Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Mexikói vagdalt recept

Mexikói vagdalt recept

A Mexikói vagdalt hozzávalói:
0,5 kg darált hús
1 száraz zsemle
1 tojás
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
só, bors, pirospaprika ízlés szerint
kevés margarin és zsemlemorzsa

20 dkg fagyasztott mexikói zöldségkeverék (z.borsó, s.répa, kukorica mix)


A Mexikói vagdalt elkészítési módja:
A zöldségkeveréket enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. A zsemlét beáztatjuk, majd kifacsarjuk. A darált húsból a szokásos módon fasírtmasszát készítünk: a kétféle hagymát belereszeljük, hozzáadjuk a kifacsart zsemlét, tojást, fűszerezzük, és egynemű masszát készítünk belőle. Egy alufólia lapot megkenünk margarinnal, megszórunk zsemlemorzsával. Egyenletesen elterítjük rajta a húsmasszát. (Én folpackkal lefedve, sodrófával szoktam téglalapot formázni belőle) A zöldségkeveréket egyenletesen rászórjuk, majd mint a piskóta tekercset, úgy feltekerjük az alufólia segítségével. Gondosan belecsomagoljuk, a végeit aláhajtjuk. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük közepes lángon. Ezután a fóliát lebontva, kissé erősebb tűznél, a keletkezett húslével locsolgatva-kenegetve kissé megpirítjuk.

Kicsit hagyjuk hűlni, aztán szépen szeletelhető. Burgonyapürével tálaljuk.
Ha előző nap készítjük, hidegen, majonézes salátákkal is finom.


Kategória: Húsételek receptjei


A mexikói vagdalt elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook