2008 áprilisi babákat várók (beszélgetés)
Köszönjük,nektek is:))
Én nem igazán rajongok érte..
Igen,már csak elvétve köhögök.A sógornőmnek is hasonló tünetei voltak,s a doki azt mondta,h influenza..
Neked mikor indul a munka?
Javulgatok lassan,de biztosan..
Használjátok ki ezt a szép időt helyettem is:)
Nálunk csak én kaptam el vmi nyavalyát..de aki éjjel legény....
Jobbulást a kis legénynek!
No,ilyen időben azért bizti benéztek ...írjatok,hogy vagytok?!
Mi tüszizünk,köhögünk a télen először...
Nem vagyok könyvelő, csak ami engem érdekel, vagy érint annak szoktam utána nézni.
És a szabadságról a munkatörvénykönyvben néztem utána.
Szia!
Köszi a válaszokat!! :-)
De már ezt megtudtam időközbe és le is írtam, hogy ki kell töltenem azt a papírt(nyilatkozat).
Páromnak nincs bejelentett munkaviszonya, így csak rólam eshet szó, úgymond.
Neked hogy 30 éves vagy a törvény szerint az alapszabid 22 nap, jan.01. - dec. 31.-re. Ha nem nem január 1-vel kezded a melót, akkor időarányosan kapod meg.
Erre jön a gyerek utáni szabi, és ha olyan munkát végzel amire plusz szabadság jár. Mint folyamatos műszak, vagy földalatti, veszélyességi, és még lehet sorolni.
A pótszabadság a gyerek utáni 2 nap (1 gyerek esetén) csak akkor jár, ha nyilatkoztok a pároddal együtt. Ezt minden év januárjában kell megtenni. Ha év közben változás van a gyerekszámban akkor meg akkor.
Az előző években is kellett nyilatkozatot tenni a férjednek, hogy ki veszi igénybe. Ezt 2 példányban kellett, mert 1 az ő munkáltatójához megy, 1 pedig a tiedhez.
Ettől az évtől, meg a nyilatkozatban megjelölt személy veheti igénybe.
Átjavították az alapszabit 16 ról 22 re, na így már mindjárt más! :-) A gyerek utáni meg azért volt 0, mert ki kell töltenem egy papírt és ha ez megvan, akkor az is rendesen fel lesz tüntetve. Ezt nem is tudtam, hogy ez így van....
Itt esik a hó vagyis ilyen havas esőféle inkább... :-/
Üdv Mindenkinek!