Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Egyéb témák » Változások a honlapon, új funkciók működése cikk

Változások a honlapon, új funkciók működése


Nem csak külsőleg újulunk meg, az alábbi listában olvashatod, hogy pontosan milyen változásokkal, újításokkal találkozhatsz az oldal használata során.
Változások a honlapon, új funkciók működése

Üzenetek


Az új beérkező üzenetekről ezután látványosabb értesítést kaphatsz, ami mindig a menü alatt jelenik meg egy színes csík formájában.

Lehetőség van mostantól arra, hogy egy adott felhasználót tiltólistára tegyél. Ehhez a tőle kapott üzenetet kell megnyitni és a piros tenyér ikonjára kattintani. Ez a letiltás csak a privát üzenetekre vonatkozik. A letiltott felhasználókat a Letiltott üzenetek oldalon tudod megtekinteni, itt lehet a letiltást visszavonni.Naplók


Megszűnt a babanapló naplótípus, ezentúl kétféle naplót lehet nyitni: nyílt és zárt naplót. A naplók alaptémáját továbbra is ki lehet választani (babás, fogyis, stb.), de emellett még kulcsszavakat is meg lehet adni. A kulcsszavakról a későbbiekben olvashatsz.


Egy felhasználónak maximum 20 darab naplója lehet.


Megoldottuk, hogy a nyílt (titkos) naplókat zárttá tudd tenni. Ez fordítva is működik, de csak akkor, ha a zárt naplóhoz nincsenek más felhasználók által írt hozzászólások.


Egy naplóbejegyzéshez mostantól több képet is fel lehet tölteni. Először a napló szöveges részét kell rögzíteni, majd a mentés után lehet a képet/képeket csatolni hozzá.

Nagyobb méretű képeket is fel lehet most már tölteni és a png kiterjesztésűt is fel tudjátok tenni.Jelek


Mostantól óránként lehet új jelet küldeni egy felhasználónak.


A jeleket kibővítettük és témánként csoportosítottuk. Az utolsó csoport az adott évszakhoz kapcsolódik, csak ez fog három havonta cserélődni. Az első kategóriában mindig a legnépszerűbb jeleket találod (a jelküldési statisztika alapján rendszeresen frissítjük).


A jeleket ezután is 90 napig őrizzük és számoljuk. A saját profilodban, a Kapott jelek szekcióban találod az összesítést és a tételes listát.Fórumok, kérdések, hozzászólások


A korábbiaktól eltérően mostantól a tudásbázis kérdéseket és a fórumtémákat egy oldalon lehet megtekinteni. A cím előtti kis ikon mutatja, hogy csevegős jellegű fórumról, vagy konkrét kérdésről van szó. Kérdés esetén szigorúbban vesszük az offolást, míg a csevegős fórumok szélesebben ölelnek körül egy-egy témát, szabadabb hozzászólási lehetőségeket biztosítva.


A témák címe melletti kis csillaggal jelölheted őket kedvencnek, az ikon melletti kis szám azt jelenti, hányan tettek már így eddig.


A fórumokat ezentúl többféle módon lehet kilistázni. Ehhez a Szűrés és keresés szekciót le kell nyitni és ki kell választani, mi szerint legyen szűrve, illetve rendezve a lista. Szűrheted típus és témakör szerint, rendezni pedig a nyitás dátuma (friss fórum), az utolsó hozzászólás dátuma (utoljára hozzászólt), a hozzászólások száma (sok hozzászólás) és a kedvencnek jelölések száma szerint lehet. Az ebben a szekcióban található kereső segítségével a címekben lehet keresni.


Új funkció mostantól, hogy ki lehet listázni azokat a hozzászólásokat, amiket már felhasználók fűztek a te bejegyzéseidhez. Ehhez a Válaszok neked-re kell kattintani.


Ha egy hozzászólás tetszik, ezt kinyilváníthatod a kis szív bejelölésével. Az ikon mellett számmal jelöljük, hányan tették meg ezt.

Ha egy hozzászólással szerinted probléma van, akkor a jobb oldali sarokban található piros tenyér ikonnal tudod a moderátorok felé jelezni (csak 20 törzsponttól).Receptek


A receptjeidet ezentúl képekkel is tudod illusztrálni és naponta több receptet is rögzíthetsz.Képeslapok


A képeslapokat mostantól nem csak e-mail címre, hanem az oldalunkon belül, privát üzenetben is elküldheted. Ehhez csak annyit kell tenned, hogy a címzetthez a felhasználó pontos hoxás nevét írod be. Az elküldött képeslap képe, a hozzá csatolt üzenet nélkül megjelenik a címzett adatlapján is, a Kapott képeslapok szekcióban.


Naponta több képeslapot is feltölthetsz.Szavazások


A szavazások az eddigiekhez hasonlóan működnek, csak annyiban változtak, hogy most egy oldalon belül többet is át tudsz tekinteni és az oldalon belül többre tudsz egymás után szavazni.


Egy nap több szavazást is kiírhatsz.Vallomások


Új funkcióként titkos vallomásokat tudsz névtelenül rögzíteni az oldalon. A többiek két "ítélet" közül választhatnak a vallomások kapcsán: a "bűnöd" nem nagy (Nem baj), vagy igen nagy (Térdepelj kukoricára). A vallomás lehet vicces vagy komoly. A szabályzat erre a tartalomra is vonatkozik.Játékok


A szójátékokban (akasztófák, betűcserélők) új toplisták kerültek bevezetésre, amelyek az elmúlt 28 nap eredményei alapján számolódnak. Ezeken a listákon könnyebb felvenni a harcot a régi, már-már bevésődött rekordokkal szemben.


További változás, hogy törzspontokat most már minden játékért adunk, a játékért fajtánként 1-1 pont jár.


A Dominó játékban bevezettük, hogy minden nap dupla (azaz kettő darab) dominót kapsz az első DominÓrában, amivel találkozol. A dominós asztal kibővült, ezentúl 8 dominó fér el rajta.Törzspontok


A képeslapküldéssel kapcsolatos napi 1 törzspont mostantól a privát üzenetben küldött képeslapokért jár csak, az e-mailben küldöttekért nem.


HoxAkasztófa helységnevekkel: Az adott napon a 10. kitalált feladványért 1 törzspontot adunk (nem minden tizedik, hanem A tizedik).


HoxAkasztófa keresztnevekkel: Az adott napon a 10. kitalált feladványért 1 törzspontot adunk (nem minden tizedik, hanem A tizedik).


Betűcserélő keresztnevekkel: Az adott napon a 5. kitalált feladványért 1 törzspontot adunk (nem minden tizedik, hanem AZ ötödik).


Naponta összesen 1 pont szerezhető, ha valakinek jelet küldesz (függetlenül az elküldött jelek számától).


Naponta 1 pont szerezhető, ha legalább három vallomás felett ítélsz.


A saját cikket 250 törzsponttal jutalmazzuk.Újdonságok szekció


Asztali gépeken a jobb oldalon, mobil nézetben pedig az oldalak alján találod ezt a listát, ami az éppen megnyílt, létrehozott új tartalmakat mutatja. Az új elemek 10 percenként kerülnek fel ide.Profilod, adatlapok


Az adatlapok kissé megváltozott formában jelennek meg. A képekre kattintva azokat nagyobban, jobbra-balra lapozva tekintheted meg.


Az adatlapodhoz Mottót is rögzíthetsz, amelyben egy mondatban, vagy pár szóban írhatsz magadról, a gondolataidról, világnézetedről, hitvallásodról - ha szeretnél.


A Kapott képeslapok szekcióban megtekinthetőek a privát üzenetben érkezett képeslapok képei, természetesen az üzenet nélkül (az csak a küldő és a címzett számára ismert).Keresés


Beépítettünk egy úgynevezett gyorskereső funkciót az oldalba. Amikor a fenti keresőmezőbe elkezded beírni a szöveget, azonnal felajánlja a beírt szöveggel kezdődő lehetőségeket egy lenyíló listában. Így akár a keresőgomb megnyomása nélkül megtalálhatod, amit szeretnél.


A nagyító ikon (vagy az enter) megnyomásával a beírt szóra, kifejezésre keres a program, majd kilistázza, amit talált külön-külön a tartalomtípusokra bontva. Általában típusonként 6 darabot jelenít meg, majd alattuk egy link segítségével nézhető meg a többi (a további darabszámot itt külön feltünteti).


Alapesetben a kereső a fórumok, naplók, cikkek, klubok, receptek címeiben, illetve - bejelentkezés után - a felhasználók neveiben keres. Ha ennél is mélyebbre ásnál, a találatok alján nyomj a További találatok gombra, így megnézheted mit talált a program a szavazásokban, vallomásokban, fórumhozzászólásokban, cikkszövegekben!Kulcsszavak


A kulcsszavak bevezetésének célja, hogy ha egy-egy felmerülő témát szívesen követnél fokozottabb figyelemmel, akkor az adott kulcsszóval megnyíló tartalmakat könnyebben át tudd tekinteni. Például ha a táplálékallergia érdekel, akkor ezt a kulcsszót kedvencnek jelölve egy listában mindig megtalálod a #táplálékallergia kulcsszóval létrehozott új tartalmakat, legyenek azok akár kérdések, szavazások vagy egy táplálékallergiával foglalkozó napló.

A kulcsszavak adatbázisa az induláskor még viszonylag kevés szót tartlmaz, de ez folyamatosan bővül, ahogy használni kezditek.Biztonsági lépések


Áttérünk a https-re (biztonságosabb kommunikációs csatorna) a weboldalunkkal.

Emiatt előfordulhat, hogy a naplókba és az adatlap bemutatkozásokba korábban, máshonnan beágyazott tartalom nem jelenik meg. Ennek oka, hogy a hivatkozott külső oldal nem képes a https-re, azaz a biztonságos kapcsolatra. Ezekkel sajnos nem tudsz mást tenni, csak eltávolítani a naplódból/adatlapodról.


A biztonságos működés érdekében továbbra is korlátozzuk a scriptek, iframe-k, egyes html tagek használatát.


Az oldal jogi tájékoztatói, nyilatkozatai is változnak, ezeket az új honlap használatával újra el kell fogadni, különös tekintettel az új adatvédelmi szabályokra vonatkozóan. Ezek elfogadása kötelező ahhoz, hogy használhasd a regisztrációdat.
Írta: Hoxa, 2018. május 15. 10:59
Fórumozz a témáról: Változások a honlapon, új funkciók működése fórum (eddig 437 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook