Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Várandósság alatti dohányzás fórum

Várandósság alatti dohányzás (beszélgetés)

tegnap 04:26
mélységesen elitélem
12. K-né Zsóka (válaszként erre: 11. - Perzsacica)
tegnapelőtt 14:23
Azért én láttam elég sok ügyvédet, tanárt, orvost cigarettázni, nem pont a munkásnépre jellemző a dolog. A legtöbb szegény ember meg azért nem él egészségesen, mert rohadt drága az az életmód.
tegnapelőtt 00:59

Fiatal dolgozó koromban mindenkit meg szerettem volna tanítani az egészséges életvitelre és hosszasan türelmesen magyaráztam, hogy mit miért nem szabad. Idősebb kollégák jóindulatú mosollyal kísérték majd egyszer az egyik szólt: Ugyan hagyd már ezeket, úgysem tudsz mindenkit megváltoztatni ha nem ezt tanulták. Egyébként meg a jövő társadalmának is szüksége lesz utcaseprőre és takarító személyzetre és ezek az emberek nem is akarnak mások lenni. Ledöbbentem , a mai napig megborzongok ha eszembe jut de egyre többször érzem, hogy ez a valóság .

A fiataloknak meg mondom , mint a jó pap, tessék tanulni folyamatosan. Úgyis rákényszerít az élet, az örökös változások miatt , akkor legalább felkészülten álljunk elébe.

10. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 16. 21:12

Egy ismerős nő volt, aki láncdohányos volt, terhes lett, az orvos mondta neki hogy csak fokozatosan jöjjön le a cuccról ne hirtelen, mert nagyobb sokkot okoz a gyereknek a hirtelen megvonással, mint a csökkentéssel.

Ha jól tudom nem tudta teljesen abbahagyni, de napi néhány szálra vette vissza. Gyerek egészséges, anyuka meg azóta leszokott. 10+ éves sztori

aug. 16. 20:18

Egy gyerekem lett, siman lehettem a cigit.

Aztan vissza.

Aztan megint le, aztán mar csak icost szívtam.

Aztan azt sem.

Aztan kiderült, hhgy van egy daganatom.

A napokban mondta egy kedves orvos ismerős, hogy ahány hólyagdaganattal találkozott a pályafutása alatt, egy kivétellel mind dohányzott.

Úgyhogy ezért is tedd le azt a szart.

8. srcrss (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 16. 17:40
Én biztos letenném, ha gyereket várnék. Gyerek nélkül is letettem egyik napról a másikra. Sok mindenre képes vagyok, ha szükséges.
aug. 16. 16:50

Normál esetben fel sem merülhet ez a kérdés. Sajnos van olyan, hogy nem kapja meg valaki a családjában a megfelelő tudásanyagot és a körülményei is olyanok, hogy minden csupa bizonytalan.

Akkor is jobb későn, mint soha tehát mi segítünk, hogy sikerüljön és egészséges legyen az a baba.

A baba egyes szervei oxigénhiányos környezetben fejlődnek dohányzás esetén. Nem csak a születési súly lesz kisebb de az agy fejlődése is elmaradhat./ Erre szokták tiltakozásul kijelenteni de hát XY is dohányzott. / Kivételek mindig vannak. A többségnél sajnos így van. Ha az a cél, hogy eleve hátrányból induljon az a baba, akkor nincs több kérdés. De ilyet szerintem egyetlen nő sem akarhat a babájának .

Aztán szülés után ha még mindig van késztetés akkor lehet folytatni, bár akkor sem egészséges de azzal már csak saját magának árt.

6. Amaunet (válaszként erre: 3. - CsakEgyÉlet)
aug. 16. 16:45
Ezt te honnan tudod ilyen biztosn?
5. Tai (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 16. 14:07
Régen voltam várandós, az elsőnél mikor megtudtam letettem, a másodiknál még nem cigiztem. Azután sajnos vissza szoktam és mai napig szívom.
4. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 16. 14:01
Nem dohányoztam,de őszintén szólva, ha az, hogy egy kis élet fejlődik benned, nem elég erős motiváció a változtatásra, akkor ott valami nagyon el van csúszva. A férjem dohányzott, de a gyermekünk miatt ő is letette – nemhogy én, de ha egy magzat sem tud rávenni a változásra, akkor ott nem a nikotin a legnagyobb probléma. Annyi káros hatás éri úgyis nem gondolod?
aug. 16. 13:45
Ha nem teszed le sem lesz sm bajod/bajotok csak probad csökkenteni vagy mással el foglalni olyankor magad.
2. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 16. 12:55

Mi segített?

Pusztán a tény ,hogy babát várok.

aug. 16. 12:52
Volt köztetek vagy ismeretségi körben olyan aki az első várandósságnál könnyen letette a cigit/IQOS-t, de a másodiknál már nem volt ilyen egyszerű a terhesség korai szakaszában? Mi segített?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook