Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Répaleves barnarizzsel recept

Répaleves barnarizzsel recept

Elkészítési idő 35 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

A Répaleves barnarizzsel hozzávalói:
1/2 kiló sárgarépa,
1 db nagy fej vöröshagyma,
12 dkg előfőzött zacskós barnarizs,
1 db tyúkhúsleves kocka,
2 szelet pirítós kenyér,
3 gerezd fokhagyma,
1 dl tejföl,
2 ek. étolaj,
1 ek. libazsír,
ízlés szerint: patikasó, őrölt színes bors, morzsolt majoránna, petrezselyemlevél


A Répaleves barnarizzsel elkészítési módja:
A vöröshagymát megtisztítottam és felkockáztam. A sárgarépát megtisztítás után lereszeltem. A hagymát megdinszteltem a zsíradékon, majd a reszelt répát és a zacskóból kivágott rizst is hozzáadtam. Kicsit együtt pirítottam. Ezután felöntöttem 1,5 liter vízzel és amikor felforrt, beletettem a leveskockát és a fűszereket. 20 percig főztem kis lángon fedő alatt. Utána hozzáadtam a tejfölt is. Újraforrás után el is készült a répaleves. A pirítós kenyeret jól megfokhagymáztam és kisebb kockákra vágtam. Erre szedtem rá a forró levest.

Jó étvágyat kívánok!



Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei

A receptet beküldte: , okt. 29. 16:44
A répaleves barnarizzsel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook