Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Kolbászos bableves tésztafedővel recept

Kolbászos bableves tésztafedővel recept

A Kolbászos bableves tésztafedővel hozzávalói:
20dkg tarkabab
10dkg nyers,füstőlt hús
10dkg füstőlt kolbász
20dkg vegyes zöldség
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
fűszerpaprika

baBÉRLEVÉL
5 dkg liszt
zsír
Tésztához:
2dl tej
2dkg élesztő
csipet kristálycukor
1/2dl olaj
30dkg liszt



A Kolbászos bableves tésztafedővel elkészítési módja:
Az előző estr beáztatott babot a megtisztított,feldarabolt zöldségekkel és a kockákra vágott füstölt hússal feltesszük főzni.Hozzáadjuk a vöröshagymát,a fokhagymát,a sót és a babérlevelet és puhára főzzük.Meghintjük fűszerpaprikával és beletesszük a felkarikázott kolbászt.Zsírból és a lisztből világos rántást készítünk,ezzel besűrítjük a levest.Négy tűzálló tálkába szétmerjük. A ,,fedőt" elkészítjük:Az élesztőt a kristálycukorral felfuttatjuk a langyos tejben,majd a lisztet,sóval,olajjal tésztát gyúrunk belőle.Négy 10dkg-os darabra vágjuk és pihentetjük.A négy tányérba mert bablevest ezzel a tésztával befedjük és kb. 250C-fokos sütőben szép pirosra sütüjk.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A kolbászos bableves tésztafedővel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook