Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Baba izmainak fejlesztése féléves kor után, aki eddig csak ültetve volt. fórum

Baba izmainak fejlesztése féléves kor után, aki eddig csak ültetve volt. (beszélgetős fórum)


1 2
36. Lávli* (válaszként erre: 35. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 10. 06:23

Én drukkolok, de kétkedve, ugyanis vagy nem igaz az egész történet, és hogy miért készült belőle fórum, kitudja; vagy a gyerek sürgős orvosi kivizsgálására van szükség, ha igaz a sztori, akkor itt már nem segít se Pikler Emmi, se "testtudós" videója.

Miért? Mert egy csecsemő sincs a nap 24 órájában különböző ültető alkalmatosságokba kényszerítve. Ha benne is van felelőtlenség miatt, időnként onnan kiveszik, aludni kell, pelenkát kell cserélni, átöltözni, mindezt fekvő pozícióban.

Egy egészséges csecsemő ebből a fekvő pozícióból "kimozog", forgatja a fejét, emeli, majd törzset emel, forgat, stb.

Mert az ösztönei erre késztetik.

Ha egészséges, akkor alvás előtt/után, vagy a pelenkázó asztalon gyakorolja, mert az idegrendszere érésével ezt "kell" csinálnia.

Ültetve pedig nyugtalan, sír, mert az ösztönei az "uncsi takaró" (??? 😳) után kiáltanak, ahol szabadon mozoghat.

Ha nem így van, akkor nem egészséges, ezért orvosra van szüksége.

jan. 10. 05:26

Éljen!

Úgy néz ki, hogy egy rövidke mondat az eddig itt veletek összegyűjtögetett anyagból meghozta az "aha" élményt.

Megkaptam az első bíztató kérdést ami a most hogyan továbbra utal? "Hogyan ül föl az ember." "Húzódzkodni ér?" "Vagy hasizomból?"

Erre már végre elküldhettem Gerber Magda, dr Pikler Emmi és Janet Lansbury ideillő cikkeit és a világ legszebb videómontázsát, amit hosszú hónapok alatt felvett jelenetekből szerkesztett össze néhány perces videóba Irene Gutteridge testtudós és csapata a híres Baby Liv videók producere, ami igazi élmény a témában érdekelteknek.

Reménykedjünk, hogy ráléptek az egészséges mozgáshoz vezető útra.

Remélem nem toltam túl így elsőre a rájuk küldött anyagmennyiséget és nem rettennek el, hanem megfogalmazzák a következő kérdést: Most hogyan lehet visszatenni a babájukat az "uncsi" takaróra, hogy elkezdhessen a szabad mozgásáért küzdeni.

Drukkoljatok!

jan. 9. 10:10

Köszönet az itt és a priviben kapott minden értékes és gondolatébresztő hozzászólásért. Hiszen az eredeti célom is a témával kapcsolatos tudásbázis felkutatása és feltárása volt.

Segítségetekkel az erről szóló cikkek könyvek videók széles tárházára bukkantam, ami mind erről szól. Méghozzá több elismert, a témában jártas szakemberek publikációiból származnak.

Közülük mutatóba megosztok párat és akit érdekel annak a többit is elküldöm.


Ami a lényeg, hogy ezentúl már a rokonaimhoz is érthetőbben, kiegyensúlyozottabban és szakszerűbben tudok szólni. És a következő éjszakáimon talán már nem tart ébren a gondolat, hogy mit is mondjak nekik, ami meghozza végre számukra is az "aha" élményt.


„A szeretetteljes, segíteni vágyó szülők akadályozhatják csecsemőjük növekedését azáltal, hogy elősegítik a számára természetellenes módon való mozgást.

Javaslom, hogy dőljön hátra, és egyszerűen figyelje meg a babáját, amikor a fizikai fejlődés bármelyik szakaszában halad.

Így pihenhet és élvezheti babáját, figyelmessége és érdeklődése inspirálni és támogatni fogja őt. ”- Gerber


Dr. Emmi Pikler, Peaceful Babies – Contented Mothers


Janet Lansbury: Respecting babies

[link]


A mérföldkövek késleltetése, kihagyása


Irene Gutteridge testtudós és Feldenkrais gyakorló (a „The Case Against Tummy Time” vendégírója és a híres Baby Liv videók producere) felajánlja:- Gondoljuk át, mennyire nehéz a legtöbb felnőttnek a padlón ülni teljesen medencével. Többen rájönnek, hogy ez mennyire nehéz, mivel az ülő meditáció egyre „divatosabbá” válik, ahogy a jóga is rájött az emberekre, hogy milyen rövidek a combizmaik. De ha lehetőséget adsz egy gyereknek arra, hogy megtalálja a saját módját az ülésre, az azt jelenti, hogy testét a saját számára a lehető legjobb módon, saját felfedezésével és mozgásával tervezte meg, és természetesen megtanulta, hogyan alakítson görbéket a gyermekében. gerinc és csípő, hogyan lehet megtalálni a boka és a térdízület rugalmasságát. Amikor lehetőséget kapnak arra, hogy önállóan végezzék el, akkor ez fokozatos szerves folyamat, és a „forma” követi a funkcionalitást. ”Az átmeneti testtartások elvesztése


Van az „egyik oldalon fekvő helyzet”, amely általában ülésre vezet, amit szívesen hívok „The Male Centerfold” -nak. Sok más testhelyzet is előfordulhat a nagyok között, mint a gurulás, a robogás és az ülés. Néhány variáció csak az adott gyermekre vonatkozik, és ha hiszünk a test bölcsességében (mint én), mindegyiknek értékes fejlesztési célja van. Emlékeztetem a szülőket, hogy készítsenek képeket, mert ezek többsége bájos és rövidéletű.

33. NomNom (válaszként erre: 28. - Guruljka)
jan. 8. 10:23

Így van, nem fognak böngészni, de még ezt a hosszú litániát sem végigolvasni.

Anyagot kell nekik küldeni, esetleg szakember elérhetőségét de lehet hogy ezt mind tolakodásnak veszik.

32. delbuk (válaszként erre: 27. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 8. 10:18

Szerintem tul hosszu, es tul sok a kerdes.

Esetleg amit meg lehet, hogy ahol ok laknak, ott keresel egy fejleszto szakembert, es megkered oket, hogy vigyek el, hatha az o szavara jobban adnanak.

31. globus (válaszként erre: 27. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 8. 08:22
Bébikompot tudom, de mi az a pattogószék? Gugli nem segít.
30. Orsi1971 (válaszként erre: 15. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 8. 08:17
Rengeteg magyarországi szakember tart online konzultációt. Ide NEM izomerősítés kell, hanem újra kell építeni a baba egész mozgásfejlődési sorát. Ezt ilyen gyerekekkel foglalkozó szakemberként írom.
29. Channa* (válaszként erre: 27. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 8. 08:12

Az én véleményem: Ha 6 hónapig nem tettek semmit, nem néztetek utána semminek, nem kerestetek fel orvost és továbbra is kitámasztva ültetitek, akkor nem hinném, hogy a rákeresés és olvasás lenne az ami rendezi ezt.


Ha valóban nem a te gyereked, akkor egyszerűen hívd fel őket és mond meg, hogy ez így nem jó! A gyerek fejlődése nem lesz normális, ha nem is fizikai maradványai lesznek, de kihathat az olvasási, számolási és tanulási képességeire, azaz jó esetben "csak" diszlexiás lesz, de rosszabb esetben szellemileg sérült is lehet.


Tehát, én tuti felvállalnám a haragjukat, mint azt, hogy ködösítve próbáljak közölni velük valamit.

jan. 8. 02:37

A felvetett kérdéseidre a kereső nem ad konkrét anyagokat, és a szülők aligha fognak órákon át keresgélni a neten, mert ők azt hiszik, hogy jól csinálják.


Keress olyan oldalakat, amelyeket ők is könnyen megtalálnak, például:

[link]

vagy:

[link]

jan. 8. 01:45

Nem hagy nyugodni a kérdés, hogy lehetne kioktatás nélkül rávezetni, a - gyereküket nagyon szerető és odaadó - szülőket, hogy megtalálják a legmegfelelőbb utat a gyermekük fejlődésének jó irányba tereléséhez.


Kérem a véleményeteket, hogy ha ti lennétek az ő helyükben, hogyan reagálnátok az alábbi levélre, amit nekik szántam. Elég tapintatos-e, nehogy olvasás nélkül a kukába kerüljön, de ami rá tudná vezetni őket a megfelelő útra, már ha sikerül végigolvasniuk az alábbi levelet:

_________________________________


Természetesen a kúszó-mászó képességek nélkül is fel lehet nőnie egy gyereknek, de a szülőknek alaposan tisztában kell lenniük a harmonikus kúszó-mászó mozgások kihagyásának lehetséges következményeivel.


A szülőknek tudniuk kell, hogy ezeknek a mozgásoknak a hiánya hogyan befolyásolja a következők kialakulását:

- egészséges hátgerincív

- jó szem-kéz koordináció

- beszélő képességek

- önbizalom

- egyensúlyérzék


Hetek óta ezekre a kérdésekre keresem a válaszokat, de én mindenhol csak ugyanazt a fajta szakirodalmat találom.


Szeretnélek megkérni, hogy ti is nézzetek utána, akár több helyen is (lehetőleg tudományos vagy orvosi forrásokban) a következő címszavaknak:


Mi kell az egészséges hátgerincív kialakulásához?


Pótolható-e a kúszás-mászás valami mással, a megfelelő erősségű izmok kialakításához a testen és a végtagokon?

Mitől lesz harmonikus a szem-kéz koordináció?

Mitől lesz kecses a kéz-láb összhang?

Hogyan és mitől alakul ki a biztos egyensúlyérzék?

Mi erősíti meg a babák önbizalmát?

Mi kell a felfedezéshez és az örömteli tanulási készségek kialakulásához?

Jó-e az,ha időben nagyon lerövidül a kúszás- négykézláb mászás korszaka?

Mi van, ha teljesen kimarad a kúszás-mászás mozgásforma egy baba életéből?


Felcserélhetők az alapvető nagymotoros mozgásformák?

Ha a baba már tud ülni és állni, de korábban se nem kúszott, se nem mászott négykézláb, okozhat-e ezeknek a mérföldkövek kihagyása jelenthet-e bármilyen problémát az élete további részében?


Segíti-e a mozgásfejlődést, ha a babát talpra állítjuk és ülő helyzetbe helyezzük: - mielőtt önállóan fel tudna állni; - vagy mielőtt önállóan leülhetne, és egyedül elmozdulhatna a beültetett helyzetből; - vagy mielőtt a csecsemő vissza tudna térni a has helyzetéből a „hátul fekvő” helyzetbe; - vagy aki még nem jött rá, hogyan kell négykézláb mászni.


Szükséges-e megtanulni eszközökkel játszani ülő vagy álló pozícióba téve, mielőtt a baba képes lenne saját magát megtartani hason vagy négykézlábon?


Ismersz-e olyan embereket, akiknél babakorukban teljesen kimaradt a kúszás-mászás?

Ismersz olyanokat, akik az egy év alatti korukban az idejük jelentős részét pattogószékben és bébikompban töltötték?

Ismersz-e olyanokat, akiknek a csecsemőkori mozgása teljesen szabadon, a saját tempójában, a mérföldkövek hagyományos sorrendjében fejlődhetett?

Mit gondolsz róluk ma?

26. NomNom (válaszként erre: 24. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 6. 07:47

Hagyják magát fejleszteni...? Szerinted most hirtelen abbahagyják az ültetést akkor ennyi lemaradás után "észbe kap" a pici, hogy ja nekem még meg kell tanulnom fordulni, nyakat emelni hason stb...?

Hát nálad is van valami gond. Itt sürgősen szakemberre van szükség, nem netes fórumokból összekotort tanácsokra, tippekre.

25. Channa* (válaszként erre: 24. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 6. 07:39

Most ez mi?


Kaptál privit?

Kitől? Hogyan?

Megírtad valakinek, hogy mi az itteni nick neved?


Ezzel a hozzászólással mit szeretnél elérni?

Tényleg minket vizsgáztatsz, ahelyett, hogy a gyerekeddel foglalkoznál?


Orvosnál voltatok már? Ez a 3. nap az új évben, tuti, hogy rendelt már.


Remélem, aki tudja, hogy ki vagy, az a gyámügynek felhívja a figyelmét a rossz gyerekellátásra mielőtt végleg megnyomorodik az a gyerek...

jan. 6. 06:31

Köszönöm a kapott linkeket, kiadványokat.

Úgy tűnik a küldött anyagok talán segítenek megértetni a lényeget.

Sikerült több kiadványt is átküldeni.

Talán elkapják a fonalat és hagyják a picinek magát fejleszteni.

Köszönöm a priviben kapott kérdéssort, ami talán másokat is gondolkodóba ejt, akik hasonló cipőben járnak és éppen pattogó székbe vagy bébikompba akarják ültetni az amúgy nagyon is szeretett gyermeküket.

Mi a véleménye az egészséges (terhelhető) gerinc és izmok kialakításának módjáról?


Mit gondol, az alábbi állítások helyesek, megalapozottak-e vagy sem.


Igaz vagy hamis?


1.)

Egyenes (kicsit C formájú) gerinccel születünk.2.)

A gerinc megfelelő görbületei az élet korai szakaszában történő mozgással alakulnak ki.


3.)

A nyaki gerinc konkávsága a fej hason fekvő helyzetből történő felemelésével alakul ki.


4.)

A felső hátizmokat a hason kúszás erősíti.


5.)

Az alsó hátsó izmokat és a fenék izmait négykézláb állva történő ringatás és mászás erősíti.


6.)

A korai életszakaszban csakis a saját mozgásból való kiülés segíthet hozzá a szép egészséges gerinc kialakulásához.


7.)

Az a gyermek, aki nem tud magától beülni, hanem leültetik, nem tudja megerősíteni az izmait, ezért a gerince (csigolyája) túlterhelődik.

A háti és az ágyéki gerinc görbületei megfordulnak:

a háta homorú,

az ágyéki gerinc domború lesz.Kérdés a fentiek után:

Véleménye szerint milyen más módszer vezethet jó eredményhez? Melyik másik módszer jó az egészséges gerinc létrehozásához (amely képes elviselni a szükséges súlyokat egy élet alatt)?

És ha igen, mik azok?

23. papája (válaszként erre: 21. - Bless the child)
jan. 3. 09:29
Nem ismerem a filmet, de megtaláltam és megnézem.
22. Piroska52 (válaszként erre: 19. - Unom)
jan. 3. 08:54
Köszi, félreolvastam, de akkor sem értem az egészet.
21. Bless the child (válaszként erre: 20. - Papája)
jan. 3. 08:50
Nekem meg a Traspotting kisbabája jut erről eszembe 😥
20. papája (válaszként erre: 15. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 3. 08:49

Ez a történet akkor is sántít, ha tényleg az EU-n kívül élnek. A legelszigeteltebb országban is tesznek, többet tesznek a gyerekek egészségéért.

Nem hiszem a mesét. Valószínű a rokonod egy végtelenül primitív narkós stb. alak lehet.

Sajnálom szegény babát, ha nem ültetné erőszakkal és nem korlátozná a mozgásában, hagyná fekve, valószínű erősebb lenne magától is. Ez a jó rokon nem hogy segít a gyerekének, hanem még árt is.


Eszembe jut egy természetfilm. A kiselefánt egyik lába görbe, nem tud rajta járni. 3 lábon próbál menni, az anyja meg az ormányával a hasa alá nyúl és úgy támogatja, hogy tudjon járni.

19. unom (válaszként erre: 18. - Piroska52)
jan. 3. 08:28
Nem írta, hogy nincs kötelező védöoltás.
18. Piroska52 (válaszként erre: 15. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 3. 08:26

Megírnád hogy milyen elmaradott országban élnek,ahol még kötelező védőoltás sincs,

Mert ez így csak találgatás.

Nem látod a babát,csak hallomásból mondod mi van.

Vannak országok ahol teljesen más világ van,

17. Channa* (válaszként erre: 15. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 3. 07:59

Szerintem leírtuk mit kell tenni, bár számomra hihetetlen, hogy egy babát nem néz meg az orvos, ha beadja az oltást.


Sírásmentes izomerősítés=foglalkozás a gyerekkel!

Azaz hasra fektetni tárgyakat adogatni, játszani vele, hogy csinálja, amit kell.

jan. 3. 04:46
Úgy látom, elbeszélünk a füled mellett
jan. 3. 02:37

Köszönet a hozzászólásokért. Csak azért kérdeztem, hátha valaki ismer olyan új módszert, amit én nem.

Nem magyarországon élő rokonokról van szó.

Az állampolgárságuk miatt nem is jöhetnek ide orvoshoz. (Nem EU.)

A Covid miatt ott még védőnő is alig látja a gyerekeket. Tartok tőle, hogy amúgy sem elég alapos ott a csecsemők egészségügyi ellátása.

A kötelező védőoltásokon ilyesmi szóba sem kerül.

Pont a Covid miatti elszigeteltségből adódhatott ilyen helyzet.

A véleményem csak egy a sokból, szemben áll a többi ottani barátjaikéval, akik szintén az ő módszereiket követik.

Az én véleményemet csak egy túlaggódó, ósdi elveket valló távolélő rokon huhogásának tartják.

Csak az érdekel, hogy tényleg van valami sírásmentes izomerősítő módszer?

A kúszás és mászás erőltetése most még talán nem késő.

14. delbuk
jan. 2. 21:27

Ket lehetoseget latok, vagy nem itthon tortenik a dolog, vagy tenyleg trollkodas (remelem, az utobbi).

A covid miatt az en gyerekem sem latta sokat se gyerekorvos, se vedono, de a kotelezo vedooltasok soran azert csak korbenezte, kikerdezett, telefonon konzultaltunk, stb. A vedono is latta egy-ket statuszon, illetve a tobbinel kikerdezett telefonon/emailben. Azt, hogy egy ekkora gyerek nem tartja magat meg a legbenabb orvos/vedono is kiszurja, es ad beutalot neurologiara.

Egyebkent 2020-2021-ben remekul mukodik az internet, a baba fejlodese keresoszavakra pontosan kiadja, hogy melyik honapban mit kell/szabad csinalni egy babanak, amitol persze lehetnek elteresek, de azert ha valami extrem mashogy van, normalis szulo csak utana kerdez.

Ha megis valos a tortenet, babat addig nem ultetunk, amig magatol nem ul ki, szepen el kell kezdeni hasaltatni alkalmankent percrol percre hosszabban. Hetfon pedig keresd az orvost, es kerj beutalot, mielott maradando problemaja lesz a gyereknek.

Mivel minden orvos ido, ha anyagilag belefer, kozvetlenul lehet keresni beutalo nelkul a Deveny Alapitvanyt, ahol lehet maganba is kezeltetni a gyereket.

Olvasgasd ezt: [link]

jan. 2. 20:16

"Felcserélt sorrend kijavításában kellene segítség."


Nem szeretném kitiltatni magam a hoxáról, így igyekszem visszafogottan megfogalmazni, amit gondolok.


Egy babáról írsz, akivel gondok vannak nem kevés ideje, hanem kb. fél éve. Az írásodból az derül ki, hogy orvosnál nem jártatok, hanem esetleg a youtube? segítségével próbáljátok ellátni a gyereketeket.


Ezt nem így kell! Soha nem volt gyerek a közeledben, amíg neked nem született? Nem láttad sosem, hogy egy gyereket, hogyan gondoznak mások? Mikor viszik orvoshoz, hol kérnek segítséget és kivel konzultálnak?

Nincs a közeledben egyetlen egy olyan ember sem, aki nevelt már gyereket? Akitől tanácsot kérhetnél, aki megráz, hogy fogd a gyerekedet és vidd orvoshoz!?


Egy tanyán élsz elzárva? Vagy mi az oka annak, hogy egy fél éves babát nem lát a gyermekorvosa és a védőnő? Nem hordod csípőszűrésre? Nem viszed oltásokra?

Csak annyit teszel, hogy felülteted kitámasztod és közben te...Te mit csinálsz eközben? Mi az, hogy kimaradt az átfordulás? Mióta teszed ezt a gyerekeddel? Mégis miét teszed ezt? Gyámhatóság?


Te egy nagyon felelőtlen szülő vagy, vagy nagyon, de nagyon buta!

Hogy, hogy nincs egy 6 hónapos babának izma a megforduláshoz? Teszel te azért a babáért valamit? Még is mire számítasz? Arra, hogy majd felnő magától, ahogy sikerül?


Igen, tudom, hogy karantén van, de ez a baba júniusban született, amikor már nem volt karantén, ezt a babát 6 hónapos koráig az orvosnak minimum 6* látnia kellett volna, ha másért nem, akkor azért, hogy beadja a kötelező oltásokat, megnézze, hogy nem csípőficamos e, meghallgassa a tüdejét, megmérje a súlyát, stb. Elvitted orvoshoz?Ha elvitted a kötelezőkre, akkor az orvos nem vett semmit észre? Nem mondta, hogy hova vidd kivizsgálásra, szűrésre? Nem adott a védőnő tanácsokat a gyerek ápolásával kapcsolatban?


Gondolom tudsz olvasni, ha sikerült írnod, gondolom nem vaküzemmódban íródott a hozzászólásod, így ha jól gondolom, akkor miért nem olvasod el, hogy mi a teendőd egy babával kapcsolatban? Miért gondolod azt, hogy a legjobb a hoxán tanácsot kérni egy ilyen komoly probléma kapcsán?


Anyukád hol van? Van egy barátnő, egy kolléganő vagy a szomszédnéni? Miért nem kérsz segítséget senkitől?És az én tanácsaim, amiket azonnal meg kell tenned és nem csak ülni és merengeni.


Mától ne kitámasztva ültesd a babádat, hanem fektesd a kiságyba hason, hogy próbálja emelgetni a fejét. Játsz vele, azaz adj a kezébe játékokat, hogy használja a kezeit is, ha próbálkozik a fordulással segíts neki, de csak annyit, hogy könnyebb legyen egy picit neki, de azért önállóan csinálja. Ha kell, akkor ülj mellette a nap annyi órájában, amennyit ébren tölt és terelgesd úgy, hogy próbálkozzon fejemelgetéssel, kitolással, átfordulással.


Hétfőn pedig vidd el a gyermekorvoshoz és mond el, hogy mit tapasztaltál és segítsen! Mondja el, hogy te mit tehetsz és hova viheted a gyerekedet, hogy korrigálják ezt az állapotot! Ne hagyd magad! A gyereked élete a tét!!!!

jan. 2. 16:08
Na, álljunk már meg egy percre, mért kell egy ilyen pici babát ültetni, minden baba más ütemben fejlődik, hagyni kéne békén, hogy magától eldöntse mikor akar hasra fordulni, felülni, felállni, elindulni.,mért kell kitámogatva ültetni, az eszem megáll.
jan. 2. 15:56
Hol jól értem, egy féléves gyermekről van szó, aki hónapok óta ültetve van. Remélem, ez troll fórum. Ha nem, akkor itt igazán létjogosultsága van az anonimitásnak
jan. 2. 15:50
Ex-anyósom szerint a babát "tanítani kell ülni", de a lányom 77-ben volt kisbaba és szerencsére nem laktunk együtt, az öreglányt is rég elvitte már az ördög. Azt hittem, ez a felfogás már rég kiveszett.
jan. 2. 08:44

Te jó ég... hasra sem tud fordulni és ülteted?? Ezt meg honnan találtad ki?

A mai világban annyi anyag van fent a neten, hogy még ha ennyire gyökér a védőnőd h eddig nem küldött sehova akkor is tudnod kéne, hogy ez így nagyon nagy baj!

Azonnal keress egy Dévényest ha nem akarod megnyomorítani egy életre.

8. sablonos (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jan. 2. 08:43

Nem tudom, saját babádról beszélsz-e vagy más nevében kérsz tanácsot, mert "a baba" nekem olyan személytelen.

Ha a tiéd, akkor "a babám" illene, ebből gondolom, hogy esetleg ismerős nevében kérsz tanácsot.

De nem nyelvészkedni akarok, mert a hangsúly nem ezen van.

A "felcserélt sorrend" itt a bökkenő. Nem lett volna szabad a babát idő előtt természetellenes testtartásba helyezni. Bárki is tette, a kitámasztott üléssel biztos hátráltatta a baba mozgásfejlődését. Ha úgy érezte, hogy a kicsi nem megfelelő ütemben fejlődik, akkor kellett volna tanácsot kérni gyerekorvostól vagy védőnőtől.

Egyébként minden baba más-más ütemben fejlődik. Soha nem lenne szabad sürgetni, erőltetni. De azzal, hogy idő előtt ültették ezt a picurkát, mielőtt még magától képes lett volna rá, hiba volt.


Kérjétek szakember segítségét! Még visszafordítható a dolog, sokat fejlődhet ez a csöppség. Csak okosan!

7. papája (válaszként erre: 6. - Gabbbicica)
jan. 2. 08:30
Tönkre mehet a gerince, összenyomódhatnak a belső szervei az erőltetett ültetéstől.
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook