Van-e 13-dik havi családi beiskolázáskor? (tudásbázis)
De Ő nem csak erre vágyik , Ő ha szül ugy szeretné ,hogy a gyereke jó légkörben és hiány nélkül tegye , nem szeretné ha azt látná a gyreke,hogy anyuka sorrba áll a segélyért ! És okosan gondolkodik ,fiatal kora ellenére !!!!!!!!!
csak úgy,mér nekem nem szabad???ugye nem pennyben dolizol?mert akkor utállak,bocsi:)))
nézd nem mondok inkább semmit:))
nézd gyúrjatok az anyagi háttérre aztán talán meglátjátok hogy sokszor más sokkal fontosabb:)
én nem azt irtam hogy csak márkásakat adok rá,hanem kb annyi pénzböl megoldom hogy szépen járjanak mintha kínaiban venném,....és járnak levetett göncben de arrol senki nem mondja meg hogy levetett gönc.....:))
Szerintem a szeretet mellett fontos az anyagi háttér is. A kettő együtt már tökéletes. Mi szerencsére nem marakodunk, rengetegen mondták már, hogy álompár vagyunk. :) Még kinézetre is hasonlítunk, voltak többen, aki testvéreknek néztek minket. :D
igazad van ,habár ezek már csak nagy szavak ,ha téged szeretnek akkor szeretnek egy szál semmiben is ,ha meg nem szeretnek ,a márkás cucc is sz.nem ér ! :))
igazad van nem mindenki ilyen csak 90% :)) Mit gondolsz a fiatal sogornóm és a barátnői mit csináltak ? volt szerencsém látni itt élő példák vannak elöttem . Ha van pénz van buli stb. és ész nélküli költekezés ,ha meg nincs akkor a sohajtózás van ! És jön milyen jó Nekem ,mert van pénzem ,mikor kerestem régen jól, nem költöttem csontig el mindent ,gondoltam a rosszabb időkre is .
off lesz,de úúúgy utálom a bótosokat ép:))
nem kell semmi, ha szeretitek csak ez számit. hidd el:))
nem kell it márkéás ruha, és semmi anyagi háttér. b..szhatod ha marakodtok:))
ezért mondom első alkalommal a gyerekhez szeretet kell. a többi jól fog kijönni, ha megbízol és bízol a társadban.
Örülök neki, hogy neked jól jött ki az egész, nem volt gondod belőle, h az én értelmemben véve idő előtt szültél. Szerencsések vagytok. Sajnos nem sokan ilyen szerencsések, láthatod is a fórum témájából is, h rengetegen a segélyekért és pótlékokért kapálóznak...
természetsen pozitív . Jó az életfelfogásod !
én elhiszem. egyébként biztos van ilyen is de azért nem mindenki:)
Nem akarom elhinni , de mi lesz késöbb ,ha a gyerek nem kocsival jár suliba azt lefogják nézni ? ja persze valami jó márkás kocsival ,mert ott is az dukál! :))
aki pedig nem kockáztat...hmmmmm
ismered?
nézd te tudod. és az én életem én tudom mi volt. tudod világ életemben szingli voltam vagyis megrögzött egyedülálló csaj:)
mig nem találtam meg a társm akivel mint tudjuk jóban rosszban és igy tovább...
hidd el nem véletlen szültem. elhiheted. de ugy voltam vele néha a gyereknek elég a szeretet. a többi jön magától... és igy is lett. nem mondom hogy...megsegített,mert ateista vagyok.
de ha érted...
akkor tudod:))
Nem érzékelem pontosan, h most pozitív, v negatív értelemben írtad-e, amit írtál. :)
Nem erről van szó ,hiszen a tévé és egy két dolog kell ,mert nemigen jutnak el a családok szórakozni és a szórakozás hozzátartozik a kiegyensúlyozott élethez ! de látom milyen dolgok mennek egy -egy telefon vételnél ,ki tüöbbre alapon! :)) Ja persze cserélni is kell akkor is ha jól müködik neghogy már lemaradjunk ! :))) Az én telcsim szuper igaz ,csak telefonálásra használom , de a funció betöltése a lényeg ,nem más ! :)) van 5 tévém ,de sohe nem voltam segélyért életeben sem . Most én tartom akétiunokámat az anyuka felveszi a gyerekek után a családit ,de ay gyerekeinek egy forintot nem adott 3 hónapra mig itt lesznek ,de szegény nemtud megélni igy sem !! Mi lesz ha visszamennek a gyerekek ,na a sírás az neki is megy ??!!! :)) Pesze mikor gyes alatt dolgozott is sírt ritmindig ,és soha nem voltideje semmire ,csak 8 13 óráig tévézni ! Ugy szoktam sajnálni ,hogy csak na ,és még pofátlanul elment segélyt kérni is . Persze a hátunk mögött és felvolt háborodva ,hogy nem kapta meg! Ne aggodjatok megtapasztaltam azt amit leírók :)))
Mi is elég erősnek érezzük magunkat, de addig mégse merünk belevágni egy babába, amíg nics egy kis anyagi biztonság a fenekünk alatt. Persze alakulhatnak majd jól is adolgok, de nem akarok a véletlenre menni.
igen. de ne félj tudják:DDD
Bocsi, nem vagyok tizenéves és próbálom okosan látni a dolgokat, minél több tapasztalatot szerzzek. Másnak az én koromban gyereke van, de én helyette tanultam, két diplomával is rendelkezem, dolgozom, de tudom, h most még nem szabad belevágni egy gyerekbe, mert az hatalmas felelősség!!! Ugyanis én ha szülök egy gyereket, mivel külföldön élek én nem fogok semmilyen támogatást vagy segélyt kapni, ha kérnék, el is küldenének a jó fenébe... És akkor mikor lenne saját lakásunk? Itt se bölcsöde, se óvoda, várjak addig, míg el nem kezdi a gyerek az iskolát és majd utána kezdhetek dolgozni a lakásért? Hát ez elég nagy butaság lenne...
nem. de ha már nem tesz semmit azért hogy a szerencsétlen gyeses anyuka ne kuncsorogjon holmi alkalmi melóért akkor ez a minimum
ki miatt nincs munka az anyukáknak?
A szülő tudja ,hogy iskolába megy agyereke , lehet arra félretenni elötte is nem az utolsó pillanatban kell kuncsorogni egy 13 ezer forintért ! Lassan valóban azt írjátok a szülö megcsinálja a gyereket ,az állnak meg kötelessge eltartani teljes mértékben . Van családi a gyed a gyes és segélyek ez már kicsit túlzás ,főleg ha valaki csak egy -két évet dolgozott! X évig meg otthon volt és várta ,hogy megkapja a járandóságot !
tudod nem biztos hogy azért ez törvényszerű. mi elég erősnek éreztük magunkat hogy minden meglegyen ami kel,pedig egy szatyor cuccunk volt mikor összekerültünk
ja bocs 2 tv. vazzzz de felvágós lettem:DDDDD
2 sima egy lcd...húúúúú
mire nem futja a segélyből:DDD
Folytatás:
Az ilyen gyermekvállalás önzőség, pusztán azért vállal gyereket az ember, hogy legyen neki is, mert mindenkinek van... De ha nem tudod neki megadni, amit kell, akkor jobb, ha inkább nincs gyermeked... Tudom, szarul hangzik, de ez így van. Ha nincs pénzed, akkor kocsit se veszel, csak mert mindenkinek van, nem? Ugyanígy gyereket se kell vállalni ilyen esetben.
igen. mára lakás van nyaraló és kocsi, lcd tv 2 számitógép és 3 tv. külön minden gyereknek a saját szobájába és saját tv.soroljam:)))
nézd én ugy kerültem össze a párommal hogy egyikünknek sem volt semmi
de szerettük egymás csak ez számitott. mindent a magunk erejéből szedtünk össze és senki sem segitett...soroljam?
most akkor?
hogy is van?
nem biztos hogy boldoggá teszi a gyereket a saját szoba vagy a saját tv. tapasztalat...
Lehet a szülök látják igy, ha a gyerekeket kérdezem nem ezt mondják !Honnan tudná egy ovodás melyik a márkás cucc mikor nemtud olvasni ?
Látom Te eléggé jól látsz dolgokat ,ezt tapasztalom a tizenéveseknél most , Ti tudjátok a legjobban a Ti börötökre megy ki a játék !
További ajánlott fórumok: