Végy egy könyvet! (fórumjáték)
"Most már megértheted, hogy két hónappal ezelőtt kapott leveledre nem tudtam felelni."
Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés
15. oldal 6.mondat
"Ez kb. 1 m hosszú vízzel teli üvegcső, amelyben légbuborék van."
/Medgyes Sándorné - Fizika/
következő: 35. o. 5. mondat
Ha ilyen nő akar közeledni hozzánk,keménynek kell lennünk.
Georges M.Gould és Walter L.Pyle
Orvosi talányok enciklopédiája
6.oldal,8.mondat
"Négyhónapos korukra az almon belül kialakul a viszonylagosan stabil hatalmi rangsor, s az egymás közötti agressziót fokozatosan felváltják a fölé- és alárendeltség rituális megnyilvánulásai."
Szinák János-Veress István: Nagy kutyakönyv
14.oldal 5. mondat
Meddig tart egy könyv megírása?
Meg Cabot: Egy "neveletlen" írónő naplója
58. old 7. mondat
Nincs más följegyzett példa arra,hogy egy magasrangú amerikai kormányzati tisztviselő találkozzék a náci vezetés küldöttével,és a különbékéért cserébe megpróbálja megállítani a holokausztot.
Adam Lebor:Alvó számlák
4,oldal 3.mondat
"A szerencsétlenség különös hatással volt rá."
Erich Maria Remarque: Három bajtárs
99.oldal 7.mondat
Az állat látványa mintha valami okból szórakoztatta volna.(J.K.Rowling:Harry Potter és a bölcsek köve)
112.oldal 9.mondat
A gyomorfájás a következő hetekben súlyosbodott,de Alice nem panaszkodott.
65 old.
Danielle Steel: Johnny Angyal
"Ám a vihar mutatja meg a jó hajóst"
Dr Gyökössy Endre:Magunkról-magunknak.
Sajnos az oldalt,sort nem tudom:(
"Uramisten, mit tettem?
Leon Uris: A királynő törvényszéke
14.oldal 5. mondat
-Lehet,hogy nem herceg....
Marek Halter:Czippora könyve
66.oldal 3. mondat
"Hogy még e könyvön belül is kényelmes legyen a keresgélés, azért az összegyűjtött anyagot ábécé címszó sorrendben dolgoztam fel."
Sain Márton: Matematikatörténeti ABC
32.oldal 5.mondat
(Na, ez a férjem könyve volt:( )
JA bocsi!!!
oldal:6-9:sor
"Azáltal, hogy az egymást követő nemzedéket felvértezi a legalapvetőbb ismeretekkel, kulturális értékekkel és eszközökkel, az emberiség történelmi fejlődésének mentén felgyülemlett tudás legjavával, a kialakult alapvető élet- és munkatapasztalatokkal, a nevelés voltaképpen a generációk közötti szerves és láncszerű összekapcsolódás, kölcsönös megértés és elfogadás lehetőségét teremti meg."
Fodor László: A pedagógia alapjai (egyetemi jegyzet)
-Jó napot Traibaut Úr! A feleségem már várja.
/Viviane Villamont-Kisdarázs/
32.old.-5.sor.
"Hivatalos pozíciója nem lévén, az elnök barátságától és jóindulatától függött, ezért szabadabb mozgáslehetőséget élvezett a State Department elképzeléseitől és bürokratikus osztályaitól."
Ránki György: A második világháború története
24.oldal 6. mondat
"Csináltam egy gyors mérleget."
Gesztesi Károly: Bulik, balhék, sztorik
81. oldal, 10. mondat
"- Kicsit sem?...."
Rejtő Jenő: Az elátkozott part
45.oldal, 5. mondat
"Kiképzik magukat, hogyan kell megválasztani a találkozók helyét, hogy az biztonságos legyen."
Sidney Sheldon: Ítéletnap
99.oldal 9. mondat
"Harmincnégy éves korára visszafizette az egyetemi tandíjhitelét."
106. oldal 3. mondat
"Még olyan alapvető kérdésben is, mint a jobbágyság és faluközösség középkori intézményeinek végleges eltakarítása, újabb katonai pofonra, a Japántól 1905-ben elszenvedett vereségre volt szükség, hogy Sztolipin reformjaival radikalizálják a közel fél évszázaddal korábbi felemás cári modernizáló lépéseket."
Berend T. Iván: Válságos évtizedek
33.oldal 6. mondat
"Úgy vélem,első dolgunk az legyen,hogy vezért válasszunk,aki elhatározza a tennivalókat."
William Golding: A legyek ura
21.oldal 6. mondat
"Hogy rögtön kicsavarom a nyakadat!"
Móricz Zsigmond: Árvácska
29.oldal, 8 . mondat
"Egy szabad, titkos választáson nyilván rájuk szavaznék-mondtam."
Karinthy Ferenc: Budapesti Ősz
13.oldal 4. mondat
A konyhaasztal előtt álltam, Himmler levelének betűi táncoltak a szemem előtt, egész életem új értelmet kapott.
Robert Merle:Mesterségem a halál
199.oldal 1.mondat
Aznap reggel azonban mégis meglepetéssel szolgált neki,mert egy elveszettnek hitt emlékét idézte az eszébe:ahogy ott ül az iskolában,egy ugyanilyen magas ablak mellett,és az ablak keretében legelöket lát,és azokat az alacsony,zölddombhátakat,amelyek lépcsözetesen emelkednek fel egészen a Hideghegy hatalmas púpjáig.
Charles Frazier:Hideghegy
Köv:66.oldal 7.mondat
"Van Beugen modelljéből hiányzik a tényleges motívációk elemzése, melyek elvezetnek egy funkcionális kapcsolathoz, vagy netán ezek hiányának felismerése és elemzése. "
Képzésmódszertani kézikönyv a közösségi szociális munka tereptanárai számára
6. oldal 12. mondat
"És azt se felejtse el barátom, hogy mi tengeralattjárókat is gyártunk majd, tengeralattjárókat és megint tengeralattjárókat."
Walter Schellenberg emlékiratai
45.oldal 9.mondat