Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » 2005. nyári babák fórum

2005. nyári babák (beszélgetős fórum)


❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
940. mtt80 (válaszként erre: 939. - B59d693a46)
2009. jan. 4. 14:42

Köszi, ma talán már egy kicsit jobban van. Még az éjszaka is 39-40 fokos láza volt folyamatosan. Most nappal még csak hőemelkedése volt, de szerintem majd feljebb megy ez még estére. :(

Ma már azért volt ereje rosszalkodni is! :)


Az ügyeletes doki azt mondta, hogy szerdán vigyem vissza, de lehet, hogy már hamarabb visszaviszem, ha még mindig ilyen magas láza lesz.

939. b59d693a46 (válaszként erre: 938. - Mtt80)
2009. jan. 4. 13:49
Ja, így más. :) Jobban van Manó?
938. mtt80 (válaszként erre: 937. - B59d693a46)
2009. jan. 3. 13:42

Bocsi, nem Normaflore, hanem Nurofen. :)

Tiszta gyagyás vagyok már. Észre sem vettem, hogy rosszat írtam csak most, hogy te válaszoltál.

Igen, tudom, hogy ha beteg, akkor valamennyivel nagyobb adag kell neki, mint ha csak úgy megelőzésképp adom neki, csak azt nem tudom mennyivel.

2009. jan. 3. 13:18

Sziasztok!


Szegény Robika, megint beteg lett? Érdekes, hogy még ilyenkor sem adnak antibiotikumot. Akkor minek a Normaflore?


Gyógyuljon meg nagyon hamar, olyan rossz az a magas láz, szegények nagyon levertek akkor.


Én Annának szoktam adni időnként C viitamint, de naponta csak egy kisebb szemet. Most nincs itthon, nem tudom, hogy az mekkora adag. Szerintem nem baj, ha egy ideig nagyobb adagot kap, amíg beteg. Túladagolni nem lehet.

936. mtt80
2009. jan. 3. 12:08

Sziasztok!

Hogy vagytok? Remélem jól.

Mi úgy néz ki betegséggel kezdjük az új évet, mert tegnap este Robika belázasodott. Éjszaka már 40 fokos láza volt. Ma délelőtt vittem is az ügyeletre, és annyit mondtak, hogy vírusos eredetű a dolog. Influenza szerű, de nem influenza. Nem is kaptunk semmi gyógyszert rá. Csak a Normaflore és adjak neki C-vitamint. Antibiotikumot persze megint nem kaptunk, pedig azért ilyen magas láznál már szoktunk kapni. Kedden vagy szerdán viszem vissza a mi dokinéninkhez, majd kíváncsi leszek ő mit mond.

Az ovit betegséggel zártuk (az utolsó 3 napban már nem ment) és most betegséggel kezdjük. Tök jó! :(


Jaj, tényleg nem tudjátok, hogy mennyi c-vitamint ajánlatos ilyenkor adni nekik? Mert ez a doki azt mondta, hogy olyan rágótablettás c-vitamint vegyek 500 mg-osat és ebből adjak neki naponta egyet. Én viszont sokallom egy ekkora gyereknek az 500 mg-ot egy nap. A tájékoztatójában meg csak annyi van, hogy felnőtteknek a napi adagja 100-500 mg max. kétszer naponta.

Ti adtatok már ilyet a gyerkőceiteknek?

2009. jan. 1. 21:28

Sziasztok!


B.U.É.K.


Mi is tévét néztünk anyuékkal, Annát 9-kor lefektettem. Nem sokat ért még a szilveszterből. Én egyébként sem vagyok oda ezért a napért, nem szeretem, hogy kötelezően jókedvűnek kell lenni meg bulizni kell. Mi is fél 2-kor feküdtünk le.

934. mtt80
2009. jan. 1. 14:49

Sziasztok!

B.Ú.É.K. mindenkinek!

Hogy telt a szilveszter?

Nekünk egész jól. Robika este fél 11-ig bírta, mert délután nem aludt. Ha aludt volna tovább is bírja. :) Nővéremék kb. 9-ig voltak itt nálunk, vacsiztunk, tűzijátékoztunk, jól elvoltunk.

Mi kb. fél 2-ig bírtuk a kiképzést. Elég is volt. Persze a Tv-ben sem volt semmi érdekes. :(

2008. dec. 31. 21:35
Boldog új évet kívánok Mindenkinek!
2008. dec. 31. 14:16
Múlik a nap, s múlik az év. Ami rossz volt, elmúlt már rég. Holnap egy új évre ébredsz, s ehhez kívánok Nektek nagyon boldog új évet.
931. mtt80
2008. dec. 31. 10:08

Szilveszter alkalmából nem kívánok egyebet, csendes lépteid kísérje szeretet. Szívedbe béke, lelkedbe nyugalom, légy boldog a következő 365 napon!

B.U.É.K. MINDENKINEK!

2008. dec. 30. 16:43
Mi akkor díszítettük fel a fát, mikor Anna aludt. Az ajándékokat a Jézuska hozta nálunk is. Meg is volt elégedve magával a kisasszony, hogy milyen jó volt, hisz annyi mindent kapott. :)
2008. dec. 30. 16:39

Sziasztok!


Köszönöm, Krisz, nagyon aranyos vagy, de februárban tartom a névnapom, állítólag az a hivatalos.


Nálunk is gyorsan eltelt a karácsony. Anyuéknál voltunk, ott voltak az unokatesók is. Jó volt együtt lenni, nem túl gyakran találkozunk. Anna is sok mindent kapott, pl. egy gyöngyfűző készletet, azzal most sokat játszik.


Tegnap elmentünk Velencére, tudjátok itt van tőlünk negyedórára. Nyílt egy wellness fürdő, oda mentünk. Nem volt annyira meleg a víz, 30 fokos, a levegő is elég hűvös volt, de Annát alig tudtuk kiimádkozni egy-egy rövid időre a vízből. Nagyon élvezte. Már annyit emlegette a szegedi nyaralást meg a fürdést, hogy muszáj volt elvinni vhová.


Holnap meg anyuékhoz megyünk, most tesómék nem lesznek ott, csak anyuék meg mi.


Ügyes vagy, Tündi. Én régen annyira szerettem a kocsonyát, most nem vagyok oda érte. Eszem belőle egy keveset, és annyi elég is. Pedig nagyon finomat csinált anyu.

2008. dec. 30. 16:22

Most néztem a naptárat és látom,hogy holnap Darinka névnap.

Boldog névnapot PéDé,ha most ünnepled!


Tündi!

Nagyon ügyes vagy,gratulálok.

927. mtt80
2008. dec. 30. 16:17

Sziasztok!


Mi itthon szilveszterezünk, jönnek hozzánk nővéremék vacsorára, és utána itt lesznek egy darabig. Vettünk tűzijátékot is, biztosan nagyon fog tetszeni a gyerekeknek. Csak azt nem tudom a kutyákkal mit fogok csinálni addig, mert hát ők nem igazán szeretik. Azt hiszem addig be lesznek csukva a folyosóra. :)


A karácsony nálunk is hamar eltelt. Végig látogattunk mindenkit, úgy hogy azért most már jó egy kicsit itthon is lenni. Robika minden reggel már 7-kor felkelt és játszott az épp aktuális játékkal, amit kapott.


A karácsonyfát közösen díszítettük vele, mivel emlékezett rá, hogy tavaly is fel volt díszítve, és már amikor megvettük a fát, már akkor díszítette volna. :) A Jézuskát meg egyszerűen mondtuk neki, hogy ő hozza az ajándékokat, úgy hogy jónak kell lenni, mert csak a jó gyerekek kapnak. Mindig ha mentünk valahova, úgy mentünk, hogy megnézzük (mamánál, papánál stb.) járt-e a Jézuska.


Ti szoktatok csinálni kocsonyát? Képzeljétek én most csináltam életemben először és elég jól sikerült. :) Bár azért az anyáét nem múlja felül semmi! Na meg töltött káposztát is most csináltam először, de azt a nővéremmel együtt követtük el. Az is finom lett. Eddig ugye mindig anya csinálta ezeket, de most kénytelenek voltunk megtanulni. Legalább most már ezeket is tudjuk.


Én is mindenkinek nagyon szép és boldog új évet kívánok! Sokkal szebbet és boldogabbat, mint ez a 2008-as év volt.

(Azt a gólyát meg azért majd én is várom 2009-ben!) :)))

2008. dec. 30. 14:57

Mindenkinek Nagyon Boldog Új Évet kívánok!


Hol szilvesztereztek?

Mi nem tudtuk rábízni a gyerekeket senkire sem ugyhogy velük együtt megyünk a barátainkhoz és addig maradunk amíg bírják majd.Ott lesz az egyik kis ovodástársuk is ugyhogy remélem jól ellesznek majd.


A karácsonyi ünnepek sajnos hamar elmúltak.

A szentestét otthon töltöttük és nagyon meghitt,boldog este volt.(a gyerekek örömét a nagyon várt és remélt ajándékok is fokozták)

Karácsony napját anyósoméknál töltöttük a ásnapját pedig az én szüleimnél.


Rengeteg ajándékot kaptak a lúrkók,ennyit még sosem kaptak egyszerre.

pld.barbie baba,fi-fi játékház,rajz tábla,színezők,könyvek,több dupló legó,farm szett,cápás matchbox(amit a mini maxon 10 percenként reklámoztak),ruha....

Idén nagyon jó gyerekek voltak úgylátszik mert a Jézuska(k)kitett(ek) magukért.


Tényleg Ti hogyan magyaráztátok el,hogy a Jézuska hozza az ajándékokat?

A karácsonyfát közösen díszítettétek fel?Mi amíg aludtak és amikor felkelltek (d.u.-i alvás)csinosan felöltöztek és csilingeltünk és mehettek a fához.


Jó bulizást nektek és kívánom,hogy 2009-ben mindenkinek teljesüljenek a vágyai,tervei.

Pld.ahova szeretnék kopogtasson be a gólya!

2008. dec. 30. 10:01

Sziasztok!


Kivel mi újság? Mindenki elveszett...


Hogy teltek az ünnepek? Szilveszter ki hogyan tölti?


Nekünk egész jó volt a karácsony leszámítva, hogy szegény nagymamám, megint kórházban van. A gyerekek nagyon örültek minden ajándéknak. Azóta sem teltek el velük. Mi most már itthon leszünk, bár szilveszterkor átmegyünk a szomszédba "bulizni".


Mindenkinek sikerekben gazdag boldog új évet kívánok.

924. mtt80
2008. dec. 26. 16:11

Sziasztok!


Remélem mindenkinél jól telnek az ünnepek!

Robika annyi ajándékot kapott, hogy azt sem tudja, melyikkel játszon!

Tőlünk végülis egy gyurma készletet kapott, amiből fagyit lehet készíteni, amolyan "kinyomós" mindenféle formát ki lehet belőle nyomni. Ilyet is szeretett volna, mert látott egyszer ilyet egy mesében. :) Kukásautót nem tudtunk venni, mert nem kaptunk, de majd bepótóljuk, és rendelni fogok neki az internetről. Ugyanis sehol nem láttunk olyat, amit szeretne. Igaz, unokatesómtól kapott egy kisebbet, úgy hogy most az is a kedvence!


Egyfolytában mászkálunk mindenfelé, az elmúlt 3 napban alig voltunk itthon. Hol itt vacsorázunk, hol ott ebédelünk, már Robika is kezdi unni, pedig hát ő szeret csavarogni.

Gondolom ezzel más is így van!


További szép ünnepet!

2008. dec. 24. 22:37
Nagyon Szép Boldog Karácsonyt Kívánok Mindenkinek!!!
2008. dec. 24. 16:09

Sziasztok!


Mindenkinek nagyon kellemes karácsonyi ünnepeket ás boldog új évet kívánok.


A gyerekeknek meg sok-sok meglepit a fa alá.

2008. dec. 23. 19:55
Köszönjük szépen, én is meghitt, szeretettel teli, békés karácsonyi ünnepeket kívánok nektek és a családotoknak.
920. mtt80
2008. dec. 23. 17:48

Sziasztok!


Mi ma díszítjük a fát, mert holnap nem nagyon lesz rá idő!


Én is egészségben, boldogságban gazdag karácsonyt kívánok mindenkinek!

2008. dec. 23. 14:32

Sziasztok!

Szeretnék mindenkinek NAGYON BOLDOG KARÁCSONYT kívánni!:o)

2008. dec. 23. 10:26

Sziasztok!


Megérkezett reggelre a Jézuska az ajándékokkal meg a fával, volt nagy meglepi. Nagyon örült a sátornak, most is abban játszik. Korábban jött, mert holnap reggel megyünk Anyuékhoz és úgyis ott is lesz sok ajándék.


Mindenki el van veszve, gondolom, készülődik mindenki.

917. mtt80
2008. dec. 22. 10:00

Sziasztok!


Nagyon el van veszve mindenki!


Igen, nálunk nem igazán osztogatja a dokinéni az antibiotikumot. Ha nincs láza (vagy csak hőemelkedése van), akkor egyáltalán nem ad.


Tényleg szerencsések vagytok, hogy végül ilyen jó ovit sikerült kifogni! Lehet, hogy a másik nem is lett volna ennyire jó. Nem igaz? Ennek így kellett történnie.

Én is megvagyok elégedve a mi ovinkkal, szerencsére az óvónénik nagyon aranyosak. Remélem januártól már Manó is fog aludni délután, mert ez eddig csak egyszer sikerült.


Mi is megvettük a fát végre, mi sima lucfenyőt szoktunk (sajnos csak erre futja a pénztárcánkból). Ebből viszont mindig kb. 2 métereset szoktunk, hogy a plafonig érjen. :) Robika már akkor fel akarta díszíteni, amikor meglátta. Mi együtt díszítjük vele, mert már nagy lázban ég!

Mi szenteste a nővéreméknél vacsorázunk apával együtt, úgy hogy valószínű a mi ajándékunkat már megkapja hamarabb. Én sem akarom elcipelni oda. Majd kap ott is a papától meg a kersztanyjáéktól. Utána másnap a másik mamához megyünk ebédre, meg a dédikhez (Tömörkényen végig látogatunk mindenkit), majd pénteken pedig a keresztanyámékhoz (aki tul.képp csak a nagynéném, de én így hívom) megyünk ebédre, ott lesz a másik dédi is, meg unokatesómék és ott is kap majd egy csomó ajándékot.


Ma délután még megyek dolgozni, de utána a héten már nem kell szerencsére. Talán még a jövő héten megyek 1 nap, de az sem biztos. Legközelebb majd januárban.

2008. dec. 20. 07:22

Sziasztok!


Jobbulást Robikának. Érdekes, nálatok tényleg nem lehet azt mondani, hogy osztogatja a doki az antibiotikumot.


Mi is kaptunk tegnap ajándékot, sok mindent. Készített az egyik óvónéni angyalkát nekik, kaptak egy kis édességet, mi szülők kaptunk egy óvónéni által készített fényképet a gyerekről. A picik meg mindenkinek rajzoltak, meg egy fenyőtobozt díszítettek fel. n Szerintem nagyon aranyosak, hogy gondoltak arra, a gyerekek tudjanak mit adni a szüleiknek.

Anna bánatos is, hogy most ilyen sokáig szünet lesz, nem mehet oviba. Szinte miden nap mi jövünk el utoljára. Pláne, ha a kedvenc óvónéni van délután, akkor még nehezebb hazahozni. :) Nagyon örülök, hogy így megszerette az ovit, álmomban nem gondoltam volna, hogy ilyen simán fog menni és ennyire imádni fogja. Igaz, ez leginkább annak köszönhető, hogy tényleg nagyon kedves óvónéniket kaptunk, a dajkanéni is aranyos. Ha ők nem ilyenek lennének, biztos nem szeretne ennyire járni. Jobb is, hogy nem jött össze a másik ovi, nyilván ennek így kellett történnie.


Mi már megvettük a fát, normand fenyőt vettünk. Ill. a férjem vette, én nem láttam, a mamánál van eldugva. Mivel 24-én elmegyünk anyuékhoz, 22-én este, ha Anna elaludt, feldíszítjük, hogy kicsit itthon is élvezhesse a karácsonyfát. Meg lehet, hogy az ajándékait is megkapja tőlünk, úgyis kap ott is sok mindent. A sátor elég nagy doboz, akkor nem kell átcipelnünk.

915. mtt80
2008. dec. 17. 16:08

Sziasztok!


Szerencsére múlt éjszaka már nem volt olyan erős a köhögőgörcse Robikának, de azért persze köhögött rendesen. Ma el is vittem dokihoz, mert reggelre hőemelkedése is lett, de akár el se vittem volna. Rhinathiolt kell neki adnom nappal este pedig Sinecodot. Ja, és persze Nurofent ha lázas. Mint ha ezt nem érném fel ép ésszel. Mindig ezt mondja a dokinénink, ha köhög, nappal Rhinathiol, este Sinecod. Na mindegy. A héten már nem is megyünk oviba, úgy hogy nekünk ennyi volt erre az évre az ovi. :)

Azért olyan mellkenőcsöt lehet, hogy veszek még én is.


Ma voltunk is bent szólni és elhozni a cuccait, és képzeljétek kapott egy kis autót, meg egy kis fém dobozkát + szaloncukrot, nyalókát. Ezt hozta a Jézuska. Nagyon meglepődtem, mert nem is gondoltam volna, hogy kapnak valamit. :)


Annak a sátornak biztosan örülni fog Anna! Olyat Robika is kinézett már magának. Bár igaz, ő mindent kinézett már magának. :)

Mi még mindig nem vettünk semmit, majd a hétvégén meg a jövő hét elején. Mint mindig most is az utolsó pillanatban. :)

Ti vettetek már fenyőfát? Milyet szoktatok?

2008. dec. 16. 22:34

Sziasztok!


Kámforos kenőcsöt én is mindig használok Annának éjszakra,ha hurutos, köhög, nekünk is bevált.



Jobbulást mindenkinek!


Megvettük végre a karácsonyi ajándékot Annának. Sajnos sehol nem kaptunk laptopot, csak iskolásoknak valót. Vettün neki egy készségfejlesztő összerakós játékot meg egy kis sátrat, amihez labdákat is adtak. Szerintem - bízom benne -, szeretni fogja.

2008. dec. 16. 20:37

Szia Tündi!


a lándzsás útifű szirup, nem a legfinomabb, de azért beveszik a gyerekek. Én még mellkhas kenőcsőt is használok. A naturland termék "légzés könnyítő mellkenőcs gyermekeknek". Gina nagyon szereti. Ezt is nyugodtan próbált ki.

912. Borsi :-) (válaszként erre: 910. - 244ed1c739)
2008. dec. 16. 18:52
Saját...:o),de bevált.
911. mtt80
2008. dec. 16. 18:22

Sziasztok!


Nagyon szépen köszönöm a sok tanácsot!

Remélem ma éjszaka már nem fordul elő, de ha mégis, akkor megfogadom őket! A hideg levegő nekem is eszembe juthatott volna! :)

Holnap veszek is valami köptetőt! Az a lándzsás útifű milyen? Az is valami szirup? Mi még soha nem ettünk olyat.


Ádámnak kalciumot köhögésre??!! Ez érdekes! Legalább hatott? Fogalmam sincs miért adhatott neki ezt.

Tominak és Sárának jobbulást kívánok!

❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook