Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Vak emberrel te kezdenél komoly kapcsolatot? fórum

Vak emberrel te kezdenél komoly kapcsolatot? (beszélgetős fórum)


1 2 3
nov. 17. 08:51

"Mindenki egészséges gyereket akar, így igyekszik mindenki megadni a legnagyobb esélyt erre, nem rontva egy olyan tulajdonsággal, amire esetleg a szülei által fogékonyabb..."


Az a vak ember, akinek a példája itt beszélgetés tárgya, nem "genetikailag" vakult meg, hanem "inkubátorilag" - ezt azért nem árt figyelembe venni.

okt. 30. 21:06
Most már megértettem a válaszokból, hogy páran mért féltenek ettől a kapcsolattól, így a kérdésemre a választ megkaptam, köszi. Ha azok alapján amit írtam, csak egy ember is másképp viszonyul ezek után egy bármilyen fogyatékkal élő emberhez, megérte nyitnom ezt a fórumot, akkor is, ha ez egyeseknek nem igazán volt szimpatikus.
88. csemár (válaszként erre: 87. - Kuk@c)
okt. 30. 14:05

Lehet, hogy Neked van igazad.


Vélemény és tanács között azonban én érzek némi különbséget.


Az utolsó mondatod azonban telitalálat, ehhez kétség nem fér.

87. Kuk@c (válaszként erre: 86. - Csemár)
okt. 30. 09:24

Hat nekem nem ez volt a benyomasom...


Ha vki feltesz 1 kerdest, akkor velemenyekre kivancsi.

Most az FI szembesult a valosaggal; amit a kornyezeteben is tapasztalt: a legtobb ember nem kotne ossze az eletet 1 vak emberrel; onkent.


Ezert is irtam korabban; hogy ezt a reszet is at kell gondolnia... Ha vkinek ennyire fontos; hogy mit mondanak masok; annak ezzel sem art szamolnia. Valszeg senki nem fogja azt mondani; hogy irigyel es jol dontottel. De ettol; az FI erezheti vele jol magat; lehet elegedett a dontesevel; de ehhez kell 1 nagyobb magabiztossag. + a szerelmen kivul 1-2 stabil indok, amit te is tudsz, csak nem osztasz meg velunk.

Pl. nem vagy sikeres a parkeresesben; vonzo szamodra; h a partnered kiszolgaltatott; jobb embernek erzed magad; hogy 1 ilyen emberrel vagy egyutt; neked is van esetleg mas eu-i problamad... stb.


Ne akard megvaltoztatni az embereket. Ha elfogadast varsz, kezd azzal; hogy elfogadod; hogy rengetegen nem ertenek ezzel egyet.

86. csemár (válaszként erre: 81. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 30. 05:50

Nem vártam köszönetet, de azért köszi!


Se oszt, se szoroz, hogy én megértettelek. (Csepp a tengerben...)

Azt tapasztalom, hogy sokan, akik olvasnak-írnak ide, nem veszik észre, hogy nem tanácsot kérsz, hanem oszlatni szeretnéd a "ködöt". (Sajnálom, de az az érzésem, hogy ez nem fog menni; az előítélet olyan kemény valami, mint a beton.)

85. Mazee (válaszként erre: 83. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 28. 19:35

De TÉNY, hogy nem lát.

Nem kell messze menni, sosem látja a mosolyom, sosem fogja látni a világot utazás közben, sosem fog tudni 100%osan figyelni a gyermekére, mert nem lát...stb. holnapig sorolhatnám.

Attól, hogy valamit-valahogy meg tud csinálno, attól nem tud teljes életet élni sajnos.

Tök jó dolog, hogy Te ennek ellenére szeretsz valakit, én őszintén drukkolok.

De már átestünk a ló másik oldalára, és ez nem kirekesztés, ezek a tények.

okt. 28. 19:14
Nem, azon okok miatt, amit már előttem leirtak a lányok. ÉN is kiszolgálom a családot, a partneremet, ezt viszont elvárom, erre egy vak személy valószinűleg nem lenne képes.. Egyébként egyetlen vak embert sem ismerek, semmi bajom a fogyatékkal élőkkel, de ha már eddig sikerült, nem szeretném ha közvetgen hozzátartozóim között lenne.
okt. 28. 19:03
Szerintem előítélet az, ha feltételezem, hogy nem tud valamit megcsinálni anélkül, hogy tudnám, hogy meg tudja csinálni. Nem tudásnak nevezném inkább azt, ha nincs fogalmam arról, hogy hogyan csinálja.
82. Kuk@c (válaszként erre: 80. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 28. 15:08
Tehat akkor a sajat eloiteleteidet sikerult felulirni... ez is nagy dolog!😊
okt. 28. 15:01
Csemár, köszi, te úgy látom megértettél, köszönöm neked!!
okt. 28. 14:59
Nem bizonygatásként írom, de nekem is voltak aggodalmaim a gyerek ellátása körül. Én se tudtam sok dolgot elképzelni, hogy csinálják, de lett azáltal rálátásom és meg tudtam kérdezni, hogy megismertem őt és általa más vakokat is. Láttam olyan vak párt, akik 3 gyereket nevelnek, mama segítsége nélkül, tiszta, nem kupis lakásban élnek. Azt egy percig sem állítottam, hogy nincsenek korlátaik, csupán azt, hogy nem annyira terhes ezeket áthidalni, mint gondoltam.
79. csemár (válaszként erre: 70. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 28. 14:51

Így igaz, ahogy írod.

Volt a legszűkebb családomban egy ember, nem vak, hanem mozgássérült. MINDENT meg tudott oldani, amit mindenki más is, mindenféle praktikákkal, segédeszközökkel, ötlettel-ésszel... Teljes értékű ember volt azzal együtt is, hogy az egyik lába cm-ekkel volt rövidebb.


Ha tényleg csak az volt a célod, hogy felhívjad a figyelmét a T. Köznek, arra, hogy helyenként téves elképzeléseik vannak a látóknak a vakokról, akkor, úgy tűnik, teljes sikerrel jártál. Gratulálok!

78. Bichi (válaszként erre: 70. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 28. 13:33
Pont elég ha neked jó, de attól még sok dologra nem képesek. Ahogy pl. fél szemüket a gyereken tartani, hogy épp semmit nem nyomjon le a torkán, vagy orrán, vagy átpelenkázni amikor éppen betojt, mert el nem tudom képzelni, hogy lehet látás nélkül normálisan megtisztítani a fenekét (igaz benyomhatja a tusoló alá :D), ezek csak apróságok, de lehetne sorolni a végtelenségig szerintem, de igaza van annak, aki írta, hogy szerelmes vagy és ennyi, a rózsaszín ködben a látó párok sem veszik észre a másik hibáját, aztán egy idő után az apróságok is sokak lesznek...
77. Kuk@c (válaszként erre: 76. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 28. 13:21

Hat igen; csak 1 baratsag meg 1 szerelem; parkapcsolat nem ugyanaz.


Azt gondolom; hogy mindenki az utobbit velemenyezte, mert te is azt kerdezted.

okt. 28. 13:14
Én se gondoltam volna, hogy vak emberrel leszek valaha is, csupán megismertem és megszerettem, ahogy bárki mást is megszerethettem volna. Nem tartom magam jobb embernek azért, mert mellette vagyok, és nem kívánok ezért kitüntetést sem. Csupán érteni szerettem volna, hogy miért ez a nagy ellenállás a környezetemben. Ha ezt nem értitek akkor sajnálom. Nem akarok senkit meggyőzni és nem voltam felháborodva, csupán elmondtam, hogy képes dolgokra, amikre nem is gondol az átlag ember, mert nem ismeri a képességeiket. Nyilván köztük is van önállóbb és esetlenebb is, de a lényeg az, hogy emberek ne csupán csak úgy tekintsenek egy vakra, mint egy sajnálatra méltó, segítségre szoruló személyre, hanem az embert is lássák meg mögötte és nyugodtan merjenek velük szóba állni, megismerni őket, amiből aztán barátság vagy más is lehet.
75. Kuk@c (válaszként erre: 70. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 28. 07:36

Ha meg szerelmes vagy, akkor teljesen normalis ez a hozzaallas. Ahogy a kornyezetede is, mivel ok nem azok.

Mindig lesznek olyanok, akik elutasitoak; nem ertik; sztem csak a kozvetlen kornyezet szamit. Idovel ugyis elfogadjak; de vannak korlatai 1 vak embernek es nagyon mas, mint 1 latoval elni. Ez tuti.

Viszont nem te lennel az 1. es utolso, akinek a valasztasat nem ertik, sztem ezzel sincs baj.


Szoval a legtobb ember azt fogja mondani; hogy nem kezdene, ez lesz mindig az oszinte reakcio; ezt is merlegeld; hogy ezzel akarsz-e egyutt elni...

74. Törpilla (válaszként erre: 69. - Scherlock)
okt. 28. 06:09
Ezzel értek egyet!
73. Törpilla (válaszként erre: 48. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 28. 06:07
Azonban nyilván így jöttél vele össze. Ad egy ad kettő, hogy aki ilyen fórumot ír ki az totál bizonytalan! Minden rosszindulat nélkül.. Van egy ilyen mondás ki milyet szakít azt szagolja! Ha te annyira boldog lennél ez nem lenne most fórum kérdés! Az meg nekem végképp vicces, hogy sokan őszintén válaszolnak neked, hogy NEM és pont és te ezen felvagy háborodva! Meg mit vártál hősként fognak ünnepelni?! Ez ekkora nagy valami lenne?! Kinek a papné kinek a pap kinek a paplan! Engem meg akik nemet írnak sosem fogod tudni meggyőzni, hogy miért olyan jó neked ez így! De engem arról sem, hogy te ezért jó ember lennél meg elégedett ember vagy! Ha annyira nagyra vagy magaddal, mert vak ember a társad, akkor legközelebb vállald fel a nicked is! 😄😉
72. Mazee (válaszként erre: 70. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 28. 05:51

Miért akarsz bárkit is meggyőzni?

Te együtt tudsz élni ezekkel a korlátokkal, más nem.

Nem értem mit kell ezt ragozni.

okt. 27. 22:23
Nem mert csak.
okt. 27. 21:22
Én vagyok a nő. Az, hogy nem tud vásárolni ez sem igaz, megint csak egy téves feltételezés, épp úgy, mint az is, hogy nem lehet közös programokra járni. Amilyenekre meg ténylegesen nem lehet, arra elmegyek a barátaimmal. Most már kezdem érteni az okot, úgy érzem, sokan olyan dolgokra képtelennek tartják a vakokat anélkül, hogy ismernék őket, amikre képesek. Csak azért nehéz elképzelni ezeket látóként, mert mi nagy bajban lennénk, ha vakon kéne csinálnunk. Az igaz, hogy korlátokat ad a vakság, de nem olyan nagyokat, amikkel ne lehetne együttélni.
69. Scherlock (válaszként erre: 66. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 27. 09:17

Azért tetted fel a kérdést, mert érdekel, ki mit gondol.


Konklúzió:

Szóval lehet melletted bárki, ezzel a hozzáállással senkivel se leszel boldog.

okt. 27. 08:06
Én nem, mert jelenleg társra is szükségem van, nemcsak szerelemre. Egy vak ember nem tud vezetni, gyorsan pakolni, vásárolni, szerelni, ha munkanélküli lenne, sokkal több idõ lenne munkát találnia újból. Nem tudnánk sok közös programra járni... Tiniként még lehet, hogy igen, de az meg nem lett volna annyira komoly.
67. Bichi (válaszként erre: 66. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 26. 22:53
Azt elárulod hogy te a fiú vagy a lány vagy a kapcsolatban?
okt. 26. 21:24
Channa, ne tudd már jobban nálam, hogy mért tettem fel a kérdést, nem vagyok bizonytalan. Csak érdekelt, miért félnek az emberek belemenni egy ilyen kapcsolatba. Nem befolyásol egy hozzászólás sem. Azt is írtam, hogy mért vak, nem örökletes, látó gyerekeink születhetnek.
65. BeauIieu (válaszként erre: 58. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 26. 20:38
Az enyemmel mi a baj? Hogy latom a sajat korlataim?
okt. 26. 19:58

Végigolvastam.


Szerintem a kölcsönös szerelem amellett, hogy össze is illetek, ritka kincs, nem dobnám el emiatt.


Amúgy az eddig írtakra: nekem anyukám szerelt, apukámnak nem volt hozzá érzéke, anyukám vezetett, apukámnak volt jogsija, de csak akkor vezetett, ha muszáj volt. Sok minden másban meg apum volt a jobb.


Gyereknevelés: ismerek nem látó párt, akik önállóan gyereket nevelnek. Nem tudom, hogy csinálják, csinálták, föleg, amíg kicsi volt, de sikerült, sikerül nekik.


Amúgy ami engem, és itt ismétlem, kizarólag engem, a született rendetlent elgondolkoztatna: nem tudom, hogy tudnám megszokni, hogy minden tárgyat ugyanoda tegyek vissza, és ne csak úgy le....

okt. 26. 19:39
Nem. Még az egészséges emberekkel sem nagyon tudok mit kezdeni.
62. BeauIieu (válaszként erre: 51. - Fórumnyitó (anonim))
okt. 26. 19:15
Szóval ha nem butorozok össze gondolkodás nélkül minden csovessel nem vagyok elfogadó és toleráns :D Hát, tudod mit? Akkor nem is akarok soha az lenni.
61. Mazee (válaszként erre: 59. - Channa*)
okt. 26. 18:42
Annyira jó, hogy Te tudod mások helyett. Minek is vagyunk mi? :D
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook