Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Zöld spárgás burgonyasaláta recept

Zöld spárgás burgonyasaláta recept

Elkészítési idő 30 perc

A Zöld spárgás burgonyasaláta hozzávalói:
1 kg nem szétfövő, apró szemű burgonya vagy újburgonya

25 dkg zöld spárga
2 db salottahagyma
kb. 2,5 dl zöldségleves-alaplé
4 evőkanál fehér balzsamecet
frissen őrölt bors
1 csipet cukor
1/2 db kezeletlen citrom reszelt héja
5 evőkanál olívaolaj


Zöld spárgás burgonyasaláta

A Zöld spárgás burgonyasaláta elkészítési módja:
1. A megmosott burgonyát forrásban levő sós vízben megfőzzük kb. 15 perc alatt. Közben a megmosott spárgasípokat az alsó harmadukon meghámozzuk, és a fás végek eltávolítása után falatnyi darabokra vágjuk. Forrásban levő sós vízben roppanósra főzzük kb. 7 perc alatt, majd leszűrjük, jeges vízzel leöblítjük (ettől szép zöld marad) és lecsepegtetjük. 2. Az öntethez a megtisztított salottát apróra kockázzuk, majd az alaplével és 2 evőkanál balzsamecettel felforraljuk. A burgonyát leszűrjük, meghámozzuk és salátástálba szeleteljük. Leöntjük a hagymás lével, és állni hagyjuk kb. 30 percig. 3. A maradék 2 evőkanál balzsamecetet összekeverjük a citromhéjjal, valamint az olívaolajjal, és a spárgára locsoljuk. Végül a burgonyát és a spárgát óvatosan összeforgatjuk.

Az öntetet különlegesebbé teheted finomra vágott turbolyával és biopiacon beszerezhető vízitormával. Végül a salátát tetszés szerint megszórhatod 4 dkg pirított, hántolt napraforgómaggal.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A zöld spárgás burgonyasaláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook