Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2009 február - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk! fórum

2009 február - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk! (beszélgetés)

❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯
6161. mimi08
2010. okt. 25. 19:32

nekem dorec ajánlotta a figyelmembe az Aludj jól gyermekem című könyvet. Elolvastam és kipróbáltam a módszert és nem akartam elhinni, hogy mindjárt az első nap után Janka átaludta az éjszakát! Ez ment 5 napig, és még mindig nem akartam elhinni.

Aztán egyszer mégiscsak felébredt, majd megint átaludta és elkezdtek össze-vissza lenni megint a napok. Most pár napja megint felébred, mondjuk csak egyszer, de azért ez szerintem már haladás, hogy voltak átaludt éjszakáink.

6160. wallmart
2010. okt. 22. 12:46

ja igen nekem nappal alszik még kétszer, reggel és délután, de nekem mindennap fél 6-6 körül kel fel, van mikor hamarabb. Átlagban napközben alszik 2-3 óra között összesen.

Akkor tudok egy kicsit szusszani, mivel nálunk elindult a négykézlábasdi, és egy percre nem lehet otthagyni, mert kotor utánam, vagy éppen a virágföldet rámolja, szóval ott kell vele lenni mindig. :-))))

6159. wallmart (válaszként erre: 6158. - Rexona)
2010. okt. 22. 12:42

szia, nálunk az alvás már 4. hónapja úgy van, hogy nem alussza végig egyáltalán. Eleinte kétszer felébredt, adtam neki teát vagy cumit és visszaaludt. Most ez úgy működik, hogy többször felébred, mégpedig azért mert forgolódik, és beüti magát a kiságy rácsába. Most odavettük magunkhoz hátha megoldódik de sajnos nem, ugyanúgy forgolódik és úgy alszik mint egy kiskacsa, a feneke felfelé áll, és összevan kuporodva. Már utána olvasgattam, és állítólag a növekedés miatt valamint a fogzás miatt van. Azt hiszem egyhamar nem alszom akkor mire mind kibújik az összes 20 fog. :-)

A feszegetést nekem akkor csinálja ha ölbe van, és leakar menni a földre.

Kérdezd meg a védőnődet, vagy a dokidat, hátha mondanak valami okosságot.

6158. rexona
2010. okt. 22. 07:31

Nálatok, hogy alszanak a babák?

A lányom mostanában nagyon keveset alszik. Napközben meg főleg. Az éjszakák jók, bár tegnap este is nehezen bírt elaludni.

Mintha titokban kávézna.

Fáradt nagyon, de egyszerűen szenved, akkor sem bír sokszor pihenni egyet.

Meg mostanában feszíti magát ha az ágyban van, meg evés közben is sokszor.

Ilyenkor mindig azt mondom magamnak, hogy várok egy kicsit, aztán megkérdezzük az orvost.

Mint akinek fáj a hasa, erőlködik.

Meglátom még a mai napot.

Tudom, lehet, most csak ilyen passzban van az alvás terén, de ez a feszítés, erőlködés aggaszt egy kicsit.

6157. rexona (válaszként erre: 6156. - Mimi08)
2010. okt. 22. 07:27

Én rendeltem. Csak képeslapot. Kíváncsi leszek, milyen lesz.

Kösz mimi. Ha tudtok, valami érdekességet máskor is, akkor megírhatnátok.

Bár spórolni kellene nagyon, de ezt nem bírtam ki. :-)

6156. mimi08
2010. okt. 20. 21:11

Sziasztok!

Nálunk minden összejött. A kutyánk is nagyon beteg lett, szegénnyel folyamatosan dokihoz járunk.

Szerintem a találka jó ötlet, talán jövőre már a gyerkőcök is elég nagyok lesznek.

Én mindig kapom a Rossmann hírlevelét, szerintem most tök jó akciójuk van. Csinálhatsz saját fényképpel karácsonyi üdvözlő lapot 65 Ft/db-ért. Én szerintem csinálok olyat, amin Janka van, a rokonok biztos örülnének.

Akit érdekel, itt a link:

[link]

6155. wallmart
2010. okt. 20. 12:24

Gondolkoztatok már azon, mi volna ha jövő nyárra csinálnánk egy találkozást?

Jó lenne mindenkit személyesen megismerni.

Bár az ország minden pontján vagyunk, de biztos sikerülne valahogy.

Írjatok akinek tetszik az ötlet.

6154. wallmart
2010. okt. 20. 12:22

köszi lányok, már jobban van, de még azért néha köhög, azért a c-vitamin cseppet adom neki még.

mostanában, hogy beteg volt sokszor babusgattam, este ringatva aludt el, akart jönni ölbe, így most úgy hozzászokott a kis betyár, hogy most is kiköveteli magának.

Már most tudom el lesz kényeztetve, mert nem tudok neki nemet mondani.:-)))

6153. mimi08
2010. okt. 18. 21:43
Köszönöm lányok, nagyon drágák vagytok! Én is jobbulást kívánok még egyszer Ádámnak, remélem most már hamar vége lesz mindkét gyerkőc kínlódásának.
6152. hope_:)
2010. okt. 18. 19:11

Mimi sajnálom hogy Janka beteg de jó hogy nem viseli meg nagyon!!! Jobbulást nektek.

Wallmart remélem Ádám is jobban van nektek is jobbulást :)

6151. wallmart (válaszként erre: 6150. - Mimi08)
2010. okt. 18. 14:45
mimi kedves, nagyon sok gyógyulást kívánok remélem hamar jobban lesz a kislányod. Én is együtt érzek veled, hiszen még Ádámkám nem gyógyult meg teljesen, de már jobb kedvű aminek örülök.
6150. mimi08
2010. okt. 17. 20:25

Amikor felhívtam az ÁNTSZ-t, első hallásra valóban megrémültem kicsit, de igazából amikor végiggondoltam, hogy először el sem akartam vinni a gyereket orvoshoz, csak a védőnő unszolására tettem, akkor kicsit azért megnyugodtam. Már a doki is előre mondta, hogy bármit találnak, nem fog tudni rá gyógyszert adni, mert ezekre a hányásos-hasmenéses vírusokra nincs is igazán mit. Sokat kell itatni, mert kiszáradhatnak és Normaflort kell adni.

Jankának egy nap csak egyszer van széklete, ami kicsit hasmenéses és zöldes, ezen kívül se láz, se hányás, jókedvű és egyáltalán nem tűnik betegnek. Valószínűleg azért nem kapta el olyan durván, mert még kap anyatejet, de a doki is mondta, hogy nagy szerencséje van. Most nem kínáltam meg 2 napig főzelékkel, majd talán holnap elkezdjük megint, mert mintha kezdene visszatérni az étvágya. Nagy reményeket azért nem fűzök a dologhoz, de ha megeszik pár kanállal, az is több a semminél.

Köszi lányok a nyugtató szavakat! Puszi!

6149. rexona (válaszként erre: 6147. - Mimi08)
2010. okt. 16. 11:57

Biztos megijedtél most!

Meggyógyul, nyugi!

6148. dorec (válaszként erre: 6147. - Mimi08)
2010. okt. 16. 10:55
jesszusom. Mit mondtak mi a teendő? Akkor még szerencse hogy csak egy kis hasmenés van, és nem hányt stb... Kitartás!
6147. mimi08 (válaszként erre: 6146. - Rexona)
2010. okt. 16. 10:19
Nálunk szerintem megvan a mostani teljes kaja-sztrájkra a válasz. Van egy kis hasmenése Jankának egy ideje, amit leszűrettem az ÁNTSZ-ben. Kiderült, hogy Rotája van. :-(
6146. rexona (válaszként erre: 6145. - Mimi08)
2010. okt. 16. 08:34

Köszi.

Még nem vagyok türelmetlen, csak furcsa hogy 3 hete sokkal jobban evett, mint most. Tudom, ők még kicsik. Lehet ilyen kedve van. Lehet foga lesz.... (nemtudom)

Tegnap a kimért sütőtökjét megette, mivel idáig is az volt a kedvenc. De előtte 3 napig szinte semmit nem kért. Kivétel az amyatej, bár mintha az sem esett volna néha jól.

Na, nincs vész. Éhen nem hal . :-)

Csak, hát rossz nézni, hogy vergődik , pirosodik, erőlködik, ha a kanalat nyújtom. Mivel, ugye eddig nem így volt.

Amúgy szerencsére minden oké.

Ma idáig esős, borult időnk van. (felénk)

6145. mimi08 (válaszként erre: 6143. - Rexona)
2010. okt. 15. 21:28

Szia Rexona!

Janka elmúlt 8 hónapos és a mai napig nem tudtunk kiváltani teljes étkezéseket. Amennyi kaját én már kiburogattam, azon egy etióp egy évig elélne!

A kóstolgatást mi kb. 5 és fél hónapos kora körül kezdtük és azóta szenvedünk (tehát 2,5 hónapja!) Nem lett jobb a helyzet. Sőt! Azt kell mondanom, az elején még jobban is ment. Szerette a sütőtököt, a banánt, azokat ette is jóízűen. Most éppen olyan hete van, hogy nem kell neki semmi.

Sokat rágódtam a dolgon, azt gondoltam, valamit én nem csinálok jól, magamat okoltam. A védőnő és a doki is megnyugtatott, hogy vannak ilyen gyerekek és nem tehetek semmit. Hiába kérsz szerintem te is tanácsot, ami egyik gyereknél beválik, a másiknál nem.

Amúgy nálunk mindig bezavart a fog kérdés. Mikor elkezdtük az evést, kezdett belejönni, kibújt az első fog. Akkor nem evett 5 napig semmit. Ismét belejöttünk, kibújt a következő, megint 5 napig nem evett. Lehet, hogy most is fog lesz.

Pár tippet amúgy biztos tudnak adni, de tökéletes megoldás nem létezik szerintem. Nekünk a gabonapéppel való keverés, az alma megpárolása, egy minimális fűszerezés stb. néha működött , de most éppen ezek sem.

Kitartás, én maximálisan átérzem a helyzeted!

