Vállizom letapadás csecsemőknél. Ki mit tud róla? (tudásbázis)
A gyermekneurologián megmondják mekkora a probléma!
5-6 hós korig az állapottól függően elég lehet a napi rendszeres szakszerű tornáztatás is otthon amire a szakorvos megtanít!
Ha komolyabba probléma akkor elküldhenek gyógytornászhoz, vagy a Korai Fejlesztőbe!
Bocsi, figyelmetlenségből a 6. sorban van egy fölösleges szó: jobban!
Ezt ne vedd figyelembe.
Miután észrevettem, a háziorvoshoz vitte el a kislányom az picit, aki konstatálta, hogy valóban, nem úgy mozog, mint ahogy kellene, s rögtön küldte további vizsgálatokra a szegedi neurológiára.
Ott alapos vizsgálat után ajánlották a Dévényi módszer alapján dolgozó masszőrt, de még többször vissza kellett vinni Szegedre kontrollra.
Mivel szépen javult, nem volt szükség műtétre, pedig az első vizsgálatok alapján nem volt kizárva ez sem.
Arról nem írtam az előző hozzászólásomban, hogy az arcizmai sem voltak egyformán tónusban, jobban nagyon asszimetrikusan fejlődött egy ideig.
Gyakorlatilag a teste bal oldala nem úgy működött, mint a jobb.
Azonnal lépjenek a rokonaid, akkor megelőzhető a nagyobb baj.
Csak kitartás kell hozzá, de nagyon!!!
A babának bizony fájdalmasak a kezelések, eléggé drasztikusnak tűnnek a gyakorlatok, s a masszírozás, de a cél érdekében ezt el kell tűrni.
Biztosan nem fogják műteni, az egyik kisunokámnál is ilyen probléma volt.
Nem fordította a nyakát csak egyik irányban, s a bal karját nem emelte fel, mikor büfiztettük. A jobb kezével motozkált, ez lett gyanús nekem.
Figyeltem néhány napig, ha hasonfektették, akkor fent volt a karja, de függőleges helyzetben csak lógatta.
Ezután hívtam fel anyukája figyelmét, neki addig nem tűnt föl ez a rendellenesség.
Rajta is a Dévény-módszer segített, eleinte heti 3, majd 2, a végén már csak 1 alkalommal tornáztatta - masszírozta a gyógytornász.
Egy éves koráig jártak vele, míg rendbe jött, de szerencsére ma már semmi nyoma nincs, gyönyörű, egészséges öt éves kislány!
Egyébként gyakori rendellenesség ám, azóta több ismerőssel is beszéltem, akik ugyan ebben a helyzetben voltak.
Aggódni nem kell tehát, gyógyítható, de nem szabad elhanyagolni, mert akkor életre szóló következménye lesz!
Szia,
bár nekünk nincs ilyen problémánk, csak ajánlani tudom a Dévény módszert, nekünk rengeteget segített, bár más jellegű a gondunk! A vizsgálat ingyenes, ha gondolod, vidd el a picikédet, ártani nem tudsz neki vele, legalább még egy oldalról megvizsgálják, s talán tudnak segíteni nektek!
Nekem hasonló problémám volt pár hónapos koromban, nem a vállamnál, hanem a nyakam körül volt letapadva egy izom, nem tudtam fordítani a fejem balra. Megműtöttek, utána sokáig tornáztatni kellett, de a későbbiek során semmi gondom nem volt ebből.
Szerintem kisbabát is műteni fogják, utána torna, de ha minden jól megy, akkor 100%-osan rendbe jöhet. Az édesanyának lesz pár nehéz hónapja, az én anyum elmondása alapján nem könnyű egy babát gyógytornáztatni... Jobbulást kívánok!
Van a családban egy 3 hós kisbaba,akinek le vannak tapadva a vállizmai és igazából nem is nagyon mozog,a fejét nem tartja stb..
Volt már vki ilyan vagy hasonló helyzetben?
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek milyen az a nő, aki nem szereti a csecsemőket, gyerekeket?
- H1N1 oltás - csecsemőknek, gyerekeknek
- Mini felnőttek? Olyan ruhában járatnak csecsemőket mint ahogyan felnőttek öltöznek
- Ki hogyan élte meg a csecsemőkorszakot légzésfigyelő nélkül?
- Nagy hőségben kell-e a csecsemőknek a tápláláson felül plusz folyadékot adni?
- A tápszeres csecsemők később gyakran kövérek lesznek