vettem tejppet, hátha átalussza az éjszakát tőle. Nagyon finom az íze, megkóstoltam én is, de Jankának nem ízlik. Szívja, abbahagyja, sír, szívja, abbahagyja, sír... gondoltam, azért minden este megpróbálkozunk, hátha egyszer csak megízlik neki. Aha, csak most meg azt értem el a dologgal, hogy a tápszer sem ízlik neki, mert az meg ugye hypoallergén és kicsit kesernyés. Szóval se gyümölcs, se főzelék, se tejpép, most már tápszer sem, csak cici. A tejem meg egyre kevesebb. Bár nem mérem, de egyszerre max. 100 ml-t tud megenni szerintem. Egy nap így nem is nagyon érjük el az 1 liter kaját, ami egy 7,5 kg-os gyereknek nem valami sok. Remélem ez csak átmeneti lesz nála!
Kitartás nektek is az éjszakázáshoz!
én most a Huggiesba is csalódtam, lehet egy selejtes szériát fogtam ki, de éjszaka a sok pisitől olyan büdös lesz hogy azt elmondani nem lehet. Ha Pamperst adok rá akkor nem ez van, uh tuti a pelenka hibája. A körmendi tescoba a libero és a Huggies is most 38 Ftra jön ki. Vegyek neked? (holnap úgyis megyünk Szhelyre) Nekünk minden pellus bevág egy kicsit, de a Huggies tényleg viszonylag a nagyobbakhoz tartozik.
Egy fokkal jobban van Emmusom, de még mindig éjszakázunk. Ti hogy vagytok?
Most én is pont vettem egy csomag Liberot. Én ahogy néztem, a Pampers mindig valahogy olcsóbbra jön ki. Itt van egy bolt a piacnál, ahol 43 Ft-ra jön ki darabja, mindig ott veszem. Most azért vettem Liberot (46 Ft volt darabja), mert Jankának meg a foga miatt van hasmenése folyton és ki szeretném próbálni, hogy a Liberóból is úgy kifolyik e :-)
Amúgy már írtam korábban is, hogy Janka nagyon combos és a Huggiest szeretném kipróbálni még, mert állítólag annak valahogy jobb a gumírozása körben, de csak nagy csomagban kapni, nem tudom, valahol van e kisebb kiszerelésben...
Meggyógyult már Emma?
Szandrának van egy kis megfázása.
Egyelőre az orra folyik, meg kissé csillog a szeme. szóval enyhe nátha.
Még nem megyünk orvoshoz. Most veszek cebion csppet. Talán elég lesz.
Remélem kikúrálom otthon, és nem lesz több tünete.
én nem ismerem.
de nálunk a pampears a nyerő. (csak bírjuk anyagilag.)
Sziasztok :)
Rexona a scamp nekem is nagyon tetszik :)
Én nem nagyon vásárolok neten.... most anyukám ment ki angliába tesómhoz és adtunk neki pénzt most ott vásároltak be Zsombinak mert ott olcsóbb mint itthon :((( elképesztő....
mimi mi is óránként jó esetben másfél.... keltünk szombat hajnalban....
még mindíg nem tört át a második fogacska de szenved vele szegénykém :((((
Most néztem az új Tescos újságot most lesz valami új pelenka akciós. Vagyis nekem új mert életemben nem láttam még ilyen fajtát.
Bella Háppy. Ti ismeritek??????
Én szoktam rendelni a netről, de inkább csak használt cuccokat. Egyszer rendeltem a Kynga-tól feliratos bodykat, nagyon jó az anyaguk, de kimondottan őszi cuccaik szerintem nincsenek.
Örülök, hogy jól haladtok a babakajákkal, továbbra is sok sikert nektek!
Boccs, siettem és pár helyen elírtam. :-)
Nem a babkajával próbálkozunk, hanem a babakajával!
Sziasztok.
Hogy vagytok?
Mi továbbra is próbálkoznu napi 1-szer, vagy 2-szer az evéssel.
Nem is haladunk rosszul. Mostmár legtöbbször elfogadja a babkaját.
Most épp az alma,krumpli pépnél tartunk.
Amúgy pár napja fel kell kelnem az éjszaka, és meg kell dajkálnom a leányzót, mert elkezd sírni, és úgy nyugszik meg. Úgynézem most ez egy ilyen korszak.
Na, csak ennyi baj legyen!
Ti szoktatok vásárolni a neten a babáknak?
Én a Scamp babacuccokat nagyon szeretem. Többször rendeltem már. Ha van kedvetek, nézzétek meg a weboldalukat. Most is kellene jó pár őszi-téli ruha, csak ők még nem gyártották le ezeket a termékeiket.
Ha esetleg tudtok megbízható webáruházat, ajánlhatnátok!
Köszi.
ZSombi is ezt csinálja már zombi vagyok...
de tuti a fogacskák mert tegnap megérkezett zsombi első foga is a bal alsó metsző és készülőben van a jobb is
Helló lányok!
Mi is volt, hogy befűtöttünk a héten, főként este fürdéskor. Tegnap már csak a villanymelegítő ment a fürdőben, de azért tényleg őrület, milyen idő van.
Nem tudom, hogy Janka a foga miatt csinálja e vagy az időt érzi, de minden hajnalban felébred és 1 - 1,5 órát ébren van. (ja, és ezen kívül szopizni is felkel egyet) Nézeget, kiabál, pakol, forog. Kicsit kezdek már elfáradni. Végső elkeseredésemben vettem tejpépet, hogy talán végig alussza az éjszakát, de nem ízlett neki. :-(
Őrület. Ma reggel bekapcsoltuk a fűtést egy kicsit. 19 fok volt a szobában.
Látszódott hogy hideg van a gyereknek. Az éjszaka is hidegek voltak a kezei, meg az arca is néha.
Jól haladunk az időjárás terén.
Köszi a válaszokat.
Anyatejes a lányom. És ő alapból folyadékpótlásnak kamillateát kap fruktózzal.
Most megint a 4. napnál tartunk.
Tudom az anyatejesek ilyen korban közel 100 %-ig hasznosítják a tejet, szóval ritkábban van kaki. Csa eléggé erőlködik, meg kapálódzik is néha-néha. Ez viszont nem jó.
Na, majd elmondom mit javasolt az orvos. Valószínű csütörtökön megyünk.
Szia:)
Nekünk akkor volt a kakilással gond, amikor vasat szedett (mert itt felírják minden 3 hós babának, ha kell, ha nem). És akkor a védőnő ajánlotta 1 dl kamilla tea és egy jó kávéskanál cukor bele. 1. nap még nem hozott székletet, majd másnap ismét kamilla tea és akkora adagot produkált tőle Noel. Vagy azt mondta a védőnő, ha ez sem segít, akkor a gyógyszertárban vegyek LAEVOLAC szirupot. Nem vényköteles! Igaz ezt nem próbáltam, de barátnőméknél hat.
Én nem emlékszem már, rexona, nálatok csak anyatejet kap a leányka vagy tápit is? Mert elvileg anyatejes babáknál nem baj, ha napokig nincs széklet, az viszont már igen, ha így erőlködik szegényem. Ebben az esetben mindenképpen mondd majd a dokinak szerintem. Nálunk egyszer volt ilyen, nekem a védőnő azt tanácsolta, hogy kamilla teába tegyek cukrot (az egyik védőnő ismerősöm szerint bátran tegyek bele sokat, én azért annyit nem mertem). Na az úgy meghozta a kaksit, hogy csak na! Ezt egyébként sok kismamától hallottam már!
Azért majd írd meg, mit mondott a doki!
Nálunk csak a hozzátáplálás zavart be...
almát nem is kap csak párolva mert az alma fogja a székletet és Zsombi sem tud kakuszolni.
Tudom hogy írtad nálatok nem a hozzátáplálás a gond de nálunk a sütőtök csodákra képes mert lazítja a székletet.
Sziasztok.
Kérdezni szeretnék. Még nem voltunk orvosnál, de menni fogunk a héten.
Kb. 3 hete nagyon nehezen lesz széklete a lányomnak.
2-szer beöntést is kapott tőlem.
Mi még csak most kezdenénk a gyümölcsözést, szóval nem ez áll a háttérben.
Amúgy 2 nap szünetet is tartottam a hétvégén, nem kapott gyümölcsöt, ma próbáltuk meg megint. 5-6 kanál sikerült is.
Szóval a ti babátoknál rendben van ez a dolog?
Sajna már mostanában erőlködik is naponta többször, de semmi nem jön. Legutóbb is a 4. napon beöntéssel. (mert a kamillatea, lázmérőzés, szélcső sem segít)
További ajánlott fórumok:
- 2009 áprilisi babát várók beszélgessünk
- Harmincas Bagoly Anyukák ! Beszélgessünk!:)
- 2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk!
- 2012 február - indul a babaprojekt :)
- 2010 szeptember - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk!
- 2012. júniustól babaproject - Beszélgessünk, amíg összejön!