Süteményekkel kapcsolatos segítség, egy cukrásztól (beszélgetős fórum)
Próbáld meg őket: [link]
Nem ismerem őket, de a weblapjuk szerint jók. :)
Sziasztok! Esküvői tortát szervezek a barátnőmnek. Kiegészítővel kapcsolatban inditottam egy topikot. De Titeket és kérlek olvassátok el tudtok-e segíteni nekem.
Valamint tudtok jó cukrászdát ahol megcsinálják a reglapomon lévő tortát Budapesten, Törökbálinton, Budaörsön?
Gyakorolni kell......
kis tölcsérből kell kinyomni a krémet,vagy a glazúrt.
A cukrászok nem használnak sablont , szabadkézzel írják....
Szia!
Igen, pl:Boldog születésnapot. A cukrászok olyan szép betükkel tudnak írni. Biztos van valami titka, vagy valamilyen sablon.
Köszi!
Tud nekem segíteni valaki egy jó torta írási módszerben?
Köszi!
Tudja-e valaki hogy tejszínhabot kavartam ,tejbegrízzel, sütibe krémnek.Odáig jó volt.Majd nyers ananászt tettem bele.
Szó szerint hányás íze lett.Mi történt a krémemmel?
Én ez alapján csinálom:)
Hozzávalók:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál kristálycukor
lekvár
1. Előmelegítjük a sütőt közepes lángon.
2. A 6 tojást különválasztjuk, a fehérjéhez hozzáadunk 2 evőkanál cukrot és gépi habverővel kemény habbá verjük (úgy, hogy ha fejjel lefelé fordítjuk a tálat, akkor se essen ki belőle) és pár percre félretesszük.
3. A tojások sárgáját egy másik tálban 4 evőkanál cukorral szintén a gépi habverővel krémesítjük (3-4 perc).
4. Ehhez (tojássárgája+cukor) apránként hozzáadjuk a 6 evőkanál lisztet és óvatosan a habbá vert tojásfehérjét.
5. A masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, és kb. 15-20 perc alatt közepes lángon megsütjük. de figyeld, sütőfüggő!!!!!
6. Akkor van kész, ha a tészta kezd elválni a tepsi vagy a sütőforma oldalától, illetve, ha tűpróbát végzünk és nem ragad rá morzsa. Fontos, hogy ne vegyük ki azonnal a sütőből, csak nyissuk ki a sütő ajtaját, mert a hirtelen hőmérsékletváltozástól gyorsan összeesik a tészta.
7. Kb. negyed óra elteltével kivehetjük a tésztát, és lehúzhatjuk a sütőpapírt. Ha piskótatekercset készítünk, akkor a sütőpapír lehúzása után egy konyharuhára borítjuk a tésztát és megkenjük a lekvárral (vagy más krémmel) és a konyharuha segítségével felgörgetjük.
A tetejét porcukorral meghinthetjük.
Mire kell figyelni?
A tojások szétválasztása során figyelni kell nagyon, nehogy a fehérjébe sárgája is kerüljön, mert akkor nem tudjuk jó kemény habbá verni.
A lisztet lehetőleg szitálva adjuk hozzá a masszához, ne egyszerűen kanállal – mert így lazább állagú lesz a tészta.
hát biztos nem attól lett lapos..
hanem inkább a sütéstől...
az a sütődtől is függ hogy 5-6 vagy 8-10 perc..
figyeljed, ha van már talpa a sütinek akkor valószínüleg már jó...
Szia Mártikám!
A kávézós fórumon kérdezték ezt. Tudsz neki segíteni?
33469. abendgar 2008-12-23 09:35
Sziasztok!
Kedves fórumosok, csinált már Valaki szalalkális aprósüteményt?? Fontos lenne! Tegnap este összegyúrtam a szalalkális aprósüteménynek valót, egy éjszakát pihent (ahogy állitólag kell) de nem tudom, mit jelent, hogy gyorsan sül. . . ? 5-6 vagy 8-10 perc?
KÖSZI, ha Valaki válaszolna!
Hogy vagy? Javulsz már?
Most olvastam, hogy beteg vagy! Úgy megijedtem!
Nincs nagy gond ugye?
Nem is tudtam hogy nagy ízirájderes vagy? :-DDD
Elektromos biciklis szupenagyi! :-)))
Elmentem én is a receptet. Azt hittem hogy sokkal bonyolultabb megcsinálni. Ezért nem mertem kérni a receptet :-O Átolvasom még egy párszor. Így elsőre úgy gondolom, megtudnám csinálni.
További ajánlott fórumok:
- Óvodai ballagással kapcsolatban szeretném a segítségeteket kérni! Ti sokallanátok a 3000ft-ot fejenként (16 gyerek ballag)?
- Segítség kismamáknak szoptatással kapcsolatban
- Jogi segítség terhességgel kapcsolatban
- Segítség hitellel kapcsolatban
- Egy kis segítséget szeretnék kérni olyanoktól, akik jól ismerik a Nokia 6303i mobilt. Fotókkal kapcsolatban, segítenétek?
- Magyar vizslát szeretnék, mire hívnátok fel a figyelmemet tartásával kapcsolatban? Köszönöm a segítséget előre is! :)