Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Zsenálé recept

A Zsenálé hozzávalói:
A tésztához:
2 evőkanál méz
2 evőkanál kakaópor
1 kávéskanál fahéj
2 tojás
20 dkg cukor
15 dkg margarin
1 teáskanál szódabikarbóna
50 dkg liszt

A krémhez:
2 csomag vaníliás pudingpor
4 evőkanál liszt
0,5 liter tej
20 dkg margarin
20 dkg porcukor


A Zsenálé elkészítési módja:
A tésztához valókat gőz felett 5 perc alatt habosra keverjük, majd melegen összegyúrjuk a liszttel. 3 lapot sütünk belőle tepsi hátán vagy sütőlapon. (Nyújtásnál jól be kell lisztezni!) Krém: A tejet a pudigporral és a liszttel felfőzzük, miután kész a tetejét megkenjük margarinnal, hogy ne csomósodjon be. A margarint a cukorral kikeverjük, majd a kihűlt pudingot hozzáadva habosra kavarjuk. Ízlés szerint színezzük a krémet. Töltjük a lapokat.

Előző nap kell elkészíteni, mert másnapra puhul meg, akkor szépen szeletelhető.
A krémet lehet fehéren is hagyni, de a gyerekeim jobban szeretik színesen (pl. felső krém piros, alsó krém zöld stb.).


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A zsenálé elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook