Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Zsermák recept

A Zsermák hozzávalói:
Tészta: - 50dkg liszt
- 30dkg margarin
- 3 tojássárgája
- 8 dkg cukor
- 2,5 dkg élesztő
- kb.1 dl langyos tej
- 1 ek. tejföl
- csipetnyi sütőpor
- csipetnyi só

Töltelék : - 50 dkg darált mák
- 30 dkg cukor
- 3 dl tej
- SZILVALEKVÁR(csak ezzel az igazi)

Csokimáz : - 5 ek.kakaópor
- 6 ek. cukor
- kicsi víz
- 8 dkg margarin


A Zsermák elkészítési módja:
Az élesztőt kevés langyos tejben pici cukorral felfuttatom.A margarint elmorzsolom a lisztben.Mikor felfutott az élesztő az összes hozzávalóval linzer tészta keménységű tésztát gyúrok.3 részre osztom a tésztát. A tejet felteszem főzni a cukorral.Mikor forr ráöntöm a mákra összekeverem és kihűtöm.Kinyújtom az első lapot és tepsibe(36X36) teszem.Lekenem lekvárral,és ráteszem a töltelék felét.Megint lap,lekvár töltelék és ismét lap a tetejére.Kelesztem langyos helyen fél órát.Megszurkálom a tetejét és sütöm. A kakaót a cukorral elkeverem és annyi vizet adok hozzá hogy simára tudjam keverni.Állandó kevergetés közben felforralom.Leveszem a tűzről és elkeverem benne a margarint.Még melegen a kihűlt zsermákra simítom.Hűvös helyre teszem másnap szeletelem.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A zsermák elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook