2 méteres belmagasságú házat nehéz eladni? (tudásbázis)
Nézd a jó oldalát, könnyű kifűteni télen, van kert
Ha netán eladnád, az előnyeit hangoztassad
Nekem a 2.70, is alacsony volt a 3.90 után, de megszoktam
Lehet hogy nem volt OTEK, de valami tervezési irányelvek/trv-ek csak lehettek
A házam az 50-es években épült 2.7 belmagassággal. Menyezet deszka, szegezett malteros nádpallóval
"00cm az nyomasztólag hathat a lakóra, ajtó ablakok is keskenek, alacsonyak
Ha a belmagasság 200cm akkor ajtó magassága mennyi
Sufnim van 200cm , spájz 190 cm ajtó belmagassággal. Kényelmetlen
Ha még semmi előleg , az adásvételi szerződést is vissza lehet vonni
Az nem épitész volt aki tervezte
Szerintem senki, vagy kisnővésű ember fogja csak megvenni
Szerintem hamarabb befűtöd és lehűtöd. Mindennek van előnye, hátránya.
Amikor megnézted nem láttad, hogy alacsony?
Igen lakóépületnek van jelölve azért mert 70-es években épült és akkor még nem volt otéknak ez a szabályozása így értelemszerűen lakóépületnek számít mert az akkori szabályozásnak megfelelt
(250 cm oték szabályozás ami ingatlan építése után jött létre)
Lakóingatlanként van nyilván tartva?
Mert a lakásnak min. 250 cm magasnak kell lennie.
Eladhatod, de a leendő vevő nem tud hitelt felvenni rá.
Kisebb a légtér, hamarabb használódik el a levegő, viszont könnyebben melegszik át mint egy magas légterű helyiségben. A magasabban fekvő ablakok jobban meg tudják világítani a belső tereket, felülről is jön a fény, egy alacsony ablak esetében meg majdhogynem csak oldalról.
Nade nem vagyok én építész... Rám inkább csak a nyomott érzet hatna, - a többi hátrány lehet nem is zavarna, de biztos nem vásárolnék egy ilyen ingalant saját részre.
A kert állapota múlandó, ha nem bütykölöd állandóan, jövőre nem ilyen lesz. Felújítás alstt nem tudom mit értesz, az építészeti jellegű tartós, szépen kifestés nem. Bútorozás sem.
Gyerekkoromban láttam alacsonyabb helyiséget, keresztapámék egy régi kamrát "ragasztottak" a ház hátsó részéhez, konyhaként használták. Rácsodálkoztunk, furcsa volt. De nem élhetetlen. Szerintem ne gondolkodj eladáson, lakd be és élvezd.
Állítólag nem minden bank nézi ezt ugyanis a földhivatalban lakóingatlanként szerepel mert 70es években épült a ház amikor még nem volt ez a szabályozás.
Szóval állítólag bank válogatja de valóban valamelyik bank nem ad rá még így sem hitelt
Ugy nez ki .
Vagy a zseb, vagy el mesz dolgozni.
További ajánlott fórumok:
- Mennyivel mehetett az az autó amelyik kb.:5 méteres féknyomot hagyott?
- Bevallom, szeretnék idén télen fél méteres havat. Régen...
- Kérlek, segítsetek, mit lehet tenni, ha a szomszéd hatalmas 4 méteres sövénye végleg beárnyékolja a kertem?
- A szomszédban 2 méteres a gaz, parlagfű, az önkormányzat semmit sem tesz, kihez fordulhatok?
- 165 centi vagyok, hány méteres hordozókendőt vegyek?
- Szőnyeget keresek! Kb 6*4.5 méterest. Szerintetek lehet kapni? Persze nem aranyárban, és hol?