Végy egy könyvet! (fórumjáték)
"A jó és a rossz nem két külön világ, hanem ugyanannak a dolognak a két oldala, és tényleg minden csak azon múlik, épp milyen megvilágításból nézed"
Laurell Kaye Hamilton: Lidérces álmok
33/30
"Arra gondolt, ha a gyerek nem lenne, lemenne a tengerhez és belevetné magát valamelyik szikláról"
Irwin Shaw: Pap, katona, kondás
159/4
:)))
"Kezdett nyugtalanítani, hogy utam végeztével úgy térek haza, hogy a tudatomban semmi sem változott"
Ian D. Robinson: Az úton egyszer meg kell halnod
22/2
NEM VOLT KÖNNYŰ! :)
"Ismerkedj meg velem!"
Dr. Nádai Magda: Vigyázz rájuk a városban!
43/2
"Az ismeretlen nem feltétlenül a gyanakvás, a félelem vagy a babona forrása, hanem inkább arra ösztönöz, hogy újabb és újabb kérdéseket tegyünk föl, és megpróbáljuk megtalálni rájuk a válaszokat is."
Neil Shubin: A belső hal
2/1
"Már hét nyarat itt töltöttünk Eddel ezen a teraszos művelésű vidéken: ránk tör a boldogság, amikor elfordítjuk a kulcsot a bejárati ajtó zárjában"
Frances Meyes: Édes élet Itáliában
143/1
"A mi fajunk sem csúcsa az alakuló lét végtelen piramisának. Mi sem vagyunk tökéletesek. Mi is éretlenek vagyunk, s nem pedig túlérettek, hiába áhítoztok rá gőgösen"
Rainer Maria Rilke:
Malte Laurids Brigge feljegyzései
11/7
"Nyolcadmagával kellett sorakoznia a személyzeti szobában, közvetlenül a hallbeli hoteliroda mögött, Whipple úr szemlét tartott fölöttük, majd - a hatos óraütéssel - a nyolc fiúból álló osztag bevonult a hallba a Whipple úr íróasztalával átalellenben, a a lépcső másik oldalán nyíló ajtón át, és a szálloda központi irodája előtt elhaladva, a másik oldalon álló hosszú padhoz ért."
Theodore Dreiser: Amerikai tragédia
42/8
"Amikor sok lehetőség tárul eléd, és egy egész örökkévalóságnyi időd van, hogy mindet végigpróbáld, nehéz nem mohónak lenni"
Alyson Noel: Evermore - Mindörökké
55/5
""Annyira fájt, hogy még soha"
Barbara Taylor Bradford: Maxim és a nők
42/6
"A tévé kiirtja a házi zenét, rontja a szemet, szétzilálja a családok életét, és egyáltalán, a teljes elhülyüléshez vezet."
Patrick Süskind: Sommer úr története
33/3
"Rossz minden férfi, csak abban különböznek, hogy mind másképpen rossz"
José Saramago: A kolostor regénye
11/2
"-Kétségtelen, hogy a külföldiek szaktudása egy magasabb szinten megvalósult technikára épül, de az elméletben a magyarok teljesen azonos szinten produkálnak"
Cserhalmi Imre: Vonalban vagyunk?
42/1
"Hitler a román ajánlatra azt válaszolta, hogy Németország csak a román-magyar, illetve a román-bolgár viszály rendezése után tanulmányozza a Romániával való szorosabb együttműködés módozatait."
Ránki György: A II. világháború
80/8
"...a magyarok községe tehát kapitányaival vagy vezéreivel..."
Középkori irodalom/Források,legendák,intelmek...
55/2
"Szeretném, ha a férjeket, az én hibámból, nem érné nagyon sok megpróbáltatás"
B.Élthes Eszter: Óda az erotikához
42/7
"...Sütött a nap,a bokrok friss zölden ragyogtak az ápolt kertben..."
J.R.dos Santos: Einstein utolsó üzenete
"Akkor is, ha sokszor nehéznek, fájdalmasnak tűnik."
Steiner K. :Gumimatrac a Gangeszen
11/11
"Amikor a nagy vihar után visszatért a nyugodalmas, tiszta fény, a római ifjúság is fölocsúdott rémületéből, és meglátta, hogy üres a királyi trón."
Livius: A római nép története a város alapításától I.
95/4
"...mind az adófizetési kötelezettség, mind az adólevonási jog...
dr.Kállai Lajos: Adók,Illetékek, járulékok és vámok
33/2
"Ezeket a töredékeket többször is elolvastam, és egyre inkább meggyőződtem róla, hogy csakis őrült írhatta őket."
Dosztojevszkij: Feljegyzések a holtak házából
25/6
"...ezek mind félelmen alapuló gondolatok..."
Lynn G.:A vonzás hatalma
12/1
"Most azonban, mert az ikrám immár összeszáradott,
s agg vagyok, vén Lakrateidész, a lábam szára már nehéz; elszökött."
Arisztophanész: Az akharnaibeliek
74/9
"...fölsóhajtva felelte a szőkehajú Meneláosz..."
Homérosz:ODÜSSZEIA
22/1
"Jaj, Istenem!"
Leon Uris: Mitla-szoros
65/17
"...azt követelték a gésáktól, hogy oktassák ki őket megfelelően..."
Ursula Richter:A gésa mosolya
43/23
"Jól tudom nem vagyunk és nem is lehetünk egyenlőek; de azt tartom, hogy aki tekintélyének védelmére szükségesnek hiszi, hogy távol tartsa magát az úgynevezett csőcseléktől, éppúgy megérdemli a korholást, mint a gyáva, aki elbúvik ellenfele elől, mert fél, hogy alulmaradna."
J. W. Goethe: Werther szerelme ls halála
22/2
"Károly császárnak nem volt kárára..."
B-Bálint-Gergei Albert:Históriás énekek
11/1
"Felállt, és sajnálkozva búcsúzni kezdett."
A.J. Cronin: Réztábla a kapu alatt
45/11