Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Póréhagymás csirkemell tokány tésztával recept

Póréhagymás csirkemell tokány tésztával recept


Elkészítési idő 40 perc

A Póréhagymás csirkemell tokány tésztával hozzávalói:
másfél csirkemell kockázva
2 nagy póréhagyma zöldjének a zsenge része is
2-3 dl erőleves vagy natúr ételízesítő
3 ek zabliszt + tisztított víz
só, kevés bors
1 ek apróra vágott vagy szárított petrezselyemzöld
1-2 ek tárkony
50 dkg spagetti, penne…
1 ek olívaolaj vagy kókuszzsír


A Póréhagymás csirkemell tokány tésztával elkészítési módja:
Az olajon fehéredésig sütjük a csirkemellet, majd rászórjuk a karikázott póréhagymát, felöntjük a levessel és fűszerezzük. Fedő alatt puhára pároljuk.
Ha elérte a kívánt állagot, a liszttel és vízzel habarást készítünk, és készrefőzzük. Kóstolás után még fűszerezhetjük.
Közben megfőzzük hozzá a kedvenc tésztánkat.


Arra vigyázzunk, hogy puha legyen a hagyma, de ne főzzük szét, mert nyúlós lesz.
Mindig vegyük figyelembe adagolásnál, hogy friss vagy szárított alapanyaggal dolgozunk.
Kevesebb levessel, plusz 1 dl fehérborral is megbolondíthatjuk az elején.


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , okt. 31. 12:49
A póréhagymás csirkemell tokány tésztával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook