2009 február - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk! (beszélgetés)
Szerintem az elektromos szúnyog riasztót azért ellenzi a védőnő, mert amit párologtat parfüm meg egyebek, az nem feltétlenül a legjobb az embernek (ha belegondolunk a rovar megdöglik tőle).
De mit tehetnénk mást? Én is használom.
Sziasztok!
Húú, nekünk nem volt egyszerű ez az elmúlt pár nap. Szerintem fog lesz a dologban, mert olyan sikítós-belevörösödős sírást rendez néha Janka és patakokban folyik a könnye. Ilyen nem szokott lenni! Ráadásul melege is van, úgyhogy szegénynek minden összejött.
Amúgy mi is gyakrabban szopizunk, a meleg miatt is, meg ha nagyon sír, akkor az a nyugtató is :-)
Tudom, hogy általában az alsó fogak jönnek először, de ti találkoztatok már olyannal, akinek a felső? Komolyan mondom, néha nem tudom eldönteni, hol van neki jobban bedurranva!
Jelentem: nekem ma megjött.
Amúgy szülés után úgy nézem nem lesz egyszerű a vérzés visszaállása.
Már lasan egy hete kínlódok magammal. Jó sokáig dolgoztak a hormonok.
És 2- 2,5 óránként biztos szopizik a lányom.
Ti is gyakrabban mostanában?
Szia :)
Miért ellenzi a védőnőtök a szúnyogriasztót???
Én meg sem kérdeztem itt ajánlotta egy anyuka a Vape magic-et hogy lehet gyerek mellet is használni. Majd megkérdezem a védőnőmet akkor én is.
Meleget kezdjük megszenvedni kicsit összezavarta már szegénykémet :( de ma délelőtt már annyira kifáradt szegény meg jött egy jó nagy vihar is és 3 és fél óra hosszát aludt. Szopiztunk majd fent volt egy kicsit és megint alszik :) bár még csak 10 perce szerintem nem fog most sokáig aludni.
Mensi ügyben nekem sem tudom mi újság ... most úgy vagyok sztem mint rexona szétvetnek a hormonok de komolyan PMS összes tünetét produkálom olyan mintha tuti ma megjönne de semmi már én is csináltam egy tesztet persze negatív :) és nem tudom miért a jobb cicim is jobban fáj már féltem nehogy begyulladjon de nem a tejcsitől van sztem.
Nálunk is van elektromos szúnyog riasztó, csak kint a folyosón, de a mi szobánk meg Jankáé egymással szemben van és arra a részre tettem. Lekopogom, még nem csípte meg őt sem egy szúnyog sem, bár mondjuk nálunk van szúnyogháló, de ha kinyitom a bejárati ajtót egyetlen pillanatra, bejön legalább 5 szúnyog!
Mondjuk a védőnő nagyon szajkózza, hogy ne használjak elektromos riasztót, de mit tehetnénk mást?
Amúgy a másik témára visszatérve, én még mindig nagyon erősen vérzek, szombat óta. Hihetetlen. Nekem ugye 5 hetes volt Janka, amikor először megjött, majd 21 naponta volt egy nagyon-nagyon mini vérzés kb. fél napig. A következő pontosan akkor jött meg baromi erősen, amikor Janka 4 hónapos volt, aztán azóta meg múlt pénteken és most szombaton megint. Ez így nagyon iszonyú, jó lenne, ha már kicsit szünetelne, vagy legalább beállna normálisan.
Kinek hogy megy az alvás ebben a melegben? Tegnap Janka 3-szor aludt kb. 20 perceket. Mondjuk most éppen elbóbiskolt, de szerintem ez sem lesz hosszabb.
Megyek is, gyorsan csinálok addig valami hasznosat! Szép napot mindenkinek!
Sziasztok
Hát nekem sem jött meg csak 1szer mióta megvan Zsombi amikor 7 hetes volt és most 15 hetes, szóval 8 hete nem jött meg. Amúgy ha olyan lesz a ciklusom mint volt akkor 32 naposnak kéne lennie. szóval minimum 1 szer mér meg kellet vólna jönnie megint szóval én sem tudom mi van.... Múlt hétvége körül már azt hittem megjön mert megint produkáltam az összes PMS jelet de semmi. Szopi ugyan úgy van nálunk is még mindíg szerencsére most még több a tejcsim is szerintem mert kevesebb pótlást fogad el Zsombi meg érzem a cickóimon is.
Mi is csak 6-7 fele megyünk sétálni mert nagyon meleg van és Zsombi csak úgy van el ha lehajtom neki a napvédő részt szóval ilyenkor mikor nincsen árnyék akkor szétégetni szegényt a nap.
Nincsen klímánk és az emeleten iszonyat meleg van most muszály nyitva hagyni a tetőablakokat mert nincsen levegő és elektromos szúgyogriasztót használunk. Képzeljétek el ugye Zsombi kiságyánál van éjszakai fény és ma reggel 20-ig számoltam a kipúrcant szúnyogokat a kiságy körül meg a kisasztalkán nem vicc!!! Iszonyat nagyok de komolyan hát ha most nincsen riasztó szegénykémet megzabálták volna meg minket is ....
Sziasztok.
Ha már mimi is említette ezt a menstruációt, akkor elmondanám énis, hogy épp az agyam töröm, hogy vajon most mi is van velem..
A múlt hónapban rendesen, normális menzesz volt, most kellene újra megjönnie, majd szét pattanok úgy dolgoznak bennem a hormonok, de sehol semmi. Ez a 32. nap.
Amúgy kizárólag még csak szoptatok.
Már kínomban tesztet is csináltam ma, ami negatív lett. (húh). De úgy érzem 2 napja, hogy mindjárt megjön, ennek ellenére semmi.
Jó, tudom, hogy szülés után rendszertelen lehet, de furcsán érzem magam. Tényleg úgy mint amikor 1 éve terhes lettem.
Helló!
Az elmúlt 3 napban a napközbeni alvások nálunk is katasztrofálisak voltak. Nem tudom, hogy a frontok e vagy a foga?
Amúgy mióta hasra fordul, nincs egy perc szabadidőm sem. Ha kaja után vagyunk, akkor azért kell mellette lennem, mert állandóan forogni akar, viszont ilyenkor visszajön egy jó nagy adag. Tehát kaja után elmegy fél órám azzal, hogy őrzöm, ne forduljon meg. Utána azért kell hozzá rohangálnom, mert vagy forgás közben maga alá szorul a keze, vagy ráfeküdt egy játékra, vagy megunt hason lenni, de nem tud visszafordulni.
Komolyan mondom, egyre több figyelmet igényel.
Ráadásul én meg úgy jártam, hogy megjött múlt hét pénteken, szépen el is múlott 4 nap alatt, tegnap meg megint megjött. Ebben a melegben! Pffff... kész vagyok!
Amúgy a lakásban nálunk 23-24fok van, egészen elviselhető, 6-7 körül megyünk sétálni, de itt annyi apró fekete bogár van, hogy az valami borzalom! Tegnap este meg nem tudtunk normálisan szellőztetni, mert valami ütődött tüzelt és még reggel is füstszag volt kint. Szóval röviden ennyi.
Hogy vagytok????
Megint itt a kánikula pffff
Hogy bírjátok babák mamák????
Zsombi kezd picit nyügibb lenni de remélem nem lesz olyan nyügi mint múltkor.
Látom nálatok is vannak praktikák :)
Igen Zsombinál sem tart sokáig a sírás max 2-5 percesek de valamikor nagyon sír ... de persze csukott szemmel van hogy nyitott szájjal alszik el egy nagy kiabálás közepén :D
Zsombi is szerencsére elkezdett inni a nagy melegben de csak teát fogad el vizet nem pedig nem rakok cukrot a teába enyhe Mecsek baby tea ennyi. Most amúgy néha úgy alszik el hogy teát iszogat a cumiból. De este nálunk is sokszor cicin alvás van.
Nálunk a napközbeni alvás olyan, hogy nálam kézben alszik el. Én szoktattam hozzá, de engem nem zavar.
Amúgy Szandrának már régóta van egy olyan szokása, hogy naponta valamelyik alvása előtt, de legtöbbször estefelé, úgy alszik el, hogy kapálózik, sírdogál, (néha nagyon) a kezemben, aztán egyszercsak már alszik is. Ez egy alvás előtti szokása, néha így csinál.
Én nemtudom egyelőre a saját ágyában altatni. Ha elalszik nálam, utána leteszem. (hasra)
:-)
Szia Hope!
Örülök, hogy rendben volt minden a tanácsadáson!
A napközbeni alvás nálunk korábban mesébe illő volt. Kaja után játék, utána kicsit nyöszörgött, adtam neki cumit és már aludt is.
Mostanában sajnos nem. Időben kb. ugyanakkor jelez, hogy fáradt, de sajnos nem alszik el cumival egyedül. Szerencsére ölbe nem kell venni, de nem tudom a saját kiságyában altatni, mert oda kell mellé feküdnöm. Ezért a mi ágyunkban alszik ilyenkor. Simizni kell kicsit a fejét, meg fogni a kezét. Néha meg amikor túlpörgi magát, sajnos cicin alszik el. Dehát ez van, azt gondolom talán szerencse a szerencsétlenségben, hogy legalább nem kell cipelnem a popóját, mert akkor szerintem már sérvet kaptam volna.
Én is nagyon bízom benne, hogy ezek az elalvás gondok csak átmenetiek mindenkinél!
Amúgy az én kicsi lányom végre iszik! :DD
Igaz, nem vizet, hanem teát vagy gyümilevet, de mindegy, mert abban a múltkori nagy melegben kikészültem, hogy 2 óránként cici kellett neki, mert szomjas volt. Ezért mérgemben vettem egy csomóféle innivalót és végigkóstoltuk, mi ízlik neki.
Mi jól vagyunk :)
Zsombor nő mint a gomba :D 6790g és 66cm kész nagyfiú már a drágám :)
Minden rendben volt a tanácsadáson a 4 hónaposra csak augusztus 10.-én kell mennünk mert elvagyunk csúszva a szurikkal 1 hetet.
Itt most persze megint ramaty az idő esett egész nap pffff pedig tegnap mikor jöttünk haza a dokitól fel sem adtuk már a rövidgatyót mert a kocsiban is tök meleg volt....
Sokat van fent a drága egy darabig elvan egyedül a játsziszőnyegen meg a játékaival de aztán sikít anya után és ott kell lenni vel.
Csajok lenne egy kérdésem nálatok hogy megy a napközbeni elalvás???? Símán???
Nálunk mióta cici után játszi van kb 1 óra hosszán keresztül utána ha elálmosodik elkezd sírni és mindíg álomba sírja magát már próbáltuk hagyni de csak idegesebb lesz és kézben alszik el sírva a védőnő szerint ezen is csak átmeneti most így tudja elaltatni magát. Szerintetek???
Jobbulást nektek!!!
Jaajjj nagyon édes Szandra baba kiterülve az ágyon csini ruciban :) Nagyon sokat nőtt már ő is :)
sziasztok.
hogy vagytok?
velünk szerencsére minden rendben, bár mi felnőttek 5 napig körbeköhögtük, meg tüsszögtök a lakást, ugyanis megfáztunk, meg fáj a torkunk. figyelem a leányzót, de szerencsére egy kis orrfolyáson és kicsit több tüsszögésen kívül nem látok nála mást. remélem nem is lesz.
amúgy nőnek ezek a gyerekek, mint a gomba. annyia mások már, mint pár hónapja voltak!!
olvastam másik fórumon, hogy mindenki arról ír, hogy átalussza-e a gyerek az éjszakát. kicsit furcsa nekem, hogy ez tényleg annyira fontos???
de szerintem néhány szülőben van ilyenkor egy kis versenyszellem is.
mi továbbra sem alusszuk át. kelünk akár 3-4 óránként is egy kis kajára. :-)
na, sziasztok. írjatok, ha tudtok.
Én is azt gondolom, hogy nem kell annyira komolyan venni, melyik gyerek mit mikor csinál. Ha belegondoltok, Zsombi még csak 3 hónapos és már forog, Janka meg majdnem 5 hónaposan fordult először! A védőnő nekem azt mondta a héten (akkor még nem fordult át), hogy fejben kell a babáknak megérni a fordulásra, mert fizikálisan képesek lennének rá a legtöbben. Azt is mondta, ha 6 hónapos koráig nem fordul meg, akkor beszélgessünk a dologról, addig csak hagyjam.
Szóval én ezért nem is aggódtam rajta.
Amúgy Janka is a hátáról hasra való fordulást azóta is rendületlenül gyakorolja, de fordítva nem. Azt egyszer megcsinálta és ennyi.
Hát nemtudom. Mondanak ma már mindenfélét, szerintem elég sok mindenből felhajtás van.
Annyi ötlet, annyi "jó" tanács, hogy ezt nemlehet követni.
Amúgy az én lányom is kb. 3 hete fordult először hasról-hátra, de gondolom azért sikerült, mert 90 %-ban hason alszik. Aztán szünet, és most a héten újrakezdte a forgást, de ez már rendszeres.
Sziasztok :)
Hogy vagytok :)
Látom ti is elvoltatok tünve kicsit...
Itt most jó nagy zuhi volt de amúgy nagyon meleg van.
Zsombi is már forgott hasról hátra aztán nem csinálja egy ideje most a védőnő kiadta feladatba hogy váltogassuk a játsziszőnyegen és a síma pléde való játszást szóval most a pléde körbe rakjuk a játékaival hogy ne érje el és így jobban ösztönzi a nyúlást kúszást meg forgást szóval ezt próbálgatjuk vel kisebb nagyobb sikerrel. Meg azt mondta most a védőnő hogy azok a babák akik hamar forognak jobban nem forognak később azért kell öszötnözni vagy micsoda.
Elmaradt az oltásunk így csak most kedden kapja meg Zsombi ..
Mi is megfordultunk már hasról-hátra 3-szor!
Erősek ezek a babák.
:-)
Helló lányok!
Őrület ez a kánikula. Viszem ki a medencét Jankának, hogy melegedjen benne a víz.
Képzeljétek! Az én kislányom nagyon belehúzott! Július elsején hátáról a hasára fordult, másnap reggel meg hasról hátra. Annyira örült magának, hogy körbemosolyogta a fejét! :-))) Olyan édi volt!
Szia.
Mi jól vagyunk. Ma nem is láttam indokoltnak a további lázmegelőzést, úgyhogy csak tegnap, az oltás napján kapott kétszer láz ellen szirupot. Ma már nem.
Tegnap hamarabb sírva fakadt, érzékenyebb volt, meg feksírt-felkiabált alvás közben.
Szerencsére más nincs.
Végre jó idő van!
Nem kell a dupla réteg!
Nekünk nem volt a végén oltás ...
Totál kiakadtam a védőnőkre mert tegnap beszéltünk telefonon és még akkor is rákéredztem hogy ma e kell menni.
Erra most meg mondja a dokinő hogy ő szolt a védőnőnknek hogy csak jövő héten menjünk mert a prakszis csere miatt egy héttel később kaptuk meg mi az oltást és nem telt le a 4 hét.....
Nahhh mindegy...
Rexona remélem ti is megúsztátok láz nélkül az oltást!!!
Hogy vagytok???
Meg személyes okok miatt titkosítottam a naplómat de ha ti szeretnétek olvasni nyugodtan olvassátok vissza igazollak titeket :)
Puszi :)
Hát igen. A fodrász nekem is esedékes. Már 2 hete tervezem, de még nemsikerült elmennem. Ott kb. 2 órát ott lennék, vagy többet.
Szerintem inkább a jövő hónap közepe felé jutok el.
Sziasztok :)
Hogy vagytok???
Velünk minden rendben :)
Rexona szerintem mi sem híztunk többet ebben a hónapban mi a második hónapban híztunk nagyon sokat. Remélem nekünk is jól fog menni a holnapi nap :)
Ma nem tudom mi van a levegőben de tök sokat alszik napközben.
Végre eljutottam fodrászhoz ma addig a fiúk kettesben voltak de minden rendben volt :)
Ahogy ígértem.
Túl vagyunk a 3. hónapos védőoltáson. Mellékhatásról még nemtudok írni, mert még korai lenne.
Ügyesen átvészelte a kiscsaj, 1-et kapott.
A súlygyarapodást illetően viszont elég keveset hízott. Mondjuk ránézésre is pont jó, jó kedélyű baba, de megvoltam győződve, hogy elérte a 6 kilót.
2 hónaposan 5190 volt. Ma pedig - 3 hónaposan - 5670.
Tudom, hogy mostmár lassabb a gyarapodás, nem is lenne jó ducin, csak gondoltam többet hízott.
Minden jót!!!
Helló!
Köszi!!! :-)))) Én is nagyon örültem, hogy oké velünk minden.
Itt tegnap szép idő lett volna, ha az a fránya szél nem fújt volna ezerrel. A teraszra tudtam kicsit kimenni Jankával, de miután negyed órát játszottam vele, hogy melyik irányból nem kavar be a babakocsiba a szél, feladtam. Kinyitottam inkább a teraszajtót és beengedtem magunknak a jó levegőt. Ma is szépen süt a nap, úgy nézem talán a szél is alább hagyott.
Mennyire vicces, hogy egy ilyen pici ország két pontján mennyire ellentétes idő van.
Szia :)
Örülük hogy mind a ketten jól vagytok :))))
Nálatok milyen az idő???
Itt nagyon rossz.... esik esik és sötét van....
További ajánlott fórumok:
- 2009 áprilisi babát várók beszélgessünk
- Harmincas Bagoly Anyukák ! Beszélgessünk!:)
- 2010 decemberre babát várók, gyertek beszélgessünk!
- 2012 február - indul a babaprojekt :)
- 2010 szeptember - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk!
- 2012. júniustól babaproject - Beszélgessünk, amíg összejön!