Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól fórum

Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
950. ea9bff1b44 (válaszként erre: 948. - Salabakter)
2008. dec. 22. 09:57

A krémes receptet elmentettem, köszönöm!

Neked pedíg mielőbbi gyógyulást kívánok!

949. 6e144430cb (válaszként erre: 948. - Salabakter)
2008. dec. 22. 09:20
Megfáztál,vagy vmi vírus?
2008. dec. 22. 09:12
Kicsivel jobban:)
947. 6e144430cb (válaszként erre: 943. - Salabakter)
2008. dec. 22. 08:40

Igen,köszi,remélem sikerülni is fog!


Jobban vagy?

946. 2577cdcc12 (válaszként erre: 945. - Salabakter)
2008. dec. 21. 20:28
Ezt a marcipán dolgot kissé elolvastam :o). A habfixálóra gondoltam, hamar rájöttél, köszi :o)
945. salabakter (válaszként erre: 944. - 2577cdcc12)
2008. dec. 21. 20:25
Ez nem marcipán,csak marcipán ízű cukormáz.Lehet csokiizűt is kapni,de szerintem eléggé hasonlítanak a fondánhoz!A habba nem kell habfixáló,anélkül is nagyon jól tartja magát ez a növényi alapú tejszín.Csak ha féltartós tejszínnel csinálod,akkor kell bele.
944. 2577cdcc12 (válaszként erre: 943. - Salabakter)
2008. dec. 21. 20:15

A tejszínbe teszel olyan port (nem jut hirtelen eszembe a neve), amitől nem esik össze?

Még a tetejére való cukormáz érdekelne, ha majd jobban leszel, mert ez a marcipán dolog nem lehet az igazi :o)

943. salabakter (válaszként erre: 942. - 6e144430cb)
2008. dec. 21. 18:14
Akkor ezek szerint eléggé érthető volt?
942. 6e144430cb (válaszként erre: 941. - Salabakter)
2008. dec. 21. 17:40

nagyon köszönöm!

Gyógyulj meg minél hamarabb!

2008. dec. 21. 17:04

A lidlben kapható vajastésztát 2 egyforma lapnak megsütöd,mert amúgy macerás.1 liter tejből,

2cs pudingporral ,30 dkg cukorralmegfőzöd a krémet , úgy,hogy addigra mire forr a tej,fel legyen verve a 4dl fehérje,és belefőzöd a pudingba.Így forrón rákened az egyik lapra,és kihűtöd.Van készen kapható marcipán ízű cukormáz,ezt az utasításnak megfelelően elkészíted,és rákened a másik lap sima felületére.Beosztod,felvágod ha megszáradt,és a közben felvert bianca,vagy hulala növényi tejszínt,amit már rákentél a sütire,rárakosgatod.Persze én a cukormázt,és a tejszínt is legtöbbször itthon csinálom.Nézd el,ha kicsit értetlenül írtam,lázas beteg vagyok,de ha kérdés van felelek.

940. 6e144430cb (válaszként erre: 937. - Salabakter)
2008. dec. 21. 16:49

Szia!Már szinte reszketek a krémes receptedért!

Légyszi,légyszi,légyszi....!

939. 6e144430cb (válaszként erre: 938. - Kiss Ildikó)
2008. dec. 21. 16:48

akkor megyek hozzá:)

Én be merem vállalni,lesz amilyen lesz,tuti el fog fogyni,még ha úgy kell kikanalazni is.

a férjem édes szájú...:))

938. Kiss Ildikó (válaszként erre: 936. - 6e144430cb)
2008. dec. 21. 16:42

Ezt a receptet csak salabakter barátnőnk tudja :-)

Én még el se mertem kérni. Még ennyire nem vagyok merész hogy megcsináljam a francia krémest :-O

937. salabakter (válaszként erre: 935. - 2577cdcc12)
2008. dec. 21. 16:36
Na igen,nagy mennyiségnél már nem kell annyihoz ragaszkodni,de nekem most is a bejgli sütéskor megmaradt több mint 1 liter,úgyhogy nem sajnálom belöle,mert annál keményebb,és biztos,hogy nem folyósodik el.A hivatalos mennyiség 80 db-hoz 1liter 2dl.
936. 6e144430cb (válaszként erre: 932. - Kiss Ildikó)
2008. dec. 21. 16:33
a kép ennivalóóóóóóóóóó!de hol a recept?:)))
935. 2577cdcc12 (válaszként erre: 933. - Salabakter)
2008. dec. 21. 15:35
Fél literhez 6 tojásfehérje, akkor a 2 literhez 24? Anyám :o). És honnan tudni, hogy megfőtt benne a fehérje? Mondjuk a tésztája, meg a teteje is érdekelne...
934. 2577cdcc12 (válaszként erre: 932. - Kiss Ildikó)
2008. dec. 21. 15:32
És hol a recept?
933. salabakter (válaszként erre: 930. - 2577cdcc12)
2008. dec. 21. 12:21
Megfőzöm a pudingot a fele cukorral,a másik felével felverem a fehérjét,és a forrásban levő pudingba keverem fent a lángon,míg a fehérje meg nem fől.És tényleg,nézd meg Ildikónál,az a franciakrémes 2literből van,és 36db lett belőle.
932. Kiss Ildikó (válaszként erre: 924. - 6e144430cb)
2008. dec. 21. 11:40

Szia!

Megtudod nézni a Sütök-Főzök naplómba salabakter barátnőnk francia krémeséről a fotókat. 61 és 62 bejegyzésben találod :-)

Én készvagyok tőle, annyira megenném :-)))

931. 6e144430cb (válaszként erre: 928. - Salabakter)
2008. dec. 21. 08:08

Köszi szépen,már alig várom,hogy kipróbáljam!

egyik kedvenc sütim a krémes!

930. 2577cdcc12 (válaszként erre: 928. - Salabakter)
2008. dec. 20. 19:26
Megfőzöd a pudingot, bele a felvert fehérje és cukor, és ennyi?
929. salabakter (válaszként erre: 928. - Salabakter)
2008. dec. 20. 17:56
Bocs,azt nem írtam,hogy 1 literből ilyen összemérettel 15-20db lesz.
928. salabakter (válaszként erre: 924. - 6e144430cb)
2008. dec. 20. 17:53

Fél liter tej,

1cs.pudingpor(vaníliás)

6 db tojásfehérje

15 dkg cukor.

Csak ennyi,de minden cukrászdában vízből főzik.

927. Rena85 (válaszként erre: 926. - 3a92f8d690)
2008. dec. 20. 16:07
Köszi a tippet!
2008. dec. 20. 13:33
Mindmegettén néztétek???
925. Rena85
2008. dec. 20. 13:30

Sziasztok!

Valaki tudna nekem küldeni finom puszedli receptet?

Köszönöm!

2008. dec. 20. 11:49
Szeretnék karácsonyra igazi krémest csinálni.Tudjátok,azt a fincsi cukrászdai krémest.Ha valaki elküldené nekem a krém receptjét...nagyon hálás lennék!
923. fef600b7b6 (válaszként erre: 921. - Panka-8)
2008. dec. 20. 11:34
Köszi:)
922. 2577cdcc12 (válaszként erre: 921. - Panka-8)
2008. dec. 19. 21:04
Nekem mikróban mindig megég :o(
921. Panka-8 (válaszként erre: 920. - Fef600b7b6)
2008. dec. 19. 20:03
"Rendesen" nem tudom mert ezer féle recept van rá... Tortabevonót úgy használd hogy egy nagyobb lábasban forralj vizet. A csokoládét törd apró darabokra és egy kisebb lábasba tedd bele majd a csokis lábast tedd a nagyobb lábasba de ügyelj rá, hogy a csokis lábasodba ne menjen víz. Ezt hívják vízfürdőnek. Néha kevergesd amíg fel nem olvad a csoki. Csokit vízzel nem lehet hígítani mert akkor csak "összeugrik". Pici olajjal/kókuszzsírral viszont igen. Lehet mikróban is olvasztani csak ügyelj mert hamar felolvad ill. megég.
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook