Vágy egy baba után (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Vágy egy baba után
Én Szilveszterkor ittam le magam, elbúcsúztatva a 2012-es keserűségeimet, de jelentem tegnap kiderült, hogy alkohollal se jött össze. :(
Azért drukkolok SziReni! :)
Ha pontosan 9 hónappal utána született, akkor bizony nem foganhatott azon napon.
A terhesség ugyanis 8 és fél hónap.
jaa, hát kérem szépen, elég csak egyszer,spontán peteérés is van:)sztem nálam az alkoholtól szokott lenni:) a fiamat pl. fogalmam sincs, hogy hoztuk össze, annyira minimális volt a lehetősége, illetve sejtem, kb. mikor, de aznap meg bánatomban iddogáltam egy temetés után, a szomszéd pótmamit gyászoltam, aki a kislányom névnapján halt meg,és a kisfiam napra pontosan 9 hónappal a halála napjához képest érkezett. Elég durva. Ez egy csoda, az élet csodája!De azért ne gondolja senki, hogy alkesz vagyok:)nem szoktam inni, csak kb. 2 havonta 1-2 pohár bort.
Eztán nemtom mennyire autentikus a tanácsom: élj egészségesen:)
Történetem rengeteg érdekes van,az életem nem volt valami unalmas, gondoltam megírom talán egy blogban, vagy könyvben:)
Kedves PocokT!
A többiekkel ellentétben én pedig azt javallom, nem kell azonnal a legrosszabbra gondolni és dokihoz rohangálni...Persze előfordulhat annyi apró bajság, ami megakadályozza a fogantatást, de én úgy vélem a mai világ meddőségipara sokak életét megkeseríti.
Én is évekig halogattam a babaprojectet, ugyanezen okok miatt: esküvő, építkezés, hitelek, munka, aztán mikor belevágtunk kereken 2 évig nem jött össze. Mi is azt hittünk, elsőre sikerülni fog...Rögtön az elején voltam dokinál, mondta hogy mikor legyünk együtt minden szuper, rendben van nálam. Ő fél évet mondott h menjek majd vissza. Egy év után mentem vissza, hogy semmi, mondjuk közben sok xart ettem, meghalt a mamám stb.Kaptam peteérés-gyogyót és közölte hogy PCO-gyanús vagyok. 3 hónap eltelt, megint semmi, jött a férjem kivizsgálása, ment andrológiára, eredmény: kimagasló 150 ml/ml 98 %-os aktív...ezen persze elszomorodtam hogy ettől azonnal teherbe kellett volna esnem és én vok a béna. Elkezdődött a folyamat, petevezető átjárás (minden OK), aztán inszeminációk. 2 sikertelen után már úgy éreztem kipukkadok, híztam 5 kilót, kiderült túlstimulálták a petefészkeimet, nem is lehetett volna ilyen sokáig szednem a gyogyót...Az inszemekre az is kiderült, hogy nem is a 14. napon a peteérésem, hanem a 17-en, ezt a dokinak egy év alatt nem sikerül belőnie, hiába mondtam, hogy pontosan 31 napos a ciklusom...Akkor jöttem rá, hogy ha simán csak 2-3 naponta szeretkezünk és nem megyek el a dokihoz az elején, akkor már rég terhes lettem volna, mert a 12-14. napon voltunk együtt, aztán napokig nem elővigyázatosságból, gyakorlatilag szinte csak akkor nem szexeltünk amikor termékeny voltam:(Az orvos közölte, hogy szinte kizárt, hogy spontán teherbe fogok esni, mert a tüszőim nem repednek maguktól, cisztásodik a petefészkem.Na be is fejeztem az egészet, új dokihoz mentem, aki közölte, hogy össze fog ez jönni magától, és elmentem reflexológushoz is, aki megmutatta hol kell a talpat (ill. sarkat) masszírozni, hogy segítsünk ezen a problémán. Belexartam az egészbe, elengedtem, és a szülinapomon jól berúgtam, aznap csináltuk a lányomat, aki 3,5 éves. A fiam 1,5 éves. Kettőjük közt voltam terhes, amikor a lányom 1 éves volt, csak elvetéltem a 7 héten, mert amikor letettem a fogigátlót, nem vártunk és azonnal teherbe estem. A gyógyküret után kétszer jött meg, és utána megint terhes lettem a fiammal, ráadásul egy nagyon szomorú időszakban (haláleset a közelemben). Szóval, ahhoz képest, hogy meddőségi kezelésekre jártam, aztán simán megfogantam, akkor is amikor nem is számítottam rá:)))Nem szabad elkeseredni!Jönni fog ha itt az ideje, és készen álltok. Vigyázz magadra, élj egészségesen és vidáman, és akkor kiválaszt majd a gyermeked:)
Kedves Pocok!
Csak annyit tennék hozzá megnyugtatásul,hogy a petefészek átjárhatósági vizsgálat nem igazán műtét, és nem kés alá fekvést jelent. Legalább is az egyik módszer amit modern meddőségi központokban csinálnak, arról azt mondanám, hogy legfeljebb kellemetlen, a másik régebbi valami röntgenes módszer rémlik, arról olvastam rosszakat, de szerintem kés ott sincs.
Ha pesti vagy, vagy debreceni, akkor irány a Mensmentis. És az IR-t pajzsmirigyet igenis nézesd meg - Mensmentisben ezt csinálják - , de sok felkapott meddőségiben nem foglalkoznak vele. Hogy mért nem, fel nem foghatom, 5 tb-és ("ingyen") lombik van, ami után ők ha sikerül, ha nem megkapják a pénzt. Na ez ne lombozzon le. Rengeteg időtök van még, olvass rengeteget a neten, ezt sajnos nem lehet megúszni. Gondolok Rátok!
azért a szójával óvatosan kell bánni. ugyanis a női szervezetben egyensúlyban kell lennie az ösztrogénnak és a progeszteronnak, de általában ösztrogén-dominancia van (és ösztrogén hiány sosem, tudtommal - ennek az okát most hagyjuk, de röviden annyi, h az ösztrogént kívülről is bevisszük és termelődik is, viszont lassan ürül, a progit meg csak mi tudjuk termelni, és gyorsan ki tud ürülni, akár stressz hatására is).
szóval a szója pont, h nem ajánlott...ettől függetlenül örülök, h neked összejött a baba!
Köszönöm az új hozzászólóknak a biztatást, és nagyon sok erőt és kitartást kívánok én is, nagyon sok történetet ismerek most meg és össze szorul a szívem ahogy olvaslak benneteket!
Már azt hiszem akik ide írtak nem jelentkeztek, de mivel nem tudok más módot, itt üzenem, hogy a naplómba jelentkezőknek köszönöm az érdeklődést, de eléggé személyes és csak előzetes, fórumban vagy klubban történt ismeretség után engedek be olvasót, ne haragudjatok meg ezért!
Természetesen én is kívánom neked kedves levélíró hogy mihamarabb karodban tarthasd a gyermeketeket ,de a cikked olvasva az jutott az eszembe hogy mekkora igazság az hogy minden relatív !Az írod minden hónap kegyetlen és én elhiszem neked .Sőt tudom én is ezt élem át .Újra .Kisbabát vártam és 13 héten keresztül a felhők felett jártunk ,terveztük a jövőt a kicsivel .Aztán ultrahangra mentünk ahol kiderül nem tarthatjuk meg mert beteg . 15 hetes volt amikor meg kellett szülnöm . 3napos szenvedés után ment el és a fizikai fájdalom volt a legkevesebb ,mert a lelkem összetört .Én ezt éreztem kegyetlennek .Most már mi is próbálkozhatunk újra ,ez az első hónapunk , pár nap múlva kiderül hogy visszatért-e a mi kis drágánk hozzánk ,mert meggyőződésem hogy az ő lelke tér vissza de remélhetőleg ép és egészséges testben ! Tudom hogy elsőre keveseknek sikerül de soha nem adom fel ,ne tedd te sem ! Előzőleg a 6.hónapban sikerül (orvosom szerint gyorsan). Mivel te már minden szörnyűséget elképzeltél a "kudarcok" okaként én azt javaslom neked menj el orvoshoz aki remélhetőleg mindent rendben talál majd (ha esetleg mégsem megkezdődhet a probléma megoldása).Így talán megnyugszol egy kicsit ami nagyon sokat tud segíteni !
Kívánom hogy még ebben az évben teljesüljön az álmod !Minden jót neked !
Kitartas Pocok :) Mi 4 evet vartunk a dragankra aki 2011 decembereben szuletett meg. Tudom mit erzel,mert minden honapban kudarcot eltem at amikor a pisiteszt negativ lett.
Elkezdtuk a vizsgalatokat de eppen atkoltoztunk masik varosba es ujra kellett mindent kezdeni. Aztan az uj varosban meg ott kellett laknunk minimum 1 evet,hogy elkezdhessek a vizsgalatokat. Aztan eltelt az ev de valahogy megis elutasitottak a vizsgalatokat azzal az indokkal,hogy meg varjunk egy kicsit. Borzasztoan sirtunk a ferjemmel,mikor megkaptuk az idopontunkat torlo levelet,ami 2011. aprilis 5-re szolt. De viszont csoda tortent es 2011. aprilis 5-en azt tudtam meg,hogy gyermeket varunk. El sem hittuk, nem stresszeltunk rajta az utolso honapokban,mert rengeteget meloztunk es azt elveztuk,hogy egymassal lehetunk. Tudom,hogy sokszor hallottad, de kapcsolj ki. Elvezd az egyuttletet a ferjeddel. Igy fog osszejonni. Mostanra mar a 2. babat tervezzuk es megint kicsit gorcsolok rajta.
Ne aggodj es ne gorcsolj!
Kedves PocokT! Engedd meg, hogy én megosszam velem saját tapasztalatomat.
Mi a férjemmel 1,5 évig próbálkoztunk sikertelenül, elmentem nődokihoz, aki azzal kezdte, hogy a férjemet kísérjem el egy urológushoz, mert minden esetben először a férfiaknál keresik a "hiba forrását", aztán jövök én. (persze lehet ezzel is vitatkozni, ez most a mi esetünk volt)
Elmentünk Pestre egy magánrendelőbe, 2 órán belül megvolt a vizsgálat eredménye, lassúak a katonák, mennyiségileg jó, de ha több lenne az még jobb lenne. Ajánlott egy bizonyos FER14 nevű vitamint kimondottan férfiaknak való. Megvettük, hátha bejön, nem olcsó (kb.12 ezer ft 1 havi adag), de kipróbáltuk. A férjem naponta szorgalmasan szedegette...és megjött a csoda, egy pozitív teszt, majd 2011. áprilisában egy makk egészséges kislány, Nóri!
Nálunk nem volt időzített együttlét meg semmi hókuszpókusz.
Nézz utána a neten, sok infó van róla, és nálunk bejött, semmi mellékhatása nincs.
Kívánom, hogy nektek is hasonló pozitív élményetek legyen, és tényleg ne görcsölj rá!
Erről még tudnék írni, hogy éppen mi zajlott az életemben mikor terhes lettem, de ha kíváncsi vagy rá szivesen megosztom veled!! Ebben az időszakban nálam idegesebb ember nem volt a földön,abszolút nem járt a baba dolog a fejembe, és tessék pont akkor lettem terhes.
Lehet, hogy igazad van, de akinek szüksége lehet rá, az jobb, ha utána jár és megkeresi Dr. Lázár Erikát, tőle első kézből informálódhat. Itt a hoxán is meg lehet találni, meg a gynevac.hu oldalon keresztül is valószínűleg.
Tudtommal a környező országokban van, a gyógyszerfutár meg behozza...
Ha még nem hallottál a gynevac kúráról, akkor nézz mindenképpen utána! Itt is van fórum és persze a honlapot is olvasd el, mert akár a megoldást is megtalálhatod:)
Sok sikert!
Nem mindenki erőlteti az IR vizsgálatot, a meddőségire is mikor bevittem a papírt csak nézett rám a doki, hogy ezt ugye nem ő kérte? És vigyem is haza magammal, mert nem teszi be a kartonomba:S Pedig az IR is okozhat meddőséget. Szóval még az átjárhatósági előtt megcsináltatnám, mert az már aztán tényleg nem egy kellemes dolog. Vannak, akiknek meg se kottyan, de én inkább nem akarlak ijesztgetni, készülj fel mindenre.
Én is elég stresszes melóban vagyok és voltam is, viszont a kettő között nyugi volt, az sem volt elég:(
Sok sikert!
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek 2 vetélés után és 3 egészséges gyerek mellett normális dolog-e baba után vágyni? Lehet -e segíteni a terhesség megtartását?
- Amikor elhagyom a szoptatást, rendes tejet adjak az 1 éves babámnak vagy tápszert?Ti hogyan csináltátok a szoptatás befejezése után?
- Két vetélés és annyi év sikertelenség után, vágyom egy babára
- Harmadik baba utáni vágy!
- Szülés után a hálapénzt mikor szokás adni? Rögtön amikor még a kórházban vagy a babával, vagy elég a 6 hetes kontrolon?
- Mennyi idos koraban kezdtetek el huzogatni fiu babatok futyijet? Furdes elott vagy utan celszeru? Ti hogy csinaltatok?