Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Új szomszéd fórum

Új szomszéd (beszélgetés)

1 2 3
70. Ruslan (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 07:09
Ha ők nem akarnak beilleszkedni, ti se értesítsétek őket semmiről, ne csináljatok meg helyettük semmit, hacsak nem muszáj. Lesznek következményei és lehet átgondolják.
69. gigi> (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 02:35
"A diplomával nem jár együtt automatikusan sem az intelligencia sem a gerinc."
68. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 67. - Michelle.r)
jún. 3. 22:00

ok, köszi

most már értem :)

67. michelle.r (válaszként erre: 66. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 3. 21:27

Te nem érted, hogy tök mindegy, mint mondanak a szomszédok. Ők egy lakást vettek meg, nem egy közösségi életet.

Hívjatok össze. közgyűlést, hozzatok határozatot, aztán szólítsátok fel őket arra, hogy gondoskodjanak a rájuk eső dolgok elvégzéséről. Személyesen, vagy bízzanak meg valakit.

66. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 65. - Michelle.r)
jún. 2. 15:00

szia,

köszi a válaszodat, én nem folytatnám itt ezt...

próbáltam már korábban leirni mindent...az, aki ebbe a házba költözik tudja, hogy NINCS takaritó, gondnok stb...azt is tudja, hogy pénz hiányában a lakók maguk intéznek dolgokat...ÉRTEK mindent, megértem azt is, hogy valaki erre nem kiváncsi, nem akarja csinálni. amikor mi vettük a házat az előző lakó határozottan elmondta, hogy mi a rendszer. Ezzel ezt vállaltuk.

ez a bográcsozás nagyon beakadt :) vicces

NEM kell bográcsozni, meg úgy semmit

a házba költözéskor mindenkinek elmondják a helyzetet

mi az, amit te nem értettél? tesómék társasházában van takaritó, konditerem, szauna, 2 lift stb...ők tudatosan olyan házat kerestek, ELŐRE megkérdezték, hogy ezek vannak-e

hát, nagyjából mindig, majnem minden szituációban, ahol ki kell magukat húzni. a kertészkedés, a takaritást sem csinálják...és nem is hivnak senkit, hogy helyettük csinálja meg.

jún. 2. 14:39

Szerintem egy sebésztől nem elvárható, hogy kerítést fessen. És nem azért, mert olyan nagy úr, hanem mert a keze a munkája záloga. Ha az USA-ban élne, a kezei millió dollárra lennének biztosítva. Ahogy pl György Ádám zongoraművésznek is.

Mondanál példát arra, hogy milyen helyzetekben hozakodnak elő azzal, hogy ők orvosok, nem tudom elképzelni.

A közös bográcsozások gondolom, nem miattuk maradtak abba.

64. Lady Lavender (válaszként erre: 63. - Liliom10)
jún. 1. 22:33

Te mennyire vagy elstallva?

In a mindenki elhizhat a kicsaba.

63. liliom10 (válaszként erre: 57. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 1. 21:13

Régebben egy ismerős nőnek vezető beosztású, főnök volt a férje a munkahelyén, és otthon is főnökként akart viselkedni. A felesége felvilágosította, hogy otthon nem főnök, hanem férj és apa ! Egyszercsak megértette...🙂

Hasonló eset, mint Nálatok a házban. Egyesek szereptévesztésben vannak !

62. Lady Lavender (válaszként erre: 61. - Lady Lavender)
jún. 1. 21:00
Vagy nálunk?
jún. 1. 21:00
Gongolog a hazakolkotottnel nincs?
jún. 1. 20:58

Te bajod.

A közöst kell átnézni. De csak hogy tudd: nem foglak tamogatni

jún. 1. 20:52
Az idősek között van gyógypedagógus, aki könyvet is irt, főiskolán tanitott, hallássérült gyerekekkel foglalkozott. a bácsi, aki most megy el fizikát tanitott még 3 évvel ezelőtt is itthon. a feleségem közgazdász, én épitészmérnök. A ház szines, sokféle foglalkozású ember él.
58. apeeng (válaszként erre: 55. - Liliom10)
jún. 1. 20:33

A társadalmi rétegződés, a szellemi színvonal, a pénz látszata, a hatalomhoz tartozás igen nagy úr...

van, aki ezt a fennsőbbség érzetet a többiek tudtára adja...nehogymá...

57. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 55. - Liliom10)
jún. 1. 20:22
én voltam a szerencsés, aki próbáltam beszélni a férfivel, de azt a választ kaptam, hogy ne dirigáljak nekik :) elvileg a lakásvételnél elmondták nekik, hogy mi itt a helyzet és akkor elfogadták, de ez pár hét alatt megváltozott
jún. 1. 20:19
persze, értelek és én igennel szavaztam a takaritóra és arra, hogy legyen egy gondnok. ahogy irtam is, szerintem ez lassan átalakul a házban. egy másik néni is költözik a lányához Olaszországba. a lakások el lesznek adva vagy bérlők jönnek
55. liliom10 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 1. 20:18
Szerintem nem számít egy társasházban, kinek mi a foglalkozása. A munkahelyén az, ami, ők épp orvosok, de a házban csak lakók, tulajdonosok ugyanannyi joggal és kötelességgel, mint a többiek! Ezt kellene többieknek megértetni velük !
jún. 1. 20:17
Sajnálom, de nem mindenkinek van ