Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Savanyúkáposztával töltött csirkecomb recept

Savanyúkáposztával töltött csirkecomb recept

A Savanyúkáposztával töltött csirkecomb hozzávalói:
4 nagyobb egész csirkecomb (legjobb az, ami farrésszel egyben van)
1 doboz vecsési savanyúkáposzta
só, bors, majoránna ízlés szerint
4 diónyi vaj
a sütéshez egy merőkanál húsleves


A Savanyúkáposztával töltött csirkecomb elkészítési módja:
A csirkecombokat alaposan megmosom, letisztogatom. Bőrét óvatosan meglazítom. A savanyúkáposztát kissé átöblítem (ki mennyire szereti a savanykás ízt) kicsavarom, kevés sóval, borssal meghintem, a csirkecombok bőre alá töltöm. Ha szükséges, hústűvel rögzítem a bőrt. Sütőtálba rakom, a combokat kissé megsózom, borsozom, meghintem kevés majoránnával, és mindegyikre teszek egy diónyi vajat. Aláöntök egy merőkanál húslevest, (ha nincs, kevés vizet is lehet). 30 percig közepes lángon alufólia alatt sütöm, aztán fólia nélkül, időnként szaftjával meglocsolgatva, picivel nagyobb fokozatra véve a sütőt, megpirítom. A káposzta finoman megpárolódik benne. Krumplipürével tálalom.


Kategória: Húsételek receptjei


A savanyúkáposztával töltött csirkecomb elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook