Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Zöldbableves recept

Zöldbableves recept

Elkészítési idő 30 perc

A Zöldbableves hozzávalói:
1/2 kg zöldbab
1 nagy fej hagyma
fél paprika
1 db paradicsom
kb 20 dkg füstölt kolbász
2 dl tejföl
1 evőkanál étk. keményítő (vagy liszt)

ecet


A Zöldbableves elkészítési módja:
Az összedarabolt zöldbababot, felkarikázott kolbászt, egész (megtisztított) hagymát, paprikát, cikkekbe vágott paradicsomot tegyük fel főni annyi vízben, amennyi levest szeretnénk. Sózzuk meg ízlés szerint. Ha a bab megpuhult (kb. 20 perc), halásszuk ki a hagymát és a paprikát, (a paradicsom szétfő) készítsünk habarást a tejföllel és keményítővel ( a keményítőt először pici vízben kell feloldani, különben csomós lesz) vagy liszttel és forraljuk össze a levest. Aki savanykásabban szereti ecetezze meg.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A zöldbableves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook