Kinek jött már gáz és villany számlája? Vajon te kiakadtál rajta? (beszélgetés)
Nekem meg nem jött gáz számla.
A legutóbbiba csak 11 nap esett bele. Nagyon kíváncsi vagyok 210 m3 átalanynál mennyi lesz. Nagycsaládos gázár támogatást azt kapom "elvileg"
Délelőtt elmentem, a szolgáltatóhoz, vittem magammal a legutóbbi villanyszámlát és a reggeli óra állást. Mert hogy nem tudok belépni, vésse már be ő. Nem tudja bevésni, mert a diktálási időpontom a hét végén lesz. Mondom közben neki, hogy nem enged be, minden hülyeséget dumál... próbálja, neki sem megy. Hátsó szobából kijön egy fiatalember, kb. 10-15 percig dolgozott valamit a rendszerben, közben még vagy 2x hátra is ment a belső szobába. Ezek után mondják, hogy mostmár oké minden, majd holnap d.u. (24 óra elteltével) fogom tudni használni, akkorra majd a többi kolléga is (háttérben dolgozó számítógépes szakik) beélesítik...
Közben mondom a hölgynek, hogy nekem az is elég, ha megmondja, hogy a villanynál mikor van a diktálási időpontom, és hívom őket telefonon. Erre ő: inkább küldjem el net-en, a telefonos rendszerük lassan összeomlik, annyira telített.
Jött ,nem akadtam ki,tudtam hogy belefér.
Bár ha nem így lett volna ,,akkor is ki kell fizetni.
Szerintem csak le vannak maradva a beérkezett pénzek felkönyvelésével.
Én a villanyhoz nem tudok belépni, pár hete regisztráltam be, akkor minden oké volt. Most meg akartam nézni ezt-azt, és minden hülyeséget kiír, de nem enged.
Szerintem a hiba az ő rendszerükben van, de nem is csodálom.
hátha valaki tud segíteni, MVM-et nem érem el
MVM applikációba (gáz) ha belépek, azt mondja a számláimnál, minden számlám rendezve.
ha bemegyek a Számláim menüpontba az utolsó 2 számlám folyamatban van státuszú és sárga óra van mellette
augusztusi fiz határidő: 2022.09.06
szeptember fiz határidő: 2022.09.22
állandó átutalással fizetek
a szeptemberivel talán nem lesz gond, aznap szokták vonni
az augusztusit nem tudom próbálták e, de a max limit alacsonyabb volt, ha próbálták nem sikerülhetett. felemeltem a limitet. ha megpróbálják a 2 számlá értékét egyben levonni, megint nem lesz jó. tudja valaki mit jelent az a folyamatban, ha próbálkoznak ujra az augusztusival akkor azt külön veszik a szeptemberitől, vagy mi a frász van ilyenkor. átutatálni már nem merem ha egyszer folyamatban... valakinek ötlet?
Azért ezek a teljesítmények furcsák. Pakson egy blokk 440 MW-os. Kizártnak tartom, hogy elférjen akkora méretben, mint a cikkben. Persze, nem tudom mit jelent a MWe mértékegység. MI az az "e"?
Ha nekem csak 50 kW-os lenne és nagyon örülnék neki... :)
Pedig van megoldás a nyári meleg eltárolására, csak az nagyon drága. Az északi népeknél van valami sóféle, amit a kazánba tesznek és vizet engednek rá. Akkor hő fejlődik, ezzel lehet fűteni. Amikor a sóból az összes energia elfogyott, vagyis ilyen gélszerű lesz, akkor azt elviszik és az erőművek hulladékhőjével szárítják ki, aztán mehet előröl. Kis fejlesztéssel meg lehetne csinálni, hogy a nap szárítsa ki.
Vagy lehet vízben is eltárolni, szigetelt medence, nyáron a nap felmelegíti, télen hőcserélőn keresztül kivesszük a hőenergiát. Kicsit drága megoldás...
Vannak megoldások, de nagyon nagy beruházást igényelnek és inkább csak lelkes barkácsolók csinálják meg.
Amit igazából tenni tudunk a spórolásra, az a ház körbeszigetelése. Meg ami ezzel jár...
Az áramszolgáltatótól kaptam számlát, ami csak 3 ezer forinttal volt több, mint a szokásos.
A fogyasztás 24% esett a magasabb díjkategóriába.
Az elosztói + átviteli díj viszont kétszer annyi volt, mint a fogyasztásért kiszámlázott összeg.
Én ezt sokallom.
Ha a kamrában nem is fér el az új mobil atomerőmű, de egy konténerben igen :)
A napkollektor itt az Alföldön megérné. Mert itt nyaron tenyleg annyi nap van. Az én szobam is déli tájolású, nyaron mintha szaunaban lennek, beugrom a fürdőkadba, tiszta wellness az egesz. :D
Ha ezt a sok meleget az ember télire eltudná raktározni nem lenne gond. Gondolkoztunk is rajta, csak hat rengeteg pénz, nincs ennyink most. Úgyhogy marad ez a drága jó gáz. Ameddig fizetni tudjuk.
Hát ez úgy volt, hogy kezdetben ( 60-as évek ) voltak a 3 emeletes tömbházak, a pincében volt egy kis sufnija mindenkinek, oda hordták be a szenet, aztán onnan cipelték fel a harmadik emeletre...
Aztán kitalálták, hogy olajjal jobb fűteni ( lett is olajszőkítés rendesen )
Gáz is volt, városi gáz. Na, az volt az igazán mérgező, de azzal nem fűtöttek, csak a konyhában volt bekötve.
Aztán kitalálták, hogy a földgáz még jobb. Most lehet érzékelni.
Most a villanyfűtés a divat. Ez a legjobb, csak az a baj, hogy nálunk kevés a villany, az is marha drága, ha komolyan elkezdenének az országban villannyal fűteni, akkor csak külföldről lehetne beszerezni, méregdrágán. ( Ettől függetlenül a villany a legjobb megoldás, csak ehhez nincs belőle nálunk elég.
Tehát, most itt tartunk. De én bizakodom, egyszer kitalálják, hogy hogyan lehet a speizba egy mini atomerőművet barkácsolni, házilag. A pincében meg a széntároló sufnikba lehetne letenni a kiégett fűtőelemeket...
De előbb-utóbb nálunk is mediterrán lesz az éghajlat, csak valahogy át kellene vészelni addig azt a 30...100 évet. :(
Igen, 27 % az ÁFA. Ha levennék a gázszámláról, az is számítana ! Meg az élelmiszerekről !
Ja, nekem ne panaszkodjanak már a spanyolok, olaszok, stb., mikor ott alig kell fűteni a mediterrán térségben, és a fizetésük, nyugdíjuk se olyan kevés, mint itt. Ha jól jegyeztem meg, a német kormány, osztrák is segíti a lakosságot, hogy ki bírja fizetni a gázszámlát.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek nagykorú gyermek esetén aki tanul a tartásra kötelezett szülő utalhatja-e önhatalmúlag a gyerek számlájára a gyerektartást?
- Tudja valaki, hogy igaz-e az, hogy pénzt írnak jóvá beteg gyerek számláján ha továbbküldöm iwiwen az üzenetet?
- Meghalt édesanyám, szeretném tudni, hogy a novemberi nyugdíjat utalják e még a számlájára?
- Lehet, hogy fiatalkori elbutulás, vagy még írható a szorongás/depi számlájára?
- Foglalhat-e végrehajtó kiskorú számláját?
- Van e valakinek PAYPAL számlája a neten, és mik a tapasztalatok?