2- 3 év közötti babák klubja (beszélgetés)
AZ egyik barátnőm is így járt a fiával, hogy nem szerette a gyerekeket így nem akart bölcsibe és oviba járni.
Hogy lehet azt elkerülni, hogy a gyereked ne féljen a többi gyerektől?
Szerintem sok szülő ott cseszi el a dolgot, hogy nemigen megy a gyerekével el közösségekbe, akár sétálni, akár a parkba, így nem tud a gyermeke másokkal ismerkedni.
Sziasztok!
Az én kislányom Lilla augusztusban múlt 2 éves.
Eleven kis csaj, de nem annyira nagyon. Mégis sikerült eltörnie a kezét. 3 héttel ezelőtt leesett a fotelból és eltört a csuklója. Ki gondolná hogy ennyitől el tud törni a kiskeze. Először nem is akartam neki hinni, pedig amikor leesett mondta hogy "kitört a kezem", aztán nem használta csak lógatta maga mellett, úgyhogy csak elvittük megröngeneztetni, és igaza volt. Tényleg eltört:-(
-Milyen okos- alig 2 éves.
De mi lesz akkor az óvodában?!
Már előre félek. Ott mi mindenről fog leesni?
Biztos nagyon nehéz lesz.
mindig ő fog a fejemben járni. Mit csinálhat........?
Üdv
Szabina
Én azért félek, mert ismerem a fiam! A lányomnál annyi volt a beszoktatás, hogy: Anya menj haza, ide anyukák nem járhatnak!
Hát mégegyszer ekkora mázlim nem lehet! :-)))
Az én fiam is rettentő eleven! Csak az a gond, hogy fél a gyerekektől. Igy aztán már most elkezdjük az óvónénikhez szoktatni, mert egy ismerős felnőtt, akihez oda tud és mer menni, nagy biztonságérzetet ad neki, talán így sokkal könnyebb lesz!
Nekem a lányomnál az volt nagyon nehéz elfogadnom, hogy addíg minden lélegzetvételéről tudtam. Mennyit evett, mikor kakilt :-)), mennyit aludt, stb... Viszont az ovikezdéstől már nem így volt! Szerintem ez nagyon nehéz nekünk. Kb mi is annyira megszenvedjük ezt az elszakadást, mint ők!
De nekem ő nagyon megkönnyitette azzal, hogy soha nem kellett sírva otthagynom!
Te mitől félsz a leginkább?
Mert már van egy nagyobb gyereked azt hittem igy azért kicsit könnyebb a dolog?
Tehát már tudod milyen nehéz a "beszokatás "és ezért félsz?
Én meg azért mert fogalmam sincs hogy hogy fog neki tetszeni.
Nagyon eleven gyerek nehéz lekötni a figyelmét.Hozzá van szokva hogy a nap bármeik percében a "rendelkezésére "állok.Tehát mindig ott vagyok ha valamit kérdezne vagy ha legozna...kicst furi lesz még nekem is hogy nem lesz itthol..
Szia.
Üdv a klubba.
Én maradok az előzőben még egy db-ig.
Érezd jól magadat mind2ben.
De januártól azért még nézz vissza a másikba is, hátha tudsz tanácsokat adni másoknak.
Neked aztán van tapasztalatod. :))
Szóval megcsináltad! :))))
Na jó, januárig még maradhatok az előzőben, de aztán itt is leszek! :)))
Helló!
Mi most november 20-án lettünk 2 évesek!:)
Sziasztok!
Szeretnék itt csevegni olyanokkal, akiknek 2-3 év közötti a gyermeke. Mindenféléről, ami ilyenkor fontos lehet.
Bölcsi, óvoda...
Vagy ha valami kérdésed van, azt oszd meg velünk.