Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Hideg joghurtos uborkaleves recept

Hideg joghurtos uborkaleves recept

Elkészítési idő 15 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Hideg joghurtos uborkaleves hozzávalói:
2 db kígyóuborka,
4 dl natúr joghurt,
1 dl tejszín,
2 ek. vágott petrezselyem,
2 ek. friss, vágott kapor
Ízlés szerint:
patikasó, őrölt színes bors, citromlé, pirított vágott dió, olívaolaj


A Hideg joghurtos uborkaleves elkészítési módja:
Az uborkákat meghámoztam és apróra kockáztam. Pár vékony szeletet félretettem a díszítéshez. A felkockázott uborkához hozzáadtam a petrezselymet, a joghurtot, a tejszín és a fűszereket, majd turmixgépben krémes állagúvá dolgoztattam. Tálaláskor megszórtam kaporral és száraz serpenyőben pirított, apróra vágott dióval. Végül pár csepp olívaolajat csepegtettem a tetejére. Aki szereti egy kevés vékony csíkokra vágott sós lazacot is adhat még hozzá. Jó étvágyat kívánok!


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A hideg joghurtos uborkaleves elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook