Van itt olyan akinek naponta kell hajat mosnia, mert olyan gyorsan zsírosodik? (beszélgetés)
1. Ki mondta, hogy plázában voltam? Egyáltalán nem ott vizsgáltattam.
2. Eleve nem emiatt mentem oda, megvizsgáltatni a fejbőröm, hanem más probléma miatt, csak a nő megjegyezte, hogy zsírosabb mint kellene.
Szerintem nem az. Bizonyos esetekben valóban más áll a háttérben - betegség, hormonális probléma, stb., de alapvetően az egészséges haj gyorsabban zsírosodik, ha sokat mossák. Elég fodrász van a családban, hogy elhiggyem.
Én amúgy inkább kivizsgáltatnám magam, de nem plázában "hajbemérésen"...
Ez is egy tévhit.Én is kipróbáltam azt,hogy csak heti 1-szer mosok hajat.Nem lett kevésbé zsírosabb tőle...
Én 2 naponta mosom,ha este kimosom,másnap még szép,de utána való nap,már zsíros :( engem is bosszant,de hiába próbáltam ki az olcsótól a drágább termékekig mindent,sajnos semmi nem vált be,ilyen típus vagyok...hajráfokkal,kendókkel,sapikkal fedem el olyankor.
Én nem nagyon próbálgatta még semmit, egyedül a Herba Vita hajszeszt régebben, de nem használt, lehet azért nem, mert csak 1 flakonnal használtam belőle. Most, hogy szeles az idő és összevissza fújja a hajam, nekem meg mindig le kell simítanom, így elég hamar zsírosodik nekem is. Tegnap már zsíros volt a hajam elől 2 óra körül.
Szárazsampont biztos, hogy nem fogok használni, mert csak eltömití a fejbőrt és pillanatnyilag jó, de később mégtöbb zsír termelődhet, és korpás is lesz tőle a fejbőr.
Csak kétszer fésülöm egy nap. Igaz ha hazaérek rögtön összefogom a hajam, de van hogy ki van engedve és sajnos akkor is olyan. Nem szeretem az Elseve-t és társait. Természetes gyógynövényes samponom van, Farmasi a neve, nem is volt drága, a balzsamom Garnier Fructis, nem szoktam hagyni, hogy a fejbőrömre is menjen belőle. Nem hiszem, hogy ezek a bűnösek, ezeket még nem olyan régóta használom, de az én problámám már 4-5 éve megvan.
De még mondok egy érdekességet. Voltam a Herbária üzletben fejbőrvizsgálaton, előtte este mostam meg a hajam és a nő azt mondta, hogy kicsit zsírosabb a fejbőröm mint kellene. 1 éjszaka alatt már zsírosodott annyit, amennyit nem kellene.
További ajánlott fórumok:
- Szörnyen zsírosodik a hajam, minden másnap mosnom kell! Mi a megoldás?
- Ki mennyi időközönkét mos hajat? (főleg akiknek gyorsan zsírosodik)
- Sokáig naponta megmostam a hajam szükségtelenül, mára viszont tényleg naponta zsírosodik. Mi lehet a megoldás?
- Mit használjak nagyon gyorsan zsírosodó hajamra?Naponta kell mosnom, mert másnapra nagyon zsíros.
- Melyik ingatlanirodát ajánlaná, akinek van tapasztalata, ha gyorsan szeretnék eladni?
- Kakukkfű és levendula olajat milyen arányban/mennyiségben keverjek a samponomba? (Zsírosodás ellen, gyorsan zsírosodik, naponta mosom!)