Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól fórum

Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól (beszélgetős fórum)


❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
980. d@nu (válaszként erre: 978. - Vámpír)
2009. júl. 9. 17:06

Próbáld meg őket: [link]

Nem ismerem őket, de a weblapjuk szerint jók. :)

2009. júl. 9. 15:46
A topik: Esküvői tortához fehér kastély kiegészítő
2009. júl. 9. 15:45

Sziasztok! Esküvői tortát szervezek a barátnőmnek. Kiegészítővel kapcsolatban inditottam egy topikot. De Titeket és kérlek olvassátok el tudtok-e segíteni nekem.

Valamint tudtok jó cukrászdát ahol megcsinálják a reglapomon lévő tortát Budapesten, Törökbálinton, Budaörsön?

977. Paizs (válaszként erre: 976. - Szanád)
2009. júl. 8. 10:48
Köszi!
976. szanád (válaszként erre: 972. - Paizs)
2009. júl. 6. 19:52

Gyakorolni kell......

kis tölcsérből kell kinyomni a krémet,vagy a glazúrt.

A cukrászok nem használnak sablont , szabadkézzel írják....

975. Paizs (válaszként erre: 973. - Liza52)
2009. júl. 5. 14:46

Szia!

Igen, pl:Boldog születésnapot. A cukrászok olyan szép betükkel tudnak írni. Biztos van valami titka, vagy valamilyen sablon.

Köszi!

2009. júl. 5. 08:39
Aki inditotta a topikot már nincs itt.(tilva)vagy más néven van már?
973. liza52 (válaszként erre: 972. - Paizs)
2009. júl. 5. 08:26
Jól értem, valami szöveget szeretnél írni a tortára???
972. Paizs
2009. júl. 4. 00:08

Tud nekem segíteni valaki egy jó torta írási módszerben?

Köszi!

971. liza52 (válaszként erre: 970. - Vereskati)
2009. júl. 3. 16:36
Persze hogy macerás, de én inkább kavarok, mint nyujtok,szaggatok.
970. vereskati (válaszként erre: 969. - Liza52)
2009. jún. 28. 15:23
nem, csak macerás:) Kinek van kedve ennyi ideig ott állni?
969. liza52
2009. jún. 28. 10:06
Én most hallottam egy klasznak tűnő receptet.Sütni kell egy piskóta tekercset. Lekvárral megkenni , feltekerni.Sütni 2 db kakaós piskótát .Pudingot főzni, kihüteni és összekeverni a kikevert rámás porcukros keverékkel.A krémbe lehet tenni felvert tejszínhabot is. Összeállitás.Kakaós piskóta , rá a pudingos krém, erre a felszeletelt piskóta tekercs, megin krém és végül a tetejére a másik kakaóos piskóta. Tetejére csokimáz. Nem lehet rossz.
968. bobcsi2
2009. jún. 27. 18:11

Tudja-e valaki hogy tejszínhabot kavartam ,tejbegrízzel, sütibe krémnek.Odáig jó volt.Majd nyers ananászt tettem bele.

Szó szerint hányás íze lett.Mi történt a krémemmel?

967. vereskati (válaszként erre: 966. - Ea9bff1b44)
2009. máj. 19. 08:02
Megtalálod a naplómban a pizzásban:) A tölteléket meg úgy variálod ahogy szeretitek:) Majd szólj a végeredményrôl:))
966. ea9bff1b44 (válaszként erre: 965. - Vereskati)
2009. máj. 19. 08:00
Az sem rossz! Írsz egy jó receptet hozzá?
965. vereskati (válaszként erre: 964. - Ea9bff1b44)
2009. máj. 19. 05:45
én a sajttekercstôl féltem, de miután egyszer megcsináltam és rájöttem milyen pofonegyszerû kéthetente biztosan van nálunk, mindig más ízesítéssel:)
964. ea9bff1b44 (válaszként erre: 963. - Vereskati)
2009. máj. 17. 22:23
Köszi! Sütni rendszeresen sütök mindenfélét, csak még piskótatekercset nem csináltam. MIndíg attól félek, hogy összeragad, ha feltekerem, vagy ilyesmi:-))
963. vereskati (válaszként erre: 962. - Ea9bff1b44)
2009. máj. 17. 12:10

Én ez alapján csinálom:)


Hozzávalók:

6 tojás

6 evőkanál liszt

6 evőkanál kristálycukor

lekvár


1. Előmelegítjük a sütőt közepes lángon.

2. A 6 tojást különválasztjuk, a fehérjéhez hozzáadunk 2 evőkanál cukrot és gépi habverővel kemény habbá verjük (úgy, hogy ha fejjel lefelé fordítjuk a tálat, akkor se essen ki belőle) és pár percre félretesszük.

3. A tojások sárgáját egy másik tálban 4 evőkanál cukorral szintén a gépi habverővel krémesítjük (3-4 perc).

4. Ehhez (tojássárgája+cukor) apránként hozzáadjuk a 6 evőkanál lisztet és óvatosan a habbá vert tojásfehérjét.

5. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és kb. 15-20 perc alatt közepes lángon megsütjük. de figyeld, sütőfüggő!!!!!

6. Akkor van kész, ha a tészta kezd elválni a tepsi vagy a sütőforma oldalától, illetve, ha tűpróbát végzünk és nem ragad rá morzsa. Fontos, hogy ne vegyük ki azonnal a sütőből, csak nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a hirtelen hőmérsékletváltozástól gyorsan összeesik a tészta.

7. Kb. negyed óra elteltével kivehetjük a tésztát, és lehúzhatjuk a sütőpapírt. Ha piskótatekercset készítünk, akkor a sütőpapír lehúzása után egy konyharuhára borítjuk a tésztát és megkenjük a lekvárral (vagy más krémmel) és a konyharuha segítségével felgörgetjük.


A tetejét porcukorral meghinthetjük.


Mire kell figyelni?

A tojások szétválasztása során figyelni kell nagyon, nehogy a fehérjébe sárgája is kerüljön, mert akkor nem tudjuk jó kemény habbá verni.

A lisztet lehetőleg szitálva adjuk hozzá a masszához, ne egyszerűen kanállal – mert így lazább állagú lesz a tészta.

2009. máj. 17. 11:11
Még soha nem sütöttem piskótatekercset. Tuti jó és szuper tippet segítséget várok lépésről lépésre:-))
961. Ballainé (válaszként erre: 960. - Szanád)
2009. jan. 12. 18:57
Lehet hogy fórró volt a sütő,azért csak elfogyott.
960. szanád (válaszként erre: 959. - Ballainé)
2009. jan. 11. 15:47

hát biztos nem attól lett lapos..

hanem inkább a sütéstől...

2009. jan. 11. 15:44
Lapos lett a muffinom,bár tejet nem irt, picit raktam bele, mert sürrűnek találtam a tésztát?
958. 2577cdcc12 (válaszként erre: 957. - Szanád)
2008. dec. 25. 19:37
Meg a sütemény fajtájától. Egy dolog viszont nem szempont, és ez az, hogy szalalkális, abból aligha lehet válaszolni a kérdésre...
957. szanád (válaszként erre: 956. - Kiss Ildikó)
2008. dec. 25. 18:13

az a sütődtől is függ hogy 5-6 vagy 8-10 perc..

figyeljed, ha van már talpa a sütinek akkor valószínüleg már jó...

2008. dec. 23. 09:37

Szia Mártikám!

A kávézós fórumon kérdezték ezt. Tudsz neki segíteni?



33469. abendgar 2008-12-23 09:35


Sziasztok!

Kedves fórumosok, csinált már Valaki szalalkális aprósüteményt?? Fontos lenne! Tegnap este összegyúrtam a szalalkális aprósüteménynek valót, egy éjszakát pihent (ahogy állitólag kell) de nem tudom, mit jelent, hogy gyorsan sül. . . ? 5-6 vagy 8-10 perc?

KÖSZI, ha Valaki válaszolna!

955. Kiss Ildikó (válaszként erre: 954. - Salabakter)
2008. dec. 23. 08:42
Szia! A kakukkfű nagyon jó a torokra. Én azt szoktam inni ha fáj a torkom.
954. salabakter (válaszként erre: 952. - Kiss Ildikó)
2008. dec. 23. 06:18
Ma már mintha könnyebb lenne,csak alig birok nyelni.Lehet,hogy sütök én is krémest.
953. durum (válaszként erre: 952. - Kiss Ildikó)
2008. dec. 22. 23:32
Persze,szerintem is megtudnád csinálni.
952. Kiss Ildikó (válaszként erre: 951. - Salabakter)
2008. dec. 22. 20:24

Hogy vagy? Javulsz már?

Most olvastam, hogy beteg vagy! Úgy megijedtem!

Nincs nagy gond ugye?


Nem is tudtam hogy nagy ízirájderes vagy? :-DDD

Elektromos biciklis szupenagyi! :-)))


Elmentem én is a receptet. Azt hittem hogy sokkal bonyolultabb megcsinálni. Ezért nem mertem kérni a receptet :-O Átolvasom még egy párszor. Így elsőre úgy gondolom, megtudnám csinálni.

951. salabakter (válaszként erre: 949. - 6e144430cb)
2008. dec. 22. 19:41
Biztos megfáztam,fáj a torkom.Gondolom mikor esőben,szélben is mentem az elektromos biciglivel.
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook