Kinek jött már gáz és villany számlája? Vajon te kiakadtál rajta? (beszélgetés)
Ezt hol láttad leírva?
Az MVM oldalán már hetek óta ki van téve az éves fogyasztásunk, ahányszor beléptem, annyiszor ugrott fel. Valamiért 1716 köbméter volt kiírva egészen addig, míg ez pár napja 1985 köbméterre változott. Nézegettem itt a fogyasztásokat két évre visszamenőleg. Ez az utóbb kiírt, nagyobb szám pontosan megegyezik az utóbbi két, éves leolvasás során (2021. február 7-én és 2022. február 7-én) rögzített adatok különbségével.
Szóval a mi tavalyi éves fogyasztásunk az MVM szerint 2021.02.07 - 2022.02.07-ig terjedő időszakban fogyasztott gáz mennyisége (legalábbis a mi esetünkben ez a fogyasztás egyezik meg a szolgáltató által feldobott éves mennyiséggel).
Nem hiszem, mert nem magasabb az összeg. Illetve 4 (négy) Ft-tal :)
Augusztusban sem vontak, de ezen nem csodálkozom, hiszen 2 db számlát küldtek most. Egyiknek 15-e, másiknak 29-e a fizetési határideje.
Korábban a szokványos havi egynek 5-e szokott lenni.
Véletlenül nem tettél olyan limitet az utalásra, amit ez most meghaladna? Bár, akkor meg kaptál volna üzenetet és egyébként is látszania kellene a várakozók között...
Úgyhogy, ha nem ez, akkor ötletem sincs.
Nem látom nyomát, egész hónapra visszanéztem... sőt a várakozók között sincs.
Attól nem tartok, hogy nem fog megtörténni, csak érdekesnek találom :)
De nem is vonták le? Nem lehet, hogy csak nem könyvelték még le?
A mi számlánkon is hátralék van 15-én, mert ugyan levonták 14-én, csak nyilván még nem könyvelték le.
Ismerem ezt a megoldást, kb. ötven éve ez van a szüleim házánál.
A mostaniaknál is lehet választani tarifák között, ahogy írtad is. Csak ugye nálunk nincs villanybojler, meg semmi olyan éjszakai nagyfogyasztó, ami indokolttá tette volna több mérőállás kialakítását az áram számára. Nálunk inkább sok kisfogyasztó megy, ami jellemzően reggel 6 és éjjel 11 között üzemel.
Jó kupi lehet az E-Onnál is.
Kiküldték a számlát, csoportos beszedéssel fizettünk mindig. Most online azt írják pirossal, hogy lejárt tartozás van, 15-i határidővel. Nem vonták. Miért nem vonták? Ezután nekem kell manuálisan utalgatni, változott valamilyen előfizetői azonosító?
Tudom, már a Tigáznál is neten intéztünk mindent az első pillanat óta. Az MVM csak átvette. Ezzel együtt sehol nincs benne a szerződés ezen része, majd elő kell túrnom.
Nincs semmiféle leágazás. Egy kazán van, amiben van egy melegvizes tartály. Ez a kazán fűti a radiátorokat és a benne lévő melegvizet.
Már nincs évek óta nem létezik az a tarifa, helyette újak vannak, amelyekre áttérni és kifizetni az átalakítás költségeit, csak akkor éri meg, ha valakinél nagy villanybojler és vagy árammal működő hőtárolós kályha van. Nálunk ilyen nincs. Gázzal működik a kazán, ami melegíti és melegen tartja a vizet egy tartályban.
Én még a kenyérsütőt is elteszem, miután megsült a kenyér, hogy ne foglalja a helyet a pulton :)
Mi átalányt fizetünk. Most jött meg az első hatalmas számla. Havi 254 m3-t kell kifizetni, a jövő héten kell utalni 90528 Ft-ot !!! :(((
Tavaly decemberben volt óraleolvasás. Úgy számoltuk ki, hogy magasabb lesz hamarosan a befizetnivaló. :(((
Megkaptam a gáz számlát, havi diktálós vagyok. Igen, úgy nézem, nálam jól számoltak.
A júliusi fogyasztást még a régi áron számolták.
A végösszegből levontam ennek az értékét, és levontam a feltüntettet alapdíj összegét.
A maradékot elosztottam az aug. hóban (bediktálás napjáig) elfogyasztott mennyiséggel, így 289,- Ft/m3 egységár jött ki áfával együtt. Vagyis, nem a 750,- Ft-os piaci áron! Persze itt fogyasztónként változhat a m3-enkénti ár, mert ők valójában a fűtőérték alapján számolnak.
Másrészt, én éves szinten beleférek a kedvezményes mennyiségbe, gondolom ezért nem vették a havi limit-görbét.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek nagykorú gyermek esetén aki tanul a tartásra kötelezett szülő utalhatja-e önhatalmúlag a gyerek számlájára a gyerektartást?
- Tudja valaki, hogy igaz-e az, hogy pénzt írnak jóvá beteg gyerek számláján ha továbbküldöm iwiwen az üzenetet?
- Meghalt édesanyám, szeretném tudni, hogy a novemberi nyugdíjat utalják e még a számlájára?
- Lehet, hogy fiatalkori elbutulás, vagy még írható a szorongás/depi számlájára?
- Foglalhat-e végrehajtó kiskorú számláját?
- Van e valakinek PAYPAL számlája a neten, és mik a tapasztalatok?