Vallomások (beszélgetés)
💩💩💩💩💩💩💩💩💩
💩💩💩💩💩💩💩💩💩
🎩❤️
Tudom😉
Most egy nagy kalappal kérnek!
20 éve lehet, de én régebben vittem a gyerekeimet.
Mikor én voltam gyerek, már reggel 6 előtt is volt ügyelet, este 6-ig.
Később is így volt. Ebben az időben a barátnőm óvónő volt.
A (szőlő)tőke szóból ered, regen azokat a pécsieket nevezték így, akik legalább 3 generációra visszamenőleg valamelyik szőlőhegyen laktak a Mecseken, présházzal rendelkeztek.
Mai értelemben nem ilyen szigorú a szabály, pécsi születés "kell" és nagyon erős kötődés a városhoz érzelmileg. Láttam, jóideje már a busztársaság neve is Tüke Busz :))
Ez nem teljesen igaz!
Manapság már a gyerekintézményeknek olyan rövid a nyitva tartása, hogy a szülők nem tudnak odaérni. Akinek nincs segítsége, nagy bajban van. Részmunkaidő pedig csak nagyon kevés van. Nem családbarát már régen az egész...
Családom van, gyerekem, de ugyanúgy szeretnék dolgozni tisztességesen, mint bárki más. Nincs olyan állás, ahol a családomra is marad idő! Mégis hogy boldoguljak így?
Úgy csináld, mint "bárki más".
Mindent meg lehet tenni, csak akarni kell és nem siránkozni!
Családom van, gyerekem, de ugyanúgy szeretnék dolgozni tisztességesen, mint bárki más. Nincs olyan állás, ahol a családomra is marad idő! Mégis hogy boldoguljak így?
Itt csak erre lehet számítani, gondolom sejtetted akkor is, mikor gyereket vállaltál.
Változtatni kellene sok dolgon...
A párom fizikai munkát végez..
Inkább örülj neki, hogy igényes.
Szerintem ez egyáltalán nem igaz!
Mert ez általában kölcsönös! 😉
Pedig semmi értelme.
Meg kell tanulni alkalmazkodni ahhoz a közeghez, ahol élünk.
Én is találkoztam már trolin "érdekesen viselkedő" vidékiekkel. Hangoskodtak, hogy ők le akarnak ülni, egymás mellé...😀😀😀
Mindenképpen marhaság ez a pesti, meg vidéki megkülönböztetés. A pestiek jelentős része vidékről származik. Az én anyukám is. A férjem is vidéki, de itt járt iskolába, és itt dolgozott mindig.
Mondjuk, én ezen csak röhögök egyet. 😀😀😀
Nem a származás teszi az embert.😉
"Fáradtan fekszem le minden este."
Ez rettenetes és szinte hihetetlen! :D:D:D
"A párom fizikai munkát végez, van munkásruhája a melóban. Idegesít, hogy kiöltözik reggel, de nem értem minek: bent úgyis kénytelen kantáros gatyát felvenni, amikor meg letelik a munka már izzadt. Ezért minek szaggatott farmer meg új bőrdzseki?"
Szerinted egy koszos munkásruhában kellene leélnie az életét? Nagyra tartod 🙄
"A párom fizikai munkát végez, van munkásruhája a melóban. Idegesít, hogy kiöltözik reggel, de nem értem minek: bent úgyis kénytelen kantáros gatyát felvenni, amikor meg letelik a munka már izzadt. Ezért minek szaggatott farmer meg új bőrdzseki?"
Az én páromnak is van munkás ruhája de nem abban megy dolgozni hanem rendes utcai ruhában és ott átöltözik. Nálunk pedig az irodába pár mérnök is úgy szokott jönni hogy itt átöltöznek hogy le tudjanak menni a csarnokba. Szerintem nincsen ebben semmi furcsa, főleg nem idegesítő! A farmer meg a bőrdzseki amúgy sem kiöltözés...
Minden bizonnyal nem olyan igénytelen, mint te.
"A párom fizikai munkát végez, van munkásruhája a meloban. Idegesít, hogy kiöltözik reggel, de nem értem minek: bent ugyis kénytelen kantáros gatyát felvenni, amikor meg letelik a munka már izzadt. Ezért minek szaggatott farmer meg új bőrdzseki?"
Kiöltözik? Szakadt farmer meg bőrdzseki a kiöltözés? Jaj
Szerinted miben kellene munkába járnia?
"Fáradtan fekszem le minden este."
Nem baj. Baj az, ha fáradtan kelsz minden reggel.
Minden jó nő foglalt. Ehh!
ez vallomás?
"Szeretném ha tudná a csaj, hogy mikor este melléfekszik az ágyban a pasija rólam álmodozik, és ha nem lennének közös gyerekek már nem vele lenne."
Attól függ, hová teszünk vesszőt. Akár meleg is lehet...
Ne idegesítsd magad ezen :)
K.A. a földim, van a pécsiekben egy született, kiírthatatlan lokálpatriotizmus, nem tehetnek róla :))