16 éves lány dönthet-e róla, hogy megtartja a babáját? (tudásbázis)
Basszus, komolyabban tud gondolkodni, ha bevállal más nyakára egy gyereket 16 évesen?
Mo-on csak az kap gyed-et, aki dolgozott már.
Én sem gondolom, hogy józan és racionális döntés lenne megtartani, de ennyire ismeretlenül sem jelentenék ki ilyen dolgokat.
Egyébként valóban nem gyakori, hogy ennyi idősen készen álljon valaki az anyaságra, de ha szeretné alapjáraton én inkább támogatnám a szülők helyében...persze ezt mindenki maga tudja...de borzasztóan nehéz lesz feldolgozni azt, hogy ő szerette volna ezt a gyereket, de nem dönthetett...
Ennyire gondoltam.
Miféle ítélkezés, Muraja?
Ahogy kibogoztam a hozzászólásodból, neked volt párod is, munkád is, sőt lakásod is. Ennek a kislánynak meg van egy apja, aki alighanem belerokkan abba, hogy ezentúl nem 3, hanem 4 gyereket kell neveljen.
Van Csepelen a Vöröskeresztnek Anyaotthona, próbáljátok felvenni velük a kapcsolatot.
Nem ítélem el a lányt, sokakkal megesik az ilyesmi, csak esetleg érzelmileg sivárabbak, és elvetetik a gyermeküket.
Sok 16 éves, vagy fiatalabb komolyabban tud gondolkodni, mint egy koránál fogva felnőttnek nevezett személy.
Javaslom én is, hogy nagykorúsítását kérvényezze, hogy tudjon igényelni gyest, gyedet stb.
az ő kezében van: és milyen jövő az?
Gratulálnék én neki, ha anyagi háttere is lenne hozzá!
a kislány mégis hogy képzelte el az életét?
megszüli, az apukája meg eltartja őket könnyedén??
Fel fejel a kislany reszere megoldodik ugy döntött hogy mamma lesz akor szerencset kivani kell neki .
Könnyu az itlkezes de aljunk meg vajon jogunk van ra ? nincs ! az ö es a kicsi jövöje az ö kezeben van .
Hu - ha van nalatok is nagykorusagra kerelem lehetöseg ? akkor nagyon jo !
En szemelyesen regen a kis hazanban hasonlo törtent velem de nem voltam terhes csak kesöb .
Kertem birosagon keresztul a nagykorusagot melyhez kellet egy IQ teszt es meg valmi psychologiai blabla . Utana anyamat ra vettem hogy irja ala birösagon es mar meg is volt minden . Kicsit kesöb lettem terhes de a gymnaziumot befelyesztem , egyutt balagott velem a kislanyom a karomon .
Lakast szeresztem egy csoda idö belul detto a hajtasit is tehat teljesen eltem egy felnöt eletet.
Ejszakankent dolgosztam nin csememö apolo egy gyerek othonban ugyan ugy unnpeken is . Anyagilag jol megeltunk a paromal. Csak poszitivum volt az egesz mert sajnos szegeny anyam az ertelmisegi körökbe tartoztt es ott egy cel volt , gyereken keresztul behozni azt amit ö neki a haboru miatt nem votl megadva . Annak dacara hogy diplomas volt de belölem egy ket labon jaro lexikont szeretet volna csinalni. Ez neki hala egnek nem sikerult , nem engedtem.
16 évesen gyereket vállalni apa nélkül, megélhetés nélkül...én nem mondanám, hogy annyira okos az a lány.
Ha a szülőágyon azt mondja, hogy "énakaromaztagyereket", minden joga megvan hozzá. Csak ahhoz nincs joga, hogy mástól várja el, hogy eltartsa őket.
Szerintem kijelentheti a szülőágyon, hogy nem adja a gyereket. Nem ismerem a jogot, de sanszosnak látom, hogy nem vehetik el tőle erőszakkal. Ám a lány édesapja is kijelentheti, hogy nem vállalja őket: mehet anyaotthonba, vagy amerre lát.
Az apaság pedig nem egy kapcsolat létének, vagy nem meglétének a kérdése. Ha egyetlen alkalom volt, akkor is vállalnia kell a gyereket. És fizetni a gyerektartást: ha esetleg az apa nagykorú, akkor pedig vállalni a megrontás következményeit is.
Onnan, hogy - mint azt a forumindito is irta -, nem gondolkodik jozanul.
Eleve kamaszkori hisztinek tunt a dolog, amely gyanut a kesobbi posztok meg is erositettek. Beleszulni egy otodik ehes szajat egy csaladba, ahol csak egy kereso van, ne haragudj, ez nem ugy hangzik, mint amit atgondoltak.
Ergo: a kedves terhes kismama gyerek meg, es ugy is gondolkodik. Vissza a Barbiehoz! :D
Őszintén, nem tudom, mit mond a jog.
De szerintem senkit nem lehet arra kényszeríteni, hogy elvetesse, vagy örökbe adja a gyerekét. Mégha 16 éves, sem. Az örökbeadási papírt az anyának kell aláírnia, akárhány éves legyen.
Más kérdés, hogyha nem képes eltartani a gyerekét, kockáztatja, hogy elveszik tőle.
Ha férjhez megy a szülésig (gyámhivatali engedély kell hozzá), akkor azzal nagykorúvá válik, és csak ő dönt a gyermekről.
Bár meggondolnám, hogy nem elég gond e a gyermek, nem hajszolnám bele a lányom egy házasságba is.
Az abortuszról annyit tudok, hogy kell mint a lány mint a szülő beleegyezése is.
Ha jól tudom (de lehet hogy tévedek) ha mindenképpen meg akarja tartani, akkor kérheti a gyámság alá vételt, miszerint őt és a babáját nevelőszülő veszi magához, ha a vérszerinti szülők nem akarják a babát.
Ő maga nem lehet gyámja a gyereknek, mivel kiskorú.
Viszont kérheti a nagykorúsítást!
További ajánlott fórumok:
- Barátnőm örökbe akarja adni a babáját, a véleményemre kíváncsi, erre mi a "jó" válasz?
- Ismerős a 2 hónapos babáját főtt s.répával, banánnal "etetgeti". Nem lesz baja a kicsinek?
- Ki hogy segítette át a babáját a fogazásos időszakon?
- Senki nem sétáltatta az önállóan még menni nem tudó babáját kézenfogva?
- Van olyan készítmény, ami elősegíti és megtartja a bőrnek a színét?
- A lányomnak szeretnék varrni egy olyan hordozót, amiben a babáját tudja hordozni.Tudtok segíteni benne?