Végy egy könyvet! (fórumjáték)
"Maury bácsi Mrs. Pattersont akarja meglepni vele."
William Faulkner: A hang és a téboly
43. oldal 7.mondat
"Gyógyszereket elsősorban pavor esetében szoktak alkalmazni, amelyek némiképpen lerövidítik NREM alvás IV. stádiumát, a delta alvást."
Dr. Ranschburg Jenő: Pszichológiai rendellenességek gyermekkorban
20.oldal 6. mondat
La mamma disse: "Copriti bene,Fabio!"
Doró Gézáné-Kovács Mónika: 1000 olasz tesztkérdés
38.oldal 9.mondat
"A Neo 7 szabad szemmel is látható, hártyaszerű acentoidokból álló, láthatatlan réteggel vonja be az epidermisz felületét."
Ed McBain: A szélhámos
72. oldal 7. mondat
"Valaha Ázsia és Anglia között közlekedett - Colombóból indult Port Said felé, majd átsiklott a Szuezi - csatorna szűk mederbe szorított vizén, és továbbhaladt a Tilbury - dokkok felé."
Michael Ondaatje: Anil és a csontváz
35.oldal 5.mondat
"Végre hallatszott a vadászkürt jeladása a mulatóház tornácáról, a kísérők örömujjongva ugráltak tüsszögő lovaikra, a pecéreket egyszerre jobbra-balra húzták a csaholó, ficánkodó kopók, a vadászok föltekerték nehéz, kulcsrajáró puskáikat, s várta mindenki készen az érkező úri népet.
Jókai Mór: Erdély aranykora
"A verebek eleségért be-beugrálnak a körbe, és igyekeznek minél több eleséget összegyűjteni."
Tóth Ágnes és Kifor Lászlóné: Nagy család az óvodában
10.o. 2.mondat
"És Pierson, aki a tengerészetnél szolgált, a hadseregről meg a háborúról fog beszélni."
Robert Merle: Két nap az élet
45.oldal 9.mondat
"Ami engem illet, teljesen a festményeimnek szentelem magam, igyekszem, hogy becsületére váljak néhány olyan festőnek, akit nagyon szerettem és csodáltam..."
Pascal Bonafoux: Van Gogh
23. oldal, 5. mondat
"Önéletrajzában megemlíti, hogy fölöttébb kellemetlen helyzetbe került volna, ha egy rendőr netán érdeklődni kezd a táska tartalma miatt."
Bödők Zsigmond: Nobel-díjas magyarok
163.oldal 5. mondat
"Pár nappal később elkészült az új haditerv, illetve az erők, a támadási ék közepére való átcsoportosítása."
Ránki György: A második világháború története
44. oldal 8. mondat
"Meggyőződésem, hogy azok a gyerekek, akik ezen a korszakon nem esnek át, valamilyen módon sérülhetnek a későbbiekben (egészséges önbizalmukban, célképzeteik megvalósulásában, emóciójuk kezelésében)."
Aszalai Anett - Horváth Judit - Horváthné Csapucha Klára, Dr. Rónáné Falus Júlia : Amit az óvónőnek észre kell venni)
25.old 9.mondat
"Spanyolország és Portugália egyaránt magának követeli az új területeket."
Mario Puzo:A család
"És Henry azon nyomban elfelejtette A calatravai lovag című drámát, a szerzőjével együtt, meg a kollégiumot és a szüleit, meg a családi otthont, amelynek az emléke az imént még könnyet csalt szemébe"
Gustave Flaubert: Két barát
82.old.5.mondat
"Berlin élesen reagált a július 29-i - Pétervárról kiszivárogtatott - részleges mozgósítási tervezgetésekre is."
Galántai József: Az első világháború
45.oldal 9. mondat
"Newton kimutatta, hogy nemcsak a Nap gyakorol vonzó hatást a körülötte keringő bolygókra, hanem a Nap és a bolygók, valamint a bolygók kölcsönösen is vonzzák egymást."
Günter Radczun - Máglyák és csillagok
130. oldal 5.sor
"A rossz tanuló nagy lélekzetet vesz."
Karinthy Frigyes: Tanár úr kérem
33.oldal 6.mondat
"Az ilyen napok rokonságban állnak lelkem minden titkos mételyével"
Hjalmar Södeberg: Doktor Glas
29.o. 5.mondat
"Sztyepan Arkagyics nem hallgatta végig, kedveskedve a kabátujjára tette a kezét."
Tolsztoj: Anna Karenina
59. oldal 2. mondat
"Kár is lett volna elmulasztani, mert nagy mulatság, hogy fogják az éhes diákok a csirkét."
Mikszáth Kálmán: Különös házasság
25.oldal 7.mondat
"Éreztem, hogy ez nagy gátlás lenne számomra, és csakhamar meg is volt az örömöm abból, hogy kellő gyorsasággal tudtam gondolataimat követni az írógépen."
Szántó György: Fekete éveim
9.old. 7.mondat
"Maga bevárja a végrehajtást is, ha azzal Katának könnyebbséget szerez."
Németh László: Az én katedrám
90. oldal 9. mondat
Egy "gall" (azaz született francia) barátnőm volt az, aki átpasszolt nekem egyet az övéi közül.
Leila: Kényszerházasság
148.o.10. mondat
"Fölösleges kérdés volt,mindnyájan tudtunk a hadnagy ellen indított fegyelmi eljárásról".
Kasimir Edschmid: Georg Büchner
33. oldal 6. mondat
"A kihallgatások alatt megfigyeltem,hogy a vizsgálók félszegek, bizonytalanok, s talán annak örülnének a legjobban, ha visszavonnám a bejelentést."
Berkesi András: Játék a tisztességgel
"Tévedtem volna?"
Robert Ludlum: Bourne ultimátum
81. oldal 9. mondat
Először is kíváncsi voltam, hogyan jutott el az üzenet a listámig.
Dr. Henry Cloud: Isten titkai
99.oldal 10 mondat