Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » 2 méteres belmagasságú házat nehéz eladni? fórum

2 méteres belmagasságú házat nehéz eladni? (tudásbázis)

1 2
febr. 15. 08:18
Én gyerekkoromban 4,20 feletti lakásban éltem a belvárosban szép környezetben. De lehet, hogy magasabb is volt. Az sem volt jó, minek olyan magas? Ha szép a kert, a környezet, jó a ház, neked tetszik, jó a lokációja, akkor megfogod szokni. 90 milla nem kevés, hogy most kezdj el ezen agyalni.
39. Regin_a (válaszként erre: 1. - Turesz)
febr. 14. 19:07

Nézd a jó oldalát, könnyű kifűteni télen, van kert

Ha netán eladnád, az előnyeit hangoztassad

Nekem a 2.70, is alacsony volt a 3.90 után, de megszoktam

38. turesz (válaszként erre: 37. - Regin_a)
febr. 14. 18:44
Bocsánat még régebbi tehát valószínűleg második világháború korabeli (mert mondta az előző tulaj hogy a pincébe zsidókat bújtattak) és akkor tényleg nem volt ez a szabályozás már így lakóingatlanként van nyilvántartva
37. Regin_a (válaszként erre: 36. - Turesz)
febr. 14. 18:25

Lehet hogy nem volt OTEK, de valami tervezési irányelvek/trv-ek csak lehettek

A házam az 50-es években épült 2.7 belmagassággal. Menyezet deszka, szegezett malteros nádpallóval

"00cm az nyomasztólag hathat a lakóra, ajtó ablakok is keskenek, alacsonyak

36. turesz (válaszként erre: 33. - Regin_a)
febr. 14. 17:52
70es években tervezték akkor még nem volt oték... ezek a szabályozások akkor még nem voltak érvényben
35. turesz (válaszként erre: 33. - Regin_a)
febr. 14. 17:50
70-es évekbe tervezték és rendes ház szerintem nagyon szép, 90 millióért vettem amúgy...
febr. 14. 17:26

Ha a belmagasság 200cm akkor ajtó magassága mennyi

Sufnim van 200cm , spájz 190 cm ajtó belmagassággal. Kényelmetlen

febr. 14. 17:24

Ha még semmi előleg , az adásvételi szerződést is vissza lehet vonni

[link]

Az nem épitész volt aki tervezte

Szerintem senki, vagy kisnővésű ember fogja csak megvenni

febr. 14. 16:56
Ha nem nyomott a plafon, amikor megnézted, akkro gondolom nem lehet olyan rossz érzés ott lenni,.
31. turesz (válaszként erre: 30. - Birebora)
febr. 14. 15:23
nem annyira
febr. 14. 15:22

Szerintem hamarabb befűtöd és lehűtöd. Mindennek van előnye, hátránya.

Amikor megnézted nem láttad, hogy alacsony?

29. turesz (válaszként erre: 28. - Asztanaviszta)
febr. 14. 15:02

Igen lakóépületnek van jelölve azért mert 70-es években épült és akkor még nem volt otéknak ez a szabályozása így értelemszerűen lakóépületnek számít mert az akkori szabályozásnak megfelelt

(250 cm oték szabályozás ami ingatlan építése után jött létre)

28. asztanaviszta (válaszként erre: 1. - Turesz)
febr. 14. 14:20

Lakóingatlanként van nyilván tartva?

Mert a lakásnak min. 250 cm magasnak kell lennie.

Eladhatod, de a leendő vevő nem tud hitelt felvenni rá.

27. Százas Evelin (válaszként erre: 23. - Levarosbukta)
febr. 14. 13:45

Kisebb a légtér, hamarabb használódik el a levegő, viszont könnyebben melegszik át mint egy magas légterű helyiségben. A magasabban fekvő ablakok jobban meg tudják világítani a belső tereket, felülről is jön a fény, egy alacsony ablak esetében meg majdhogynem csak oldalról.

Nade nem vagyok én építész... Rám inkább csak a nyomott érzet hatna, - a többi hátrány lehet nem is zavarna, de biztos nem vásárolnék egy ilyen ingalant saját részre.

26. turesz (válaszként erre: 25. - Globus)
febr. 14. 11:59
Teljesen beépített spot lámpák vannak pont emiatt
25. globus (válaszként erre: 23. - Levarosbukta)
febr. 14. 11:55
Talán inkább a mesterséges lehet furcsa, ha közelebb van a mennyezeti lámpatest. Passz...
24. levarosbukta (válaszként erre: 1. - Turesz)
febr. 14. 11:45
Ha tetszik, ne foglalkozz semmivel sem. Úgy is csak akkor fogod megtudni hogy számodra élhető-e a ház ha beköltöztél és ott vagy pár hónapot. Ha úgy gondolod, hogy mégsem ilyet szeretnél majd eladod. Gondolom nem sürgős csak ki kell várni a megfelelő vevőt.
23. levarosbukta (válaszként erre: 6. - Százas Evelin)
febr. 14. 11:43
Mitől szellőzne nehezebben? Miért fülledne be? Miért ne lenne hatékony a természetes világítás? Gondolom ablak van rajta!
22. Kacsahercegno (válaszként erre: 16. - Turesz)
febr. 14. 11:31
Akkor végülis az a lényeg, ha neked tetszik akkor mindegy, mekkora a belmagasság. Nekem személy szerint furcsa lenne, ha a kezemmel elérném a plafont, de legalább nem lesz nehéz leszedni a pókhálókat a plafonról. 😅 Ha megvetted akkor valami biztos megfogott benne, szerintem nem kell egyből az eladáson gondolkodni.
febr. 14. 09:55
Hát én biztos nem választanám a 165 centimhez a kicsi gyerek majdnem 190 beverné a fejét is.
20. globus (válaszként erre: 1. - Turesz)
febr. 14. 09:42

A kert állapota múlandó, ha nem bütykölöd állandóan, jövőre nem ilyen lesz. Felújítás alstt nem tudom mit értesz, az építészeti jellegű tartós, szépen kifestés nem. Bútorozás sem.

Gyerekkoromban láttam alacsonyabb helyiséget, keresztapámék egy régi kamrát "ragasztottak" a ház hátsó részéhez, konyhaként használták. Rácsodálkoztunk, furcsa volt. De nem élhetetlen. Szerintem ne gondolkodj eladáson, lakd be és élvezd.

19. turesz (válaszként erre: 17. - Elbb)
febr. 14. 08:09

Állítólag nem minden bank nézi ezt ugyanis a földhivatalban lakóingatlanként szerepel mert 70es években épült a ház amikor még nem volt ez a szabályozás.

Szóval állítólag bank válogatja de valóban valamelyik bank nem ad rá még így sem hitelt

18. Karmol (válaszként erre: 13. - Kacsahercegno)
febr. 14. 08:04
Egy erzeketlen labtorlo vagy. Gondolom azert tancolsz.
17. elbb
febr. 14. 08:02
Ha ez az ingatlan Magyarországon van, akkor pl lakáshitel nem vehető fel rá, mert a magassága kizárja. Tehát ilyen szempontból nem biztos, hogy könnyű eladni csak kp-ért.
16. turesz (válaszként erre: 13. - Kacsahercegno)
febr. 14. 08:00
Érdekes nem annyira volt bezártsági érzésem mikor megnéztem pedig kétszer is voltam ott
15. Karmol (válaszként erre: 1. - Turesz)
febr. 14. 07:55

Ugy nez ki .

Vagy a zseb, vagy el mesz dolgozni.

14. Karmol (válaszként erre: 6. - Százas Evelin)
febr. 14. 07:53
Az objekbtiv"e"
13. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - Turesz)
febr. 14. 07:51
2 méter?? 160 cm vagyok de még én is úgy érezném magam, mintha Hobbitfalván lennék 😅 Amikor megnézted, nem volt klausztrofób? Miért tenne ilyet bárki...?
12. Karmol (válaszként erre: 11. - Karmol)
febr. 14. 07:50
Ezz l ne foglalkozzatok
11. Karmol (válaszként erre: 7. - Karmol)
febr. 14. 07:49
Kiszalnal?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook