Utalás napközben (beszélgetés)
ok-ok, nem azért kérdem :D Csak először azt hittem, a nyitó hsz alapján, hogy valamit eladtál, vagy nem tom, és azért utaltak. :) Azt nem írtad, hogy a munkáltatód szivat.
mint mindenkinek nekem is van bevételem és kiadásom minden hónapban és az erre való pénzt munkával keresem.
miért? ki ez, vagy mit utal minden hónapban?
igen ez így van és saját magát hazudtolta meg hétfőn amikor szintén azt mondta hogy most kezdi utalni mert pénteken is elkezdte már.Na sabaj csak minden hónapban ez a cirkusz és én már unom.
Ha ő utalta interneten, akkor kedden utalta csak el.
attól függ, hogy ha pénteken utalta, és hétfőn érkezett, az o.k., de ha később, az már más.
meg igen két nap múlva vagyis nem akkor utaltak amikor mondták.
megérkezett végül a pénzed?
Azt hiszem, 4 órán belül aznap meg kell kapni.
Akkor egyről beszélünk, csak máshogy fogalmazunk.
Persze, nem is vitatom. :-)
Nem azt mondtam, hogy nem lehet berögzíteni, hanem ha már a rendszerben van, akkor nálunk nincs átjárás.
Én nem vagyok fejlesztő, csak napi szinten dolgozom vele.
Ezért mondtam, hogy bankja válogatja.
Valóban nincs átjárás, de ha az ügyfél IG2-nek adja be, akkor úgy kell teljesíteni.
Igen, az is lehet, hogy külön kell kérni, mert ezt drágábban csinálják a bankok.
Nem, ez nem igaz! Banki szoftver fejlesztéssel foglalkozok és a mi rendszerünkbe lehet rögzíteni IG2-est ügyfél megbízás alapján, de természetesen csak úgy, ha az ügyfél az utolsó ciklus előtt beadja.
Hát ez nagyon érdekes! A mi szoftverünkkel lehet papírról rögzíteni IG2-ed átutalást is. Nem kell netről indítani.
Patapucs hozzászólása alapján nem egy forma, bár csodálkozgatok rajta....
Ha félreétettem volna: IG1 és IG2 között nincs átjárhatóság.
Ezt bankja válogatja.
Nálunk ilyet nem lehet.
Persze lehet, hogy ahogy kék írisz írta, ha külön kérik, akkor IG2-ben is megy, vagy bankja válogatja? Passz.
Akkor viszont, ha még időben indította, át kellett volna, hogy érjen a számládra. Vagy délután későn indította az utalást.
Több verzió lehet, ha hétfőn megkapod a pénzt, nincs gond.
Ha 17-18 óra fele/után sincs a számládon, akkot vedd fel a céges ügyintézővel a kapcsolatot.
Tapasztalatból mondom, hogy még a nagy cégeknél is előfordul, hogy elszámolnak vmit és hírtelen likviditási gond lép fel.
Tudom, hogy a kérdezőnek válaszoltad! :)
nem banki,ő a cégnél aki az utalásokat intézi.
Tévedés. A 4 óra kizárólag a netes utalásokra érvényes!
A kérdezőnek szántam a választ. :)
De akkor elhiszem neked, hogy ezt mondta, én úgy tudtam mindenféle utalásra (neten, bankban stb.) érvényes a 4 óra...
És én magamnak nem hazudok, mivel saját számlámról egy másik saját számlámra akartam utalni! :D És a banki ügyintéző nekem ugyanezt mondta tegnap.
(azt hiszem, magamat nem hülyítem!:))
Nem biztos, hogy saját maga neten utalta. És mondom, a bankban azt mondták, hogy ha ott utaltatok, csak következő munkanapon ér át.
További ajánlott fórumok: