Visszatérő hólyaghurutom van, szedem a tőzegáfonyát, kaptam Cifrant meg Monuralt de nem nagyon használnak, mit tegyek? (tudásbázis)
kellemetlennek mondanám inkább, nem fájdalmasnak. :)
katéterből azért jobb vizeletet venni, mert azt közvetlenül a hólyagból veszik, és úgy már sok mindent ki lehet zárni. mert a húgycsövön míg kiér, addig bele kerülhet egyéb baktérium is.
Nekem is rendszeresen visszatérő probléma. Az utobbi 1 évben havonta 2 havonta volt..... Én meguntam, elmentem urológushoz. Nem katétereztek, csak pisilni kellett egy pohárba, elküldték az ANTSZ-hez tenyésztésre (nem sima vizelet vizsgálat!!!). És kiharcoltam, hogy a férjemet is nézzék meg, mert olvastam hogy sokszor a férfinek van tünetmentesen prosztata gyulladása, és ez okozza a nőnél a problémát. Hát bejött. Ugyhogy ő is beszedett egy lórúgás antibiotikumot, célzottan arra a bacira, amit kitenyésztettek, meg én is.
Egyébként holyaggulladás miatt mar katétereztek meg, nem vészes, nekem még annyira sem volt kellemetlen mint egy nőgyógyászati vizsgálat.
Ja, én cickafarkfű teával szoktam kúrálni magam. Arra jó, hogy nem őrülök bele a fájdalomba, amíg domihoz jutok.
A legtöbb esetben elég ha belepisilsz a pohárba, azt elküldik tenyésztésre és akkor célirányosan lehet bacit gyilkolni. Csak visszatérő hólyaghurutnál katétereznek meg! 99%, hogy e coli okozza. El fog küldeni nőgyógyászhoz is az urológus, mert az esetek nagy többségében onnan ered a baj forrása. Én egy éve végig csináltam már ezt.
Ami még nagyon jó a tőzegáfonya mellé sok c vitamin, lényeg hogy savasítsd a vizeleted. Sokan esküsznek a D mannózra is, én anno annyi mindent szedtem, hogy nem tudom megmondani, hogy az használt e vagy sem, de nekem pl végig hányingerem volt tőle, ha gondolod az is megér egy próbát.
Az urológustól viszont semmiképp ne félj menj el mert a házi orvos csak találgatni tudja, hogy mi lehet a baj és összevissza beszedet veled mindenfajta felesleges antibiotikumot.
Igyál sok citromos fekete teát hogy a vízhajtó hatása felgyorsuljon.
Sosem voltem felfázós, de 50 felett kétszer is volt valami. Először észre sem vettem.
A háziorvos írt fel valamit (már elfelejtettem, mi volt), azóta nagyon vigyázok, hogy melegben legyen a lábam és egyebem.
Nem látom okát, miért ne lehetne szakorvoshoz menni. Jobb egy célirányosan felírt gyógyszer, mint fél talicskányi ezemegaz, ami még csak nem is használ. Vagy együtt nem jó beszedni esetleg.
Miert nem akarsz menni urologushoz?
Nem fog megenni.
Ezeket kitol kaptad? Nem artana egy tenyesztes es akkor celratoroen tudna kezelni a doki...
Eleg egy pisi, az urologus nem olyan,mint egy pasnal...nem ertem, mi a bajod ezzel?
További ajánlott fórumok:
- SZJA visszatérítés 2022.
- Kislányomnak IV-es fokú VUR-ja van, állandóan visszatérő húgyúti fertőzései.Van, aki hasonló "cipőben jár"?Beszélgessünk!
- Van remény rá, hogy visszatér hozzám?
- Ha minden visszatér a régibe...
- Szex, felfázás, visszatérő hólyaghurut
- "Felfázásra", visszatérő hólyaghurutra kinek, mi vált be?