2009 február - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk! (beszélgetés)
Sziasztok! Nem szoktam ide írni csak olvasni szoktalak titeket, van aki ismer régebbről, nem haragszotok ha csatlakoznék néha? az ikreim hasonló korúak mint a ti babáitok csak mi koraszülöttek vagyunk és így van mit behozni..
hope, most megnézem én is a babakajcsikat:)
Sziasztok :)
Mi újság???
Köszönöm a napló visszajelzéseket :) mindíg kapok leveleket ismeretlen anyukáktól is örülök ha segít vkinek.
Zsombi a mai napig csak pároltalmával és 1-2 kanál rizspéppel eszi meg a céklát de úgy nagyon nagyon szereti főzelékként nem eszi meg.
Cica nagyon szorítok!!!!
Nálunk a célkla az első két nap ízlett, utána nem esett neki jól. Ez volt több mint 3 hete, úgyhogy lassan megpróbáljuk megint. Aztán kiderül, hogy kell-e készítenem máskor is, vagy elvetjük. :-)
Mondjuk elég érdekes íze van.
Nálunk ma krumpli-répa-máj püré volt.
tegnap voltunk dokinál, megállapította, hogy egyszerű nátháról van szó, /ezt persze én is tudtam/ írt fel köptetőt a köhögésére, és valami légzéskönnyítőt, amit kaja előtt kell beadni.
Szegénykémet úgy megkínozza a köhögés, hogy sokszor sír utána, köhögés alatt potyognak a könnyei, és ömlik a taknya. Az orrszívás változatlan, talán nem hadakozik annyira mint az elsőnél, de már kéne lassan gyógyulnunk de semmi. Már ez a 6 nap. Ma spenótot fogok neki adni ebédre krumplival, kell a vitamin a drágámnak.
HOPE nagyon szuper a babakajcsis naplód, már írogattam ki magunknak belőle, még céklát nem adtam neki, azt hiszem itt az ideje.
Mi már kb. 1 hónapja ülve közlekedünk a babakocsiban, mert különben az egész séta alatt hasizmozna Janka. Néha elég neki a 3/4-es pozíció is, de csak akkor ha nagyon fáradt, vagy ha jó nagy lombos fák vannak fölötte, amiket nézhet.
A hordozót is kb. 2 hete félre raktuk és már ülésben utazik. Csak a boltba megyünk, akkor rakjuk rá a hordozót a bevásárló kocsira.
(Cica! Én is drukkolok nagyon! :)))
ismerem Bükkszentkereszten is dolgoztam már és sokat veszünk fel tölük a postán ilyen teakeverékeket:)
de azért köszi,most inkább szoritsatok:)
Hope!
Nagyon szép a babaszakácsnaplód. Főként így képekkel.
Ügyes vagy. Nem is tudom, hogy van ennyi időd ilyen sokféle babakaját készíteni.
Énis 90%-ban főzöm, de ennyire nem haladok jól, mint te.
Nem tudom próbálta-e valaki, de mi éjszakára már kipróbáltuk többször a Hipp jó éjszakát üveges menüket. Nagyon szereti a lányom. Eleinte furcsa szemmel néztem az ilyen címkékre, hogy : jó éjszakát. Nem tudtam mivel van teli tömve, vagy tápszer az egész, de kipróbáltuk párszor, és megbarátkoztam velük. Többnyire csak ilyenkor eszik üvegest, de ezt is csak 1 héten 2-szer, 3-szor. Nem akarom hozászoktatni.
Amúgy még mindig a legtöbbször anyatejet eszik. Pedig mostmár énis érzem, hogy lényegesen kevesebb van.
A mai menünk sütőtök lesz.
Amúgy pár napja, nemtudom miért,de kezd 4-5 kanál után elfordulni a kanáltól, meg erőlködik is közben. Még nem jöttem rá, mi ez. Talán most megunta a kiegészítő kajákat??
Mindegy nem erőltetem, eszik amennyit akar.
rexona nagyon szép a pici lányod, igazi kislány.
én is felraktam a felállós képet.
sziasztok, hát még mindig sajnos taknyosak vagyunk, talán már az orrdugulás alábbhagyott egy kicsit, de most meg nagyon köhög az én kis drágám, de már lassan kifelé haladunk.
Annyi, hogy már éjszaka nem kellett orrot szívni, és már nem hadakozik annyira mikor csinálom, de azért még el-el rángatja a fejét, de már nem kell lefogni.
cica drága, nagyon szurkolok remélem most összejön a tesó a kisfiadnak.
Van egy oldal nem tudom ismered-e: www.gyorgytea.hu, itt van egy babaváró csomag ami tele van fincsi gyógyteákkal, igaz nem olcsó de szerintem érdemes kipróbálni ártani nem árt.
Mi gyakran fogyasszuk a bükkszentlászlói Gyuri bácsi gyógyfüveit, jobban érezzük magunkat tőle.
Ha gondolod próbáld ki.
Ja igen na nem tudom említettem-e már Ádámkának a bal felső metszőfoga áttörte az ínyét hétfőn, és már feláll mindenhol ahol csak tud. Most két hét alatt nagyon sok mindenben fejlődött. Egyébként 8,5 hónaposak elmúltunk, Ádámkám 9 kg, és 70 cm.
Ja igen és most már mi is totál taknyosak vagyunk, így vagy manótól kaptuk el, vagy van valami a levegőbe.
Most én is megnézem rexona babáját. :-)))
szia kitartás,pár nap és jobban lesz.
Nekem meg csütörtökön kéne megjönnie pirinek,remélem elkerül.Majd beszámolok róla mizu:)
Mi múlt héten megvettük a téli cuccokat, köztük egy overált is.
Egy kiskabátot is kapott, az látható a képek között.
A babakocsinkon mi még mindig a mózes részt használjuk. Dönthetős annak is a háttámlája, úgyhogy mi még azt használjuk. De az én lányom gyakran kikéri magát a kocsiból, úgyhogy legtöbbször üresen megy a babakocsi, kezemben meg a gyerek. :-)
Hogy vagytok????
Jó hűvös lett .... mostmár tényleg kell vennünk egy overált....
Téliesítettem a babakocsit is vagyis csak a sportüllést lehet a miénken téliesíteni...
Mikor raktátok ha raktátok már a sportba a babákat?????
Zsombit már nem igen fér bele a hordozóba főleg ha beöltöztetem mostmár lehetetlen.....
Nagyon nagyon szép a kislányod Kitty :)
Gratulálok :)
Kitty nagyon szép a kislányod!
Nálunk Janka 6 hónaposan volt 7,5 kiló és 70 cm, azóta nem mértem és holnap lesz 8 hónapos. Kíváncsi vagyok már nagyon a súlyára, majd valamelyik nap elugrok a barátnőmhöz egy mérésre, neki még megvan a mérlege :-) Szerintem egyébként eléggé leállt a súlygyarapodása, emlékszem az elején nagyon durván nőtt!
Sziasztok!
Tettem fel egy képet a kislányomról.
Nálunk szerencsére ritkán volt taknyosodás, és akkor is általában a kézi orrszívó elég volt, azt ha közben szórakoztatom, egész jól tűri. A porszívós változatot viszont utálja, de sajna már azt is muszáj volt párszor bevetni...:-(
Gyorsan lekopogom, de nálunk még igazán betegség nem volt, a fogzás is csak egy kis hőemelkedéssel és hasmenéssel járt.(Kettő van neki alul, és egy kezd kibújni felül).
Egyébként pedig 8 hósan 7500g és 72 cm.
Jobbulást minden taknyos babócának!!!
És kevés felkelést éjszaka az anyukáknak! :-)
Igen, ezt a balzsamot mi is használtuk éjszakára.
Én úgy csináltam, hogy fürdés előtt Euphorbium orrspray, és a fürdőszobai pára is kicsit segített meglazítani az orrában a cuccot. Akkor fürdés után orrszívás és így eltelt az a 20 perc, ami a homeos cuccoknál kell és éjszakára be tudtam kenni a hátát a balzsammal + a matracot is kicsit megemeltem neki, hogy ne könnyebben vegyen levegőt. Lehet, hogy benneteket jobban elért ez a takony kór, de nekünk így 2 nap alatt teljesen rendbe jött.
Napközben meg ha kellett max. még 2-szer orrspray, de ez is csak 1-2 napig.
Sziasztok! Megvagyunk ám!
Csak az elmúlt héten segítettem egy kicsit a volt kolléganőmnek, és vállaltam itthon egy kis papírmunkát, ami minden szabadidőmet lekötötte!
Amúgy elvagyunk, még mindig nincs foga a kiscsajnak, bár néha nyűgösebb, és mindig azt hiszem, hogy ez már a fog lessz! De mégsem.
Elég szépen eszik.
És én még mindig csak azt a 4-5 féle dolgot adom neki, amit eddig, bár mostmár rizst is főzök neki almával, vagy barackkal, meg az eddig megszokottak.
Szandra 6 hónaposan 65 cm. és 6 kilo 80 deka.
Szerencsére azt mondták minden rendben!
sziasztok, hát még mindig taknyosak vagyunk. mi is használunk ottrivin orrsprayt, plusz még Cebion cseppet, /C-vitamin/ valamint Aflubin cseppet, ami homeopátiás.
Most a neten olvastam, a baby luuf balzsamot, amivel éjszakára kell bekenni a kis mellkasát és hátát, és könnyebb lesz a légzés, annyi hogy ezt homeós dologgal együtt nem lehet használni.
Mivel reggel kapja a homeos cseppet, remélhetőleg estére már bekenhetem neki.
Sajnos éjszaka is szívjuk az orrát, de tiszta tortúra, mert ha már közelítek az orrlyuka felé forog és csapkod, így kénytelen vagyok lefogni. Szóval ez az orrszívás tiszta szadista módszer.
Nem tudom 32 évvel ezelőtt mit használtak, mi is felnőttünk orrszívó nélkül, kíváncsi lennék akkor hogyan oldották meg a takonykórt a babáknál.
mi a sterimar baby-t használjuk, nekünk az jött be. :)
hope, szép nagy baba Zsombi, Emma súlya is hasonló, de ő pár centivel rövidebb. :) (és több mint egy hónappal idősebb :DD )
meg Zsombi továbbra is nagyon nagy baba :)
Voltunk 6h. tanácsadáson. 8780g és 75,5cm :)
tényel alig hord valamit és már kilóg keze lába... már jó pár ruha ami jó rá az 80cm vagy 9-12h babára baló elképesztő 20,5cm nőtt 6 hónap alatt :) én vagyok 165cm már akkora mint a lábam :D
Hahó
Én is örülök Kitty hogy benéztél :)
Nekünk Otrivin baby orrspray van itthon nekünk az segít meg fújni könnyebb mint cseppenteni sőt jobban tisztít is sztem. Van hogy befújom aztán már a hapcival jön egy adak takesz...
Hogy vagytok?????? Babák mamák????
Szia!
Üdv újra köreinkben. Nem teszel fel képet a kislányodról?
Szia!
Mi is taknyosak voltunk múlt héten. Sajnos azóta meg hasmenése van Jankának, nem tudom, van e összefüggés a dolgok között.
Saját tapasztalatomból csak annyit szeretnék mondani, hogy ez a Nasivin orrcsepp, amit a védőnő és a doki nekünk javasolt, semmit nem ér.
Mi homeopátiásat használtunk: Euphorbiumot, és kb. 1,5 nap alatt rendbe is jöttünk. Befújtuk az orrába és mintha megnyitottál volna egy csapot, nekiállt locsogni az orra.
Jobbulást nektek!
Sziasztok lányok!
De örülök, hogy még megvan ez a fórum!!!:-)))
Ezer éve nem jártam erre, most sincs sok időm olvasgatni, de azért megkuksiztam pár képet, nagyon gratula, csodaszép gyerkőceitek vannak!!!
Még nagyon régen én is itt voltam ezen a fórumon, azóta nekem is van egy 8 hónapos kislányom, tündérbogár, csak hát mellette nehéz időt szakítanom bármire is, így netezni is ritkán tudok (sajna)...
Nem is ígérem, h ezentúl sokat leszek itt, de azért próbálok majd bekukkantani néha, olyan jó látni azokat, akikkel annak idején biztattuk egymást, és most már anyukák...:-)))
Puszi mindenkinek, és sok boldogságot a porontyokhoz!!!
Szaisztok :)
Bocsánat hogy én is eltüntem .... kicsit nehéz napok voltak mindenféleképpen....
Zsombi egy falat ügyi baba...
Sokszor csak elolvasni van időm titeket meg a naplóba írok :)
Judit én be is jelöltelek tök jó hogy írsz naplót mert így tudom mi a helyzet veletek :)
Ti mikor adtatok csak úgy próbának babakekszet vagy banán véget a babának????
Tegnap adtam a kezébe egy darabka banánt a végét és nagyon tetszett neki :) csak félek hogy ha picit nagyobb darabot leharap nehogy félremenjen neki .... bár inkább szopogatta de próbálta harapni is és mikor leharapott picike darabokat az alsó fogával picit meglepődött....
sziasztok
elkezdtem Ádám baba titkos naplóját, ha érdekel valakit. Még nem értem a végére, de mindent leírok benne
sziasztok, ki hogy van, írjatok ha van időtök.
Ma éjszaka vagy három órát aludtunk, így most megyek én is aludni, már manókám alszik.
Később benézek.
További szép napot, itt legalább is szép időnek indul, süt a nap is. :-))
További ajánlott fórumok:
- 2009 áprilisi babát várók beszélgessünk
- Harmincas Bagoly Anyukák ! Beszélgessünk!:)
- 2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk!
- 2012 február - indul a babaprojekt :)
- 2010 szeptember - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk!
- 2012. júniustól babaproject - Beszélgessünk, amíg összejön!