6144. hope_:) (válaszként erre: 6143. - Rexona)
2010. okt. 15. 12:24

Nekünk is vannak ilyen napjaink néha valamikor 2-3 napig is alig eszik aztán mint ha mi sem történt volna újra eszik.

Nem kell eröltetni biztos ilyenkor nem annyir éhesek.....

6143. rexona
2010. okt. 14. 22:11

Amúgy nem tudom, hogy miért, de pár napja, de lassan egy hete a kiegészítő evésekkel nagy bajunk lett.

Eddig nem volt semmi. Kezdtek kialakulni a kedvenc kaják is, de mostanában, elfordul, erőlködik, pirosodik is már a feje, mert sír, vergődik 2 kanál étel után. Bármi is legyen az.

Én eddig sem nagyon erőltettem. Napi 2 alkalommal kapott mindig valamit, de most dobálom kifelé a kajákat.

Arra gondoltam, várok kb. 2 hetet, addigra 7 hónapos lesz. Ha nem változik ez, akkor tanácsot kell kérnem orvostól.

Nincs valami tippetek mi lehet ez?

Foga még nincs, nem is látszódik, hogy jönne....

Egyelőre nem tudom, mi ez most?

(ma este is nagy sírás volt, mintha kínoznám.)

6142. dj.cica (válaszként erre: 6140. - Wallmart)
2010. okt. 14. 20:20
jobbulást,de szerintem pár nap és jól lesztek:)
6141. rexona
2010. okt. 14. 17:48
Jubbulást wallmart!
6140. wallmart
2010. okt. 14. 11:48

na itt vagyok, tegnap lefekvésig 37,8 volt a hőemelkedése, de aztán éjszaka mikor felébredtem akkor már nagyon tüzelt a kis homloka, így nem mértem, hanem éjszaka adtam neki egy kúpot, mert tuti, hogy lázas volt hiszen már este sem sok híja volt. Most már jobban vagyunk, de még mindig taknyos, annyi hogy már kevesebbszer kell az orrát szívni és akkor sem sok minden jön belőle. Remélem már csak vagy 1-2 nap és meggyógyulunk.

Én nem gondoltam volna, hogy eddig tart, már egy hete levegőn sem voltunk, csak a lakásban szellőztetem ki a bacikat.

6139. dj.cica (válaszként erre: 6133. - Wallmart)
2010. okt. 14. 08:49
szia 38 fok alatt nem szabad lázcsillapítani,csak 38 feletti értéknél.
6138. Betta76 (válaszként erre: 6132. - Hope_:))
2010. okt. 13. 21:34

Szia! Én nézegetem időként az adatlapodat :) A te babád is szép nagy lett!!!

Hát nem könnyű kettővel, de nem panaszkodom, nem bánom hogy ketten vannak:) majd ha nőnek könnyebb lesz, az eleje volt durva, mikor még éjjel is ettek 3 óránként és gyerekenként kb egy óra elment az etetéssel:)

Inkább az bosszant sokszor hogy mennyire nem gondolnak ránk ikresekre amikor épitenek valamit, nem férek ki babakocsival a boltok pénztáránál, sok helyen még az ajtón se jutok be, mindenhol lépcsők stb...:( Nem tudok egyedül semmit elintézni sajna, nekünk most ettől nehéz az élet...

Amúgy aranyosak tündérek a babák, szerencsére nincs velük sok gond, lassan 9 kg felé járnak, pedig milyen picin születtek:)

6137. hope_:) (válaszként erre: 6136. - Wallmart)
2010. okt. 13. 18:05

ez már a 0.5 levonása utáni????

Nekem azt mondta a doki hogy 38-38.2 a kezdődő láz.

Mi nurofen babyt használunk már Ádám is nagy szóval kaphat 0.50ml bár nekünk levitte a lázat a 0.25ml is.

Vagy fél germicid kúp ha felmegy jobban a láza nyugodtan adj neki egy egész germicidet nekünk az jobb volt éjszakára mint a nurofen

6136. wallmart
2010. okt. 13. 17:26
37,8
2010. okt. 13. 16:59
35 éves vagyok, nyárom volt egy nőgyógyászati műtétem, szerencsére csonkítás nélkül megúsztam. Babát szeretnénk, de nem tudom, mennyire befolyásolja majd ez a tény a teherbeesés lehetőségét.
6134. wallmart (válaszként erre: 6131. - Betta76)
2010. okt. 13. 16:54
szia üdv. közöttünk
6133. wallmart
2010. okt. 13. 16:54

most mértem Ádámkám hőjét 37,6. Ez már hőemelkedés ugye? Mit javasoltok? köszi a gyors választ.

Hope itt vagy még?

6132. hope_:) (válaszként erre: 6131. - Betta76)
2010. okt. 13. 16:49

sziiiiia

Én nagyon örülök neked!!! Emlékszem rád néha váltottunk privit.

Pont valamelyik nap kerestelek csak nem találtalak :(

De most elmentettem az adatlapodat !!!

Most néztem hogy már 8 hónaposak az ikreid !!!

Nagyon aranyosak :)

Milyen a két gyekőccel az élet???

Nem semmi lehet az tuti :)

❮❮ ... 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook