2005. nyári babák (beszélgetés)
Sziasztok!
Szerintem majd nálunk is a nyuszi fogja hozni a nagyobb biciklit! :) Bizony nem irigyellek, hogy mindenből kettőt kell vennetek! Nálunk is úgy szokott menni, hogy ha nagyobb értékű dologról van szó, akkor azt többen vesszük meg. Összedobjuk rá a pénzt, pedig nekünk csak egyet kell venni.
Nekem is van szemüvegem, és azért gondoltam, hogy el kellene vinnem Manót is. Bár én sem hordom állandóan, mert elég gyenge szerencsére, de pl. vezetéshez, szám. géphez, tv-hez fel szoktam venni. Ja, és azért gondoltam még, mert a múltkorában elég sűrűn pislogottt és hunyorított is néha. Ez pár napig tartott, akkor döntöttem el, hogy elviszem, vagy legalábbis szólok a dr.nőnek, hogy mi a véleménye róla.
Akkor én nem is szólhatok semmit, mert úgy néz ki Robika vezet a kilókban. Ő 100 cm és 15,5 kg. (Ha jól mértem a magasságot.) De, hogy mitől hízik, azt nem tudom, mert tényleg keveset eszik. Bár mostanában már nem is nagyon hízik, csak pár dekát. Ő is úgy szokta, hogy ha a levesből eszik, akkor a másodikból már nem.
Nálatok mit kaptak a gyerekek a szülinapjukra? Ugyanis én még mindig nem tudom mit vegyünk Robikának. Most nagyon drága dologra nem nagyon futja sajnos.
Én még mindig nem találtam munkát, de úgy néz ki Robi igen. Bár nem akarom elkiabálni, de egyelőre áruterítőként dolgozik, magyarul sofőrködik. Szerencsére van B,C jogosítványa is, így vezethet nagyobb autót is. Üdítőket visznek a környékbe. A mi megyénken (Csongrád) kívül még járnak Békés, Bács-Kiskun és Jász-Nagykun-Szolnok megyébe is. Egyelőre aug.-ban még csak a.m.kiskönyvvel dolgozik, azután majd meglátjuk, hogy hogy válik be.
Bizony,nekünk mindenből kettőt kell vennünk.
A bicikliket is úgy vettük, meg a következőket is úgy vesszük,hogy a nagyszülők,keresztszülők közös ajándékaként.
Sziasztok!
Szerintem sem kell vérvételre menni. Miért kéne? Ahogy nálunk ismerem a helyzetet, ránéznek és megállapítják, hogy minden rendben. Nálunk biztos a szemészetre sem adnak beutalót, de nálunk nem volt gyerekkorban senki szemüveges, nem hiszem, hogy mennünk kellene.
Köszönjük szépen, Krisz. Vasárnap, 17-én lesz a szülinapja és biciklit szeretne. Talán ha jó idő lesz ősszel és nem jön hamar a tél, tudja azért még használni az idén is.
Ti mindenből 2-t vesztek, pl. bicajból is?
Anna mostanában jobban eszik, de a súlyán ez nem nagyon látszik meg. Ő 97 cm és 13 kiló. Nem nagyon hízik. Mindig azt mondja erre a védőnő és a doktornő, nem kell aggódni, ő ilyen alkat. Jobb, mintha kövér lenne. Kíváncsi leszek, mennyit fog enni az oviban. Amilyen válogatós, tartok tőle, hogy nem sokat. Persze, lehet, hogy a többi gyerek jó hatással lesz rá, de nem igazán tudok ebben bízni.
Sziasztok!
Nem kapnak oltást a 3 éves vizsgálaton!Nekünk vérvételre sem kellett mennünk,bár még eddig 1x sem.
Én is gondolkodom azon,hogy egy szemvizsgálatra elvigyem őket,csak azért hallogatom mert ugye akkor szemcseppentés,egész nap homályosan látnak majd,nyűgösek lesznek... .Pedig nálunk egész sok a szemüveges a családban.Én is az voltam kiskoromban.
Mi már csak jövőre veszünk nekik biciklit,majd a nyuszika hozza.Ahhoz nem értek,hogy milyen a 14-s,16-s de az biztos,hogy már 2 kerekeset és majd szerelünk rá pótkerekeket.
PéDé!
Örülök,hogy jól éreztétek magatokat anyukádnál.
És BOLDOG SZÜLETÉSNAPOTkívánok az Annának!!!
Mit kap vagy esetleg kér?? :)Ja persze a biciklit.
Tündii!
Azt mondják majd az ovodában látva a többi gyerekeket megjön az étvágyuk.
Én is ebben bízom mert az enyémek is nagyon rossz evők.
97-99 cm(Ádám-Sára) és csak 13,5 kg-ok.
Egy teljes ebédet leves-második nem esznek meg.Ha esznek a levesből már a másodikból csak éppenhogy.A köreteketbe alig kostólnak bele.ÁÁ nem is mérgelődök rajta mert nem tudok mit csinálni.Az aposóm meg mindig piszkál,hogy miért nem esznek ezek a gyerekek.Mintha rajtam múlna.Persze az nem baj mondjuk ha ebéd elött fél órával nápolyit ad nekik :)) .
Még mindig nem sikerült munkát találnod??
Lehet, hogy nálunk is majd 16-os bicikli lesz belőle, nem 14-es jövőre. Majd még meglátjuk. Amúgy is Robika eleve nagynövésű.
Tényleg ti mikor mentek a 3 éves vizsgálatokra, tanácsadásra? Ugye most nem kapnak védőoltást?! Úgy emlékszem azt mondta a dr.nénink annak idején, hogy ők már nem kapnak 3 éves korban. Gondolom vérvételre majd azért kell menni. Még arra gondoltam, hogy esetleg lehet, hogy elviszem szemvizsgálatra is. Sosem árt, a biztonság kedvéért. Ha esetleg valami baj lenne, akkor inkább hamarabb derüljön ki. Nem?
Lehet, hogy azért kell most ott maradnod vele, amíg el nem alszik, mert sokat aludt "idegen helyen", nem a saját ágyában. Ott is külön aludtatok?
Robikának nem valami jó az étvágya továbbra sem. Most pl. paradicsomleves volt, rántott hús és krumplipüré, de csak a paradicsomlevesből volt hajlandó enni. A másodikat meg sem volt hajlandó kóstolni. Ja, és még dinnyét evett. Mindig keveset eszik.
Nálatok?
Nektek akkor nincs szükségetek a könyvre, biztos könnyen megy majd a beszoktatás. Nálunk is úgy van, hogy elsején azok viszik a gyereket, akiknek már dolgozni kell, a többiek el vannak osztva az első héten. Egy nap kb. 4-5 új gyerek megy.
Mi is ettől tartunk kicsit, hogy idén nem túl sokat fog már biciklizni, jövőre meg lehet, hogy kinövi. Azt mondták nekünk, a 12-es után 16-ost kell venni, mert olyan kicsi a különbség a 14-es és a 16-os között, hogy azt ki lehet hagyni. Anna is most tanult meg igazán pedálozni a mamáéknál, igaz triciklivel. De annyira szeretne egy "nagy" biciklit.
Mióta hazajöttünk, este ott kell vele maradni, amíg elalszik. Nem tudom, miért kezdte ezt el, de nem szeretném, ha rászokna.
Robika hogy eszik mostanában? Milyen az étvágya?
Szia!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat! Anna gondolom jól kijátszotta magát!
Tényleg Annának már most hétvégén lesz a szülinapja! De jó!
Majd lehet, hogy megnézem azt a könyvet, bár nálunk nem kell meghozni a kedvét hozzá, mert már most menne! Sokan kérdezik tőle, hogy mikor mész oviba? Erre Robikának mindig az a válasza, hogy most! És már menne is!
Én azt sem tudom, hogy miket kell majd venni az oviba. Nálunk még nem volt szülői. Azt mondta nővérem, hogy itt szept.-ben szokott lenni, amikor már az összes gyereket beszoktatták. Mert hogy nyilván nem egyszerre megy a beszoktatás. Egyszerre csak pár gyereket szoktatnak be, így lehet, hogy mi nem is kezdjük meg pontosan az ovit szept. 1-jén. Ugyanis ha nem sikerül munkát találnom, akkor mi ráérünk később is menni. Majd kiderül. Azért majd bemegyek aug. utolsó hetében érdeklődni.
Mi még nem vettünk neki biciklit, de van neki egy, amit úgy örökölt nővéreméktől. Én is gondoltam rá, hogy venni kellene neki egy újat, de lehet, hogy már az idén nem veszünk, majd inkább tavaszra. Az ősszel és a télen úgy sem igen fogja használni gondolom, amennyire meg igen, annyira jó lesz az is, ami van neki. Most még neki is 12-es van, de ha veszünk majd, akkor szerintem már 14-eset fogunk. Igazából nem olyan rég tanulta meg rendesen tekerni a pedált. Mostanában mindig biciklizni akar. Van neki triciklije is, azzal még most könnyebben megy.
Sziasztok!
Tegnap hazajöttünk anyuéktól. Most itthon leszünk egy hetet, de vasárnap megyünk vissza Anna szülinapját ünnepelni és valószínűleg maradunk utána is pár napot. 20-án nagyon jó programok lesznek ott, jó lenne elmenni.
Anna Nagyon jól érezte magát, szerencsére az idő is jó volt. Fürdött, játszott, kutyusozott.
Ő többnyire egyedül alszik el, bár tegnap este nem engedett el, fogta a kezem. Remélem, nem szokik rá. :)
Vettem egy jó könyvet az oviról, ajánlom nektek is. Kisbuksi az óvodában a címe, idén jelent meg. Anna kedvet is kapott az ovihoz ahogy olvassuk. Persze nyilván más lesz a valóság, de legalább várja, nem negatívan nyilatkozik róla, mint eddig.
Még a héten be kell szereznem mindent, ami kell a kezdéshez. Ágynemű, tisztasági csomag, fehér póló, majd megnézem a listát, már nem is emlékszem.
Ti vettetek a gyerekeknek biciklit? Mi azt akarunk a szülinapjára venni. 12-est néztünk, most az való neki, de lehet, hogy jövőre ki is növi, nem tudom. Azt sem akarom, hogy nagy legyen és most ne tudja használni.
Szép napot Mindenkinek!
A vízben valószínűleg egy kagylóval a talpát kb. 3-4centis vágás. A kullancs meg pont a két ujja közzé próbált bemászni, mikor észre vettük, így minden probléma nélkül megúsztuk.
Mi már csak a szüleimhez megyünk Dányba egy pár napra. És készülünk az ovira és az iskolára.
Szia!
Örülök, hogy jól telt a nyaralásotok! Szegény nagyfiad, mivel vágta el a lábát? Jaj, a kullancsokat nagyon utálom! Egyszer bennem is volt, de szerencsére Robikában még nem volt eddig. Gondolom jól kifürödtétek magatokat!
Mi is sűrűn járunk az uszodába, és Robika nagyon élvezi! Imád pancsolni! A Tiszára mostanában nem tudtunk menni, mert eléggé feljött, de ha kicsit apadna, akkor majd megyünk oda is!
Szia!
Igen, most kell még minden időt kihasználni, amíg együtt lehet a család! A gyerekek gondolom élvezik, hogy állandóan mentek valahova!
Egyébként az én férjem szerint én is gépfüggő vagyok. :)
Sziasztok!
Hát újra itthon.
Szerencsére nagyon jó időnk volt, mindenki szépen lebarnult. Kétszer voltunk kirándulni egyszer Révfülöpön egyszer meg Badacsonyban.
A gyerek is fantasztikusan érezték magukat. Bár a nagyfiam egyszer elvágta a lábát és majdnem kullancs mászott bele ezenkívül minden rendben volt.
De sajnos holnap már megint munka.... 20-ig után még egy kis szabi. További szép hétvégét mindenkinek.
Sziasztok!
Itt vagyok.Csak alig vagyok itthon,reggel összekészülünk és már indulunk is mostanában a hegyre vagy a mamáékhoz vagy fürödni.Este meg mire ide tudok ülni már fáradt vagyok az íráshoz.
Mi lesz velem ha dolgozni fogok,nem tudom.A férjem szerint gép függő lettem,főleg hoxa függő. :-))
A többiek is jól eltűntek.
Hamarosan már csak hétvégén lesz együtt a család ezért most még minden együtt töltött napot ki kell élvezni.
Sziasztok!
Mi újság veletek?
Malacka!
Hogy telik a nyaralás?
Pédé!
Itthon vagytok már? Vagy még anyukádéknál vagytok?
Krisz!
Hogy vagytok? Régen írt mindenki!
Robikát este kb. 10 körül visszük el aludni, és mindig valamelyikünknek mellé kell feküdni addig amíg el nem alszik. Reggel 8 körül kel. Persze ő sem alszik rögtön, még ő is beszélgetni akar. Egy ideig még válaszolok is neki, de utána muszáj úgy tennem, mint aki alszik, mert különben sosem alszik el.
Délután ugyanez megy, kb. 2 órát alszik. Eddig inkább 2,5 óra volt, de mostanában többször volt, hogy csak 1,5 lett belőle. Úgy látszik egyre kevesebb az igénye. Amúgy délután kb. 1-2 óra körül viszem el aludni.
Nálatok hogy megy ez?
Szerintem ha majd ott lesznek az oviban, akkor majd jobban megértik a dolgot. Látják majd, hogy egyik gyereknek sincs ott az anyukája, és hogy majd mentek értük.
Persze biztosan nagyon rossz lesz nekünk anyukáknak, mert tudom magamról, hogy én is kétségbe leszek esve. Egyedül Robikában bízom, hogy majd ő megkönnyíti a dolgot. Nem hiszem, hogy sírni fog utánam, legalábbis az eddigiekből kiindúlva. Amikor a nővéremék elvitték vonatozni, én majdnem elsírtam magam (pedig csak 1,5 óráról volt szó), ő meg amint meglátta a vonatot, már nem is érdekelte, hogy én ott vagyok-e vagy sem, még puszit is csak futtában adott.
Igen, Robika imádja az ilyen zenés-táncos előadásokat! Szerencsére! Szeretném, ha majd ő is táncolna vagy zenélne valamit nagyobb korában. Nem muszáj néptáncot (az apja néptáncos volt), majd amit ő szeretne.
Malacka!
Nagyon jó ídőtök lett a nyaralásra!
Melyik strandra jártok,hová?
További jó strandolást,pihenést...!
Sziasztok!
Az Anna,Robika hogyan alszanak el este és mikor??
Délben mennyit alszanak?
Én mikor leteszem őket még kb.10-15 percet beszélgetnünk kell,főleg az aznapi eseményeket és utána alszanak csak el.A Sára egyedül de az Ádám mellett ott kell ülnöm és fogja a kezem.Hogy fog egyedül majd az oviban elaludni nem tudom.
Képzeljétek mostanában azt mondják ha az oviról beszélünk,hogy én is maradjak majd ott.Ha mondom,hogy de nekem majd dolgozni kell mennem akkor azt mondják,hogy de akkor sírni fognak.Húú már ilyenkor könnybe lábad a szemem,mi lesz velem majd??
Igen, volt Manó vonatozni! Na és elment nélkülem! Eszébe se jutott nyafogni vagy bármi ilyesmit. Nagyon élvezte, és nem is emlegetett engem sem és az apját sem. Elvolt nagyon! Haza sem akart jönni! Kétségbe volt esve, amikor megállt a vonat! Szóval nem volt semmi probléma. Örülök neki, bár tudom, hogy nővéremékkel megvan, olyankor nem hiányol egyáltalán.
Nagyon ügyes Anna, hogy egyedül elalszik! Azért meg még inkább, hogy nem vándorol éjszaka. Nálunk Robikának az az első, ha felébred hajnalban, hogy jön át hozzánk.
Elvileg most jó időt mondanak egész hétvégére, úgy hogy biztos jó lesz anyukádéknál. Anna lehet sokat kint az udvaron!
Nálunk meg most Körös-toroki napok vannak, meg a Csongrádi napokat is tegnap nyitották meg, úgy hogy lesz program a hétvégére. Holnaptól meg Tánc és zene fesztivál lesz. Mit mondjak nagyon jó, hogy így egybe raktak mindent! Csak döntsük el, hogy hova megyünk.
Volt Manó vonatozni? Elment nélküled? Tetszett neki? Már mi is beszéltük, fel kéne menni vonattal Pestre, biztos élvezné Anna is.
Egyedül alszik el, próbáltam rögtön így szoktatni. Lekopogom, eddig még nem kelt fel lefektetés után. Aztán majd lehet, hogy felbátorodik. Ha felébred, persze élvezi, hogy ki tud jönni, de egyébként, amitől féltem, nem járkál össze-vissza.
Ja, tényleg lejárt a szerződésed. Bocs, elfelejtettem, pedig már beszéltük korábban. Hát igen, így már más a helyzet sajnos. De azért a mukanélküli hivatalban mindenképp jelentkezz be, ha addig nem találsz semmit, hátha mégis kapsz vmi juttatást.
Ez az átképzés jól hangzik, azért kérdezd meg ezt is.
Holnap megyünk anyuékhoz, nem tudom meddig maradunk. Jani sajnos dolgozik, de mi Annával maradunk egy ideig. Remélem, jó idő lesz.
Most szerencsétek van az időjárással! Remélem ilyen is marad az idő! Az egyik barátnőmék a múlt héten voltak a Balcsin, hát ők jól megjárták az időjárás miatt!
Gondolom megy a pancsizás ezerrel! A kicsinek nem hideg a víz? Bár csak gondolom először az, utána már megszokja.
Igen, én is örülnék már a részmunkaidős munkának is, de hát nem tudom, hogy lesz-e belőle valami.
Nem bántottál meg egyáltalán, nagyon szépen köszönöm a felajánlásodat, nagyon aranyos vagy, de egyelőre még várjunk ezzel. Tényleg nem tudom mikor jön majd a kistesó, előre meg tudod, nem szabad! Azért nagyon rendes tőled!
További jó nyaralást kívánok nektek és azért pihenj is egy kicsit!
Néha majd írj, ha tudsz!
Na és hogy aludt el Anna az új ágyában? Egyedül?
Robika is van, hogy úgy alszik, hogy a lába lent van a földön és csak a feje van fönt az ágyon. Lecsúszik gondolom, de fel sem ébred rá, alszik tovább. :)
Hát, jó kis árak vannak az biztos!
Így sajnos törvényes, hogy nem vesznek vissza gyes után, mivel már szülés előtt lejárt a szerződésem. :( Abban sem vagyok biztos, hogy járni fog bármilyen juttatás. Mert igaz, hogy dolgoztam, de hát mikor volt az már! Na de majd meglátjuk!
Képzeld hallottam olyanról is, hogy a munkanélküli pedagógusoknak (és még más bizonyos közalkalmazottakat) támogatják az átképzésüket, mégpedig teljes mértékben kifizetik és még "fizetést" is kapnak arra az időre, amíg tanulnak. Persze bizonyos követelményeknek eleget kell tenni, pl. hogy min. heti 20 órásnak kell lennie a tanfolyamnak. Na de utánanéztem a neten és itt jön a bökkenő. Úgy olvastam, hogy ez csak azoknak jár, akiknek 2006. júl. után szűnt meg a munkájuk. Nekem pedig ugyebár 2005. júniusában szűnt meg. Szóval valószínűleg nekem ez sem jár. Miért is ne lennék ilyen szerencsétlen! Nekem valahogy semmi sem akar összejönni! :(
Persze azért majd megérdeklődöm!
Igen, én is örülnék már valami részmunkaidős állásnak is, az is több, mint a semmi. Robika szempontjából pedig csak jó lenne! Majd meglátjuk!
Persze jöhetne a kistesó is, de hát pénz nélkül elég nagy felelőtlenség lenne szülni. Ha legalább Robi találna már valami rendes munkát!
Úgy néz ki ma megyünk vonatozni! Vagyis lehet, hogy csak Robika megy a nővéremékkel. Ez csak annyit jelent, hogy átvonatoznak az egyik szomszéd városban (kb. fél óra), meg utána visszavonatoznak. Igazából a vonatozás miatt mennek csak. Az ő kisebbik fia is imádja a vonatokat és néha szoktak ilyet csinálni. Robikának is tetszik a vonat nagyon. Nem tudom, hogy elmegy-e nélkülem, majd kiderül. Igazából jó lenne, legalább szokná egy kicsit, hogy nem mindig vagyok ott vele. Majd meglátjuk!
Szióka!
Tegnap már 24 fokos volt. Egész nap sütőtt a nap lehet, hogy mára még melegebb lesz.
Szia!
És milyen a víz? Nem hűlt le nagyon, hogy korábban hideg volt?
További jó pihenést és ami a legfontosabb: szép időt! :)
Szép jó reggelt mindenkinek!
Hál istennek jó időnk van! Még!!!
Tegnap már folyamatosan bent voltunk a balcsiba. A kislány nagyon élvezi, persze mi is.Pihenés nagyon nincsm mert mindig van valami új felfedezni való a számára.
Remélem marad is még legalább 9-ig. De lehet tovább is. Nálunk már egyszer kiszokott a nagyágyba a kicsi, mikor nagyon beteg volt beszokott hozzám, így most újra kell próbálkozni.
Tündi!
Tényleg jó egyébként a rész munkaidős munka, mert tapasztalatból, mire a bölcsiből hazaérünk este félhat. Nagyon késő az már főleg télen.
Nem akarlak megbántani, de nekünk még meg van a babakocsink, ha kell nagyon szívesen odaadom. Nagy kerekű, bordó draap szín összeállítás. Mi most biztosan nem tervezünk kis tesót. Elégen vannak ők ketten.
Mindenkinek kellemes pihenést és nyaralást.