Új szomszéd (beszélgetés)
ok, köszi
most már értem :)
Te nem érted, hogy tök mindegy, mint mondanak a szomszédok. Ők egy lakást vettek meg, nem egy közösségi életet.
Hívjatok össze. közgyűlést, hozzatok határozatot, aztán szólítsátok fel őket arra, hogy gondoskodjanak a rájuk eső dolgok elvégzéséről. Személyesen, vagy bízzanak meg valakit.
szia,
köszi a válaszodat, én nem folytatnám itt ezt...
próbáltam már korábban leirni mindent...az, aki ebbe a házba költözik tudja, hogy NINCS takaritó, gondnok stb...azt is tudja, hogy pénz hiányában a lakók maguk intéznek dolgokat...ÉRTEK mindent, megértem azt is, hogy valaki erre nem kiváncsi, nem akarja csinálni. amikor mi vettük a házat az előző lakó határozottan elmondta, hogy mi a rendszer. Ezzel ezt vállaltuk.
ez a bográcsozás nagyon beakadt :) vicces
NEM kell bográcsozni, meg úgy semmit
a házba költözéskor mindenkinek elmondják a helyzetet
mi az, amit te nem értettél? tesómék társasházában van takaritó, konditerem, szauna, 2 lift stb...ők tudatosan olyan házat kerestek, ELŐRE megkérdezték, hogy ezek vannak-e
hát, nagyjából mindig, majnem minden szituációban, ahol ki kell magukat húzni. a kertészkedés, a takaritást sem csinálják...és nem is hivnak senkit, hogy helyettük csinálja meg.
Szerintem egy sebésztől nem elvárható, hogy kerítést fessen. És nem azért, mert olyan nagy úr, hanem mert a keze a munkája záloga. Ha az USA-ban élne, a kezei millió dollárra lennének biztosítva. Ahogy pl György Ádám zongoraművésznek is.
Mondanál példát arra, hogy milyen helyzetekben hozakodnak elő azzal, hogy ők orvosok, nem tudom elképzelni.
A közös bográcsozások gondolom, nem miattuk maradtak abba.
Te mennyire vagy elstallva?
In a mindenki elhizhat a kicsaba.
Régebben egy ismerős nőnek vezető beosztású, főnök volt a férje a munkahelyén, és otthon is főnökként akart viselkedni. A felesége felvilágosította, hogy otthon nem főnök, hanem férj és apa ! Egyszercsak megértette...🙂
Hasonló eset, mint Nálatok a házban. Egyesek szereptévesztésben vannak !
Te bajod.
A közöst kell átnézni. De csak hogy tudd: nem foglak tamogatni
A társadalmi rétegződés, a szellemi színvonal, a pénz látszata, a hatalomhoz tartozás igen nagy úr...
van, aki ezt a fennsőbbség érzetet a többiek tudtára adja...nehogymá...
Gázcsőcsere volt két lakóhelyemen is. Addig pofáztam, mig nem az az egyetlen komálós kapta aki a közösképviselő csókosa volt, hanem egy millióval olcsóbban egy idegen vállalkozó
Ha neked ez mindegy, ne járj kögyűlésre
ahogy irtam is, ismerek nagyon kedves orvosokat. a jelen esetben csak az a furcsa, hogy minden második szavuk az, hogy ők orvosok. ez tűnt fel
de sajnos pont nemrég volt, hogy magánorvosnál 1,5 órát vártam és ezt szóvá tettem. a hölgy kiabált velem egy jót, majd közölte, hogy arra van az ajtó, neki van elég betege...végül maradtam (szerettem volna tudni, hogy mi a baj, vizsgálat volt) 50 ezret fizettem. a végére egész normális lett a hangulat
Az esetünkben sem működött.
Elmaradt a ház szigetelése, amikor még volt állami támogatás, az idősek bojkottálták azzal, hogy nem térül meg.
Most újra nekifutnak, immár teljes áron, ebből még inkább nem lesz semmi. Fűtéskorszerűsítést muszáj volt benyelni, tartózkodók részletben fizetik a közös költséggel.
Akik bérbe adják a lakást, szintúgy nem tördelik össze magukat...
instant leves"
Tudod milyen az instant víz?
lehet, hogy tényleg vasárnapi agyam van, ezt most nem értem.
mire gondolsz?
ez itt is téma volt, csak a ház 90 százaléka leszavazta.
nálunk is van egy pár, akik a kukát rendezik.
a behúzást meg az intézi, aki éppen arra jár. nem szokott gond lenni
További ajánlott fórumok:
- Feleség a szomszéddal
- Neveljük-e, nevelhetjüke-e a szomszéd gyerekét, unokáját?
- Kikészít a fölöttem lakó szomszéd...
- Dohányoztatok valaha lépcsőházban? Tiltja-e szerintetek ezt valami törvény? Mert pár szomszéd már az agyamra megy..
- Alsó szomszéd nem bírja elviselni a gyerekemet, mit tegyek? bővebben lent
- Milyen a szomszédi viszonyotok?