Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Virslis bableves recept

Virslis bableves recept

Elkészítési idő 90 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Virslis bableves hozzávalói:
40 dkg tarkabab,
1 fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
3 pár virsli,
2 dl tejföl,
1-2 babérlevél,
2 ek. libazsír,
2 ek. liszt,
Ízlés szerint: patikasó, őrölt kömény, őrölt színes bors, morzsolt majoránna, fűszerpaprika


A Virslis bableves elkészítési módja:
A babot egy éjszakára beáztattam, majd feltettem főni. Beledobtam a babérlevelet, a vöröshagymát és a fokhagymagerezdeket. Puhára főztem a babot, közben ha szükséges volt az elfőtt vizet pótoltam. A rántáshoz a lisztet világosra pirítottam a zsíron, lehúztam a tűzről és hozzáadtam a pirospaprikát. Kivettem 2 merőkanálnyit a levesből, felhígítottam vele a rántást és a forrásban lévő levest besűrítettem vele. Beleszeltem a virsliket is és fűszereztem. Közben a tejfölt elkevertem kevés levessel, majd visszaöntöttem és felforralás után pár perccel tálaltam. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A virslis bableves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook