Válság.... (politikamentesen!) (beszélgetés)
Azt gondolom sorstársak vagyunk :(
Nekünk egy költözéssel kezdődött . A szüleimmel egy nagyobb házba jöttünk pesthez közel. Gondoltuk annyi év munka után megtehetjük és van egy saját vállalkozásunk ami akkor még jó is volt. Nem nagy dolog bérelt üzlet de a család megélt belöle. Sajnos a házra hitelt vettünk fel persze osztva szorozva ,hogy ne kerüljünk nehéz szituba. És akkor jött az emelt számla ami már nagyon húzós volt. Kezdődött eleinte a majd csak jobb lesz és legyünk optimisták -kal. azok voltunk amikor is apu szívinfarktust kapott:( :( Innentől felpörgött az életünk. Már nem vagyunk optimisták :( Forr a levegő és kihat mindenkire a családban .
Milyen mellékállást? :( Sokáig kerestünk "komolyabb " munkát de semmi. Most ott tartunk ,hogy mindegy mi csak legyen . :(
Nálunk dettó. 2 lakáshitel, 1 autó, amit most vittek el, és még szemétkednek is, mert ki tudnánk váltani, de nem reagálnak semmire!
Fűtés számlát ebben az évben még nem fizettem, mert nem lenne a törlesztőre, és akkor meg a lakást vennénk ki felőlünk!
Napi téma: hogyan oldjuk meg a helyzetet, ráadásul dolgozni sem tudok, mert nevelem a picit itthon, gyeden, ami nem túl sok...
Tudom nem lehet mindent a válságra fogni,de nem találok más magyarázatot:(
3 éve közép szinten mondhatni jól éltünk . Ez a jó biztos munkahelyet ,lakást, családot jelentett. Nem nagy dolog de nyaranta 2 hét pihenést is meg mertünk engedni magunknak.
A válság felpörgette az életünket, tönkretette az idegeinket , és a kilátástalanság megtépázza a családunkat is . Svájci alapu hitelünk van amit még kinyögünk valahogy de nagy árat fizetünk érte. A munka mellé + munkát keresünk ,a gyerekre kevesebb időnk marad . Egymásra meg szinte semmi . Napi szinten a pénz a téma ami hó végére nincs :(
Nem vagyunk elég erősek ? Csak én ( mi vagyunk így vagy másokat is így érzik ?
Én már pánikolok :((((((
:)
jujdeszarnekem...
Ó
kapitány úr
felgyújtottad magad, mert elfogyott az üzemanyag
miközben helytálltál a focipályán is
és megajándékoztál minket egy csodakapussal
Ha kitiltanak a hoxáról,
akkor is dögöljön meg minden szemét tolvaj komcsi!
Pfff nagyon szívszorító olvasni a történetedet. A közelben semmi lehetőség a munkára?
700 ember??? Ez egy gyár volt?
Mit üzen a kormány nekem, politikamentesen?
Röviden azt, hogy dögöljek meg a családommal együtt.:((
Kirúgtak "csoportos leépítés" címen.
Nincs esélyem új állásra. Abban a városban élek, ahol az utóbbi 2 hónapban 700 ember vesztette el az állását, s nagyon sokan vannak, akik már évek óta nem találnak semmilyen munkahelyet.
Van egy csomó hitelem, amit azért mertem felvenni, mert volt egy jól fizető BIZTOS munkahelyem. Nem tudom, hogyan fogom a gyermekeimnek megadni az alapvető dolgokat.
Nem a luxusról beszélek, bérletet kell nekik venni, be kell fizetni az ebédjüket, az osztálypénzt, stb.
Nem tudom, hogyan fogom befizetni a gáz-, villanyszámlát, stb... Újságot nem járatok, nem olyan sok dolog van, amiről le tudnék mondani.
Erre a drága kormányom azt tervezi, hogy befagyasztja a családi pótlékot, el akarja törölni a gázártámogatást, stb. Azt üzeni, barom vagyok az ő szemében, hogy ugyanannyi fizetésből bevállaltam 3 leendő adófizető gyerek nevelését.
Természetesen van az a pénz, amiből lehet gyermekeket nevelni, de van az a minimum, ami kell hozzá. Nem a családi pótlék mértékében, az az ennivalójukra sem elég.
Természetesen magamtól mindent megvonok, hogy nekik valamivel több jusson.
NEM LÁTOM A KIUTAT!!!
Ha be lesz, az nagyon kemény lesz!
Ha egy évig kapják az anyák a gyedet, akkor kérdezem, hovy fogják tenni a gyereküket, ha vissza kell menni dolgozni, mert nálunk például nincs elég bölcsihely!
hogyan érezhetném a reformcsomagot, amikor még meg sem próbálták bevezetni?
hidd el, ha lesz reformcsomag, na majd azt tényleg megérzed.
ha nem lesz, azt is, de az még súlyosabb lesz.
Te még nem érzed?
Nagyon finoman, de mindennap többet fizetek ugyan azért vásárlásért.
További ajánlott fórumok:
- Koronavírus - Politikamentesen!
- Szellemi játszótér. Ha van kedved beszélgetni vallásról, anyósról, gyerekről, párkapcsolati válságról
- Házassági válság?
- Valaki segítene, komoly lelki válságban vagyok?!
- Segítsetek véleményetekkel!! Válságban van a 22 éve tartó kapcsolatom!!
- Szerintetek szégyen, hogy tanári fizetésből összesen 900 ezer forint tartalékot tudtam összekaparni? - Politikamentes válaszok jöhetnek!