Hogyan lehet leküzdeni a vezetéstől való félelmet? (beszélgetés)
Sajnálom, hogy tőlem kell megtudnod, de vannak emberek, akik egynél több dologra is képesek figyelni egyidőben.
Nem kezdő vezető, csak az idegen terepen nem túl gyakorlott.
Szerintem az, hogy egy zene ellazítja és nem a félelmére figyel, nem jelenti azt, hogy eltereli a figyelmét és nem figyel a vezetésére.
Próbáld meg elfogadni, hogy másnak más is lehet a véleménye, mint neked és nem feltétlenül a másik véleménye a marhaság.
De a lényeg: ne foss be. És legyen jó biztosítasod.
Vagy ha céges kocsi, nezd meg a biztosítást.
Ezt most alairom.
GPS szava és a táblák.
Én utasként lestem mennyire más a környék, ahol felnőttem.
És a Google map csak arra jó, hogyha kikuldenek, leszamlazom az eltoltott időt. Csak van a rovidito, ahol kávézok.
Nem az ugi-bugi lenne az első, ami kellene.
Ha mindent jól tudsz, csak menj!
Én is be voltam fosva. Aki nincs, az hazudik, vagy gyenge az agya.
A hetes friss jogsimmal abba keveredtem a sztrádan, hogy egy matrac kevergett előttem.
A belvárosban rossz irányba vitt a GPS.
Kov héten a villamos jött szembe a felfestetlen úton.
Ez csak egy társasjáték, ha elrontottal valamit, próbálj a legszabalyosabban korrigálni, mert azok arra vannak, hogy mindenkit megovjanak.
Igen, hallgass kis zenét ami eltereli a közlekedésröl a figyelmed. Nem attol fél hogy meghal.
Hogy lehet ilyen marhaságot ajánlani egy kezdő vezetőnek?
Hallgass valami nagyon klassz zenét, amit szeretsz. Ami eltereli a figyelmedet arról, hogy 'majd meghalsz. Holnap, amikor viszonylag kicsi a forgalom, menj ki egy kicsit autózni a környéken, menj át a szomszéd városba, faluba, olyan terepre, ami nincs a kisujjadban.
Nyugi, mindenki így kezdi.
Rádiót ne ajánld neki
több mint 40 éve autózom de városban soha nem rádióztam/zenéltem. Elvonja a figyelmet bárki mást állít
Legyél kipihent, óvatos, körültekintő, használd a tükröket, irányjelzőt. Figyeld a táblákat.
A megengedett sebességet ne lépd túl. Ha nyugtat halk zenét vagy rádiót hallgass. Mondjuk ha ismeretlen helyen járok akkor engem idegesit. Már abban a korban vagyok, hogy kikapcsolom a rádiót, hogy jobban lássak:)
Bátor vagy, sok sikert és balesetmentes közlekedést.
Hálistennek aznap nem megyek sehova.
Vasárnap délután egyedül kell levezetnem 150 km-t. Lesz benne minden: kisváros, autópálya, budapesti városi forgalom.
Jó pár éves a jogsim, de sosem vezettem igazán, csak a környékünkön közlekedtem, illetve pár alkalommal voltam autópályán, de mindig volt valaki mellettem.
Senki nem gondolja, hogy rettegek, pedig de. Leginkább a sztrádán a besorolástól és a Budapesten belüli helyzettől félek. Ritkán is vezetek, utoljára kb fél éve kellett. Bárkinek van jó tanácsa? Menni muszáj, sajnos nem opció az sem, hogy viszek valakit. GPS van az autóban, attól nem félek, hogy eltévedek, csak hogy elrontok valamit és balesetet okozok.
További ajánlott fórumok:
- Sok súlyfelesleggel küzdők...Nem vagyunk egyedül!!!
- Szerintetek manapság mennyire gyakori, hogy a 30-as férfiak egyedülállóak?
- Adva van egy ötbetűs szó, egy betűt elvéve vagy hozzáadva írjuk be a következőt! Egyedül is játszható!
- Szeretsz egyedül lenni?
- Gyermekem szeptember óta egyedül jár óvodába, szerintetek felelőtlenség ez?
- 90 naposban kezdő vagyok és egyedül vagyok. Jön velem valaki?