Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól fórum

Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
1010. diderke
2010. júl. 9. 17:04

Hozzávaló:


Tészta:


50 dkg finomliszt

25 dkg margarin

1 kis pohár tejföl (20%-os)

2 tojássárgája

1 kk. só

fél sütőpor

köménymag


Töltelék:


20 dkg vaj

25 dk .reszelt sajt



Sajtos Csiga



Elkészítés:


A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojássárgájákat, a sütőport és a sót. Összegyúrjuk!


A töltelékhez a vajat felolvasztjuk és belekeverjük a reszelt sajtot és a sót.


A tésztát 4 részre vágjuk és lisztezett deszkán 2 mm vastag téglalapokká sodorjuk.


Erre a tölteléket egyenletesen elosztva, hogy mind a négyre egyformán jusson, rákenjük.


A megkent lapokat feltekerjük, mint a beiglit.


A tekercseket fóliába, vagy sütőpapírba tekerjük, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük pihenni(elég min.4 óra is).


Másnap a tésztát ujjnyi vastag szeletekre szeleteljük és sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. Tetejét meghintjük köménymaggal. Lehet hinteni rá még szezámmagot és reszelt sajtot is (Kinek mi ízlik).


Előmelegített sütőbe (légkeveréses) 180 fokon 20-25 percig pirosra sütjük. Hagyományos gázsütőben kevesebb idő is elég a sütéshez.

1009. a097903bf7 (válaszként erre: 1008. - F298247b9c)
2010. jún. 15. 10:11

Szia Kati, de bizony az marcipán vagy fondan.

Nézd meg ezt az oldalt [link]


Itt rengeteg nagyon szép torta van, szerintem kérdezd a tulajdonosát, hogyan kell elkészíteni a masnit.

2010. jún. 12. 16:57
SZiasztok!Találtam a neten egy olyan tortát,ami úgy néz ki,mintha ajándékcsomag lenne,pasztellszínű szalaggal átkötve,szines pasztel masnival a tetején.Első körben arra gondoltam,marcipánból készülhetett,de az hogy nem esik össze?Aki tud,kérem segítsen,mivel webcímet nem lehet feltenni,a képeim közé felteszem a torta fotóját.Köszi!
1007. mongi
2010. máj. 12. 22:16

Segítség!

Szerintetek ha egy süti tésztájába 10dkg mák+10dkg kókuszreszelék kell...én helyettesíthetem pl.20dkg mákkal?(Nem az íze,hanem az állaga miatt kérdezem)

1006. drazse8
2010. márc. 6. 06:26

Erzsi kocka receptet keresek, talán tud nekem valaki segiteni.

Felénk ez a süti valahogy igy nézett ki: két (szerintem )linzer lap között elég vastag diós töltelék, csokimázzal és dióforgáccsal a tetején.

Néhány cukrászdában lehetett kapni, de a legjobb a könyvtár aulájában volt. :)

1005. d4b0dd2692 (válaszként erre: 1004. - Globus)
2010. jan. 4. 00:15
Én szavazást írtam ki tortáról.
1004. globus (válaszként erre: 1003. - D4b0dd2692)
2010. jan. 2. 19:47

Szia, küldök egy linket.

Ma már keresett valaki hasonlót, nem te voltál? :)

2010. jan. 2. 17:22

A topik indítója már nem tag,sajnos.Van itt még valaki,aki cukrász? A lányom szülinapjára szeretnék sütni egy nagyon finom, narancsos,joghurtos tortát,kakaós piskótával.

Van valakinek tuti receptje erre?

1002. bobcsi2
2010. jan. 1. 15:39

Sziasztok!

Bocsi hogy eddig nem voltam ,és nem válaszoltam.Úgy értem hogy szalonnás hogy tényleg lapos tömött és mintha elázott volna .Lehet hogy sok a lekvár amit bele kenek?

2009. dec. 26. 00:37
Mindenkinek édes-mézes Karácsonyi Ünnepeket kivánok!
2009. dec. 26. 00:37

Sziasztok!

A lányom mézeskalácsházikót akart készíteni,de nem sikerült.Finom,puha lett,de mértanilag nem jött össze.Nem kellet volna szódabikarbónát tenni bele,hogy ne legyen pufi? A cukormázas díszítést mikor kell rátenni:ha össze van ragasztva vagy még az elemekre? És a ragasztást hogyan kell kiviteletni?Tudom,karamellel,de pontosan hogyan?

999. 3a92f8d690 (válaszként erre: 995. - Bobcsi2)
2009. dec. 25. 21:47
Legközelebb vékonyabbra nyújtsd ki úgyis feljön a sütőportól vagy élesztőtől ki mit tesz bele előmelegített sütőbe nyitogatás nélkül megszúrkálva rózsaszínre kell sütni!!
998. rózsakő (válaszként erre: 997. - Globus)
2009. dec. 25. 21:37
Én is valami ilyesmire gondoltam,de csak piskótánál tudom elképzelni,mert a zserbonak vékony lapjai vannak és azok hamar átsülnek.
997. globus (válaszként erre: 996. - Rózsakő)
2009. dec. 25. 21:23
Ez olyasmit jelent, hogy nem lesz laza a tésztája, hanem lapos, tömött. Majdnem olyan, mintha nyers maradna...
996. rózsakő (válaszként erre: 995. - Bobcsi2)
2009. dec. 25. 21:11
Nem értem,hogy szalonnás?
995. bobcsi2
2009. dec. 25. 21:07

Sziasztok!

Tudna nekem valaki segíteni?A zserbóm szalonnás lett már többször is mi ,lehet az oka?

994. globus (válaszként erre: 993. - Menyó)
2009. nov. 30. 21:12
Szia, ez nekem se szokott sikerülni, a fehér résznek olyan semmirekellő tésztája van, nincs benne liszt, csak fehérje és cukor :(
993. Menyó
2009. okt. 9. 12:55

Most a kardinálissal gyűlt meg a bajom. Valamit biztosan rosszul csináltam, mert a fehérje a sütőből kivéve összeesett, de nagyon. :(

Mi lehetett a gond?

992. Gy.Ibi (válaszként erre: 962. - Ea9bff1b44)
2009. szept. 16. 17:31
Sikerült már szuper piskótatekercset sütnöd?
991. Menyó (válaszként erre: 989. - Globus)
2009. aug. 27. 23:19
Köszönöm!
990. globus (válaszként erre: 989. - Globus)
2009. aug. 27. 18:24
Van más változat is, szalakáli nélküli.
989. globus
2009. aug. 27. 18:23

ojó fánk recept


Jojó fánk recept


Hozzávalók:

5 tojás,

20 dkg cukor,

20 g szalakáli,

22 dkg liszt,

5 dkg zsír,


Krémhez:

4 dl tej,

3,5 ek. liszt,

25 dkg margarin,

20 dkg porcukor,

1-2 vaníliáscukor.

Elkészítés:


5 egész tojást, 20 dkg cukorral, 20 gr szalakálival habosra kavarunk, hozzáadunk 22 dkg lisztet és összekeverjük.(Ezt este kavarjuk be, éjszakára hûtõbe rakjuk pihenni). Reggel hozzáadunk 30 dkg lisztet, 5 dkg zsírt, nagyon vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk, világosra sütjük forró sütõben. Körülbelül 80-100 db korongunk lessz.

Krém: 4 dl tejet, 3,5 evõkanál liszttel sûrûre fõzünk. Ha kihûlt, 25 dkg margarint, 20 dkg porcukorral, 1-2 vaníliacukorral habosra kavarunk és a két krémet összekeverjük.

Két korongot krémmel összeragasztunk. A tetejére csokimázt csurgatunk. Fogyasztás elõtt 1 nappal elkészítjük, hogy megpuhuljon.


Elkészítés ideje: 65-70perc


Nem saját recept, by google...

988. Menyó
2009. aug. 27. 07:57

Sziasztok!


Tudnátok segíteni? Jojófánk receptet keresek. Előre is köszi.

987. mongi
2009. aug. 25. 13:38
Köszönöm.
986. jolie
2009. aug. 25. 07:39
Aromával
985. vereskati (válaszként erre: 983. - Mongi)
2009. aug. 23. 11:39
Aromával.
984. d@nu (válaszként erre: 983. - Mongi)
2009. aug. 23. 11:14
Szerintem az utóbbi, de én nem vagyok cukrász. :)
983. mongi
2009. aug. 22. 10:38
Sziasztok!Szerintetek a cukrászdai süteményeket rendes rummal készítik,vagy rum aromával?
982. lmoncsi
2009. júl. 17. 15:19
sziasztok.Mi történt itt?Máskor olyan forgalom volt ezen a fórumon alig birtam valahogy utánaolvasni.Mi van tilvával???Próbáltatok már zselatint ujraolvasztani,ha már egyszer megkeményedett?Sehogy nem akart megkeményedni mikor tettem volna asütire ,lehet azért mert tettem bele pici cukrot.Már fel is adtam,de nem dobtam ki.Másnapra tökéletes lett csak nem a sütin ,hanem a pohárban.Dr.Oetker porból készitettem előirás szerint.
981. Vámpír (válaszként erre: 980. - D@nu)
2009. júl. 12. 08:18
Köszönöm, már nézem is.
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook