Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Szárazbab fõzelék recept

Szárazbab fõzelék recept

A Szárazbab fõzelék hozzávalói:
50 dkg száraz, tarkabab
5 dl tejföl
3 evõkanál étolaj
3 evõkanál finomliszt
1 fej vöröshagyma
2 cikk fokhagyma
5 babérlevél
1 citrom
só, paprika ízlés szerint


A Szárazbab fõzelék elkészítési módja:
A babot elõzõ este kiválogatom, megmosom, hideg vízben áztatom. Másnap reggel enyhén sós vízben, fokhagyma és babérlevél társaságában felteszem fõni. Az olajon üvegesre pirítom az apróra kockázott vöröshagymát. Beleszórom a lisztet és világos rántást készítek. Hozzáteszem a paprikát, elkeverem 4 dl tejföllel, és amikor a bab megfõtt, beleteszem ezt a tejfölös, paprikás rántást. Készre forralom. Citromlével ízesítem. Melegen, de nem túl forrón tálaljuk. Feltétnek vagdaltat vagy egy-egy, mindkét oldalán hirtelen kisütött, sonkaszeletet, vagy oldalast ajánlok.


Kategória: Egytálételek receptjei


A szárazbab fõzelék elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook