Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Vadas nyúl recept

Vadas nyúl recept

Elkészítési idő 130 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Vadas nyúl hozzávalói:
1 egész nyúl feldarabolva,
30 dkg sárgarépa,
30 dkg petrezselyemgyökér,
5 dkg mustár,
1 db vöröshagyma,
3 ek. almaecet,
1 ek. cukor,
2 ek. libazsír,
2 ek. liszt,
3 db babérlevél,
ízlés szerint: patikasó, színes egész bors


A Vadas nyúl elkészítési módja:
Először a páclevet készítjük el. A megtisztított, felszeletelt zöldségeket tegyük fel kb. 8 dl vízben főni a babérlevéllel, a felkarikázott hagymával, egy kevés ecettel, cukorral, sóval és borssal. Kb. 30 perc főzés után, ha kihűlt, szedjük ki a babérleveleket, majd a főtt zöldségeket turmixoljuk össze. Keverjük bele a mustárt, és adjunk hozzá még egy kevés ecetet, ha nem elég pikánsan savanykás. Rétegezzük a nyúldarabokat egy fedeles üvegtálba, öntsük rá a páclevet, és lefedve, hűtőben hagyjuk állni 3 napig. A húst naponta forgassuk meg a páclében, hogy mindenhol egyenletesen érje. A pácolás után tegyük fel az egészet főni egy lábasban. Ha megfőtt a hús, a zsírból és lisztből készítsünk vékony rántást, ha megpirul, forraljuk fel kevés vízzel, majd öntsük rá a húsra. Ha szükséges, még most is tehetünk bele egy kevés ecetet. Még egyszer utoljára forraljuk össze az egészet. Köretként zsemlegombóc vagy kifőtt durumtészta illik mellé.

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , okt. 31. 20:52
A vadas nyúl elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook