Van-e 13-dik havi családi beiskolázáskor? (tudásbázis)
Ha nincs elég pénzem, írtam, én akkor eleve nem vállalok gyereket. És azt is írtam, h szerintem az olyanokat kéne inkább támogatni, ha már mindenképp lenne támogatás, akiknek ikreik születnek, mert azok is csak egy gyereket akartak, nem voltak többre fölkészülve sem lelkileg, sem anyagilak!
Nem tudom, h miért esel ennyire nekem, szerintem mindenki leírhatja a véleményét. És az én véleményem igenis az, h pótléknak nem kéne hogy járjon beiskolázáskor. Valahogy csak meg lehet oldani. Pl nem fontos íróasztalt se venni, ha eddig nem volt, jó a konyhaasztal. Kicsi gyerekeket még nem cikiznek, ha nem márkás ruhába/cipőbe járnak, nem a legjobb a tolltartójuk, a vonalzójuk, stb. Persze amiből kell, abból meg kell a drágábbat venni, de azért lehet spórolni.
Azt még mindig nem írtad, h dohányosok vagytok-e, vagy kávét fogyasztotok-e. Ezek megszorítása tényleg sok pénz.
A tv-ről simán le lehet mondani, nem kell számlát fizetni utána, mert internetről bármilyen tv műsort le lehet tölteni. Tehát ha van net, minek a tv?
Persze elhiszem, h vannak akik tényleg rászorulnának a segélyekre. Ikrek beiskolázása a legdrágább, olyankor két táska, két torna felszerelés, két asztal, két tolltartó... vagy három vagy még több... Szerintem ikreknél lehetne valamilyen kérvényt írni munkáltatónak vagy a városházának valamilyen támogatásért, bár gondolom próbáltátok. Én nem ellened beszélek, hanem azok ellen, akik bevállalták a gyereket, egy sikerült be és nyígnak a támogatásokért. Egy gyerekre lehet tervezni, aki bevállalja, az azért el tudja tartani. Akik nem, azok meg potyogtatni szokták a gyerekeket a bevételért.
még egy mondat erejéig.
nézd meg pestet közel 10 ezer a bérlet. a pstinek nem téritik az u.k.-t.
és miért?mert nem vidéki.ha két ember jár melózni akkor közel 20 ezer.
és ebből egy fillért nem téritenek. tudom. ott laktam. néha több volt a bérlet ára mint egy vidékinek és ki kellett csengetnem. teccett nem teccett:)
ezért mondom hogy elviekben szükség van arra hogy egy anya dolgozzon,és sok esetben meg ois tenné, de ha megnehezítik az életét akkor mit kezdjen szegény ugy hogy közben meg kell küzdenie a társadalmi előitélettel, hogy gyerkes= ingyenélő.
ugyanis csak merjen nem dolgozni valami miatt akkor megkapja hogy lusta.
és ennek nagyon nem örülök
Gyereke válogatja:( Bizony a nagyfiamnál nem vált be. Ki kellett vennem a csoportból. Amig kicsi volt fejlődött, aztán olyan lett a csoport összetétel, hogy a 30 gyerekből 20 kiscsoportos korú, 3-4 középsős és 6-7 nagycsoportos volt. Adott, volt az "anyag", ezt tudták belőle kihozni:(
AMikor átvittem másik oviba, ott volt külön iskolás előkszítő csoport, ott aztán nagyon tudod fejlődni:))
A picinél már volt választási lehetőségem és az oviba a tiszta csoportba kértem:))
ja és azt kihagytam hogy én is 4 órába 30 at kapok és mivel sajószentpéterre járok csak 8% utik térités jár. szerintetek mi marad a nyamvi 30rongyból?
mig járt a gyes nekem is könyebb volt. felvettek volna 8 órába de végül nemet mondtak.meg nem vállalnám, ugyanis sajna a gyerekekért valakinek menni kell.
majd lesz a nagy sulis és talán akkor ha elég ügyi lesz a kicsit az oviból hazacipelni.
persze ha engedik, ugyanis mifelénk szóvá lett téve hogy kiskorú nem mehet az oviba a gyerekért, leglábbis egy pl. 7 éves nem.
ez az,nekem nem fizették soha:(
pedig én irodista vagyok:)))pénzesnek tünő szakmával,de aki tudja az érti miért nem tudom bevállalni az irigyelt melóm két gyerek és egy néha hazatérő férj mellett......Hónapokon át este 11ig doliztunk hétvégenként is bejártunk stb.....egy idő után fizetnének többet,de vihetném a gyerkőim fényképét magammal a melóhelyre ha látni akarom őket:(
További ajánlott fórumok:
- A beiskolázási utalvány összege egyforma vagy munkahelyfüggő? Tudja valaki?
- Az élettársam kaphat a közös háztartásban nevelt gyermekem után beiskolázási támogatást?
- "A gyerek beiskolázását javasoljuk, de több figyelmet és differenciált bánásmódot kérünk neki." Mit jelent ez?
- Meg tudná valaki mondani, hogy hány hónapig kell bejelentve dolgozni ahhoz, hogy munkanélkülire mehessek, beiskolázzanak?
- Mennyit költötök beiskolázásra?
- Rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény beiskolázási támogatás-Van aki már megkapta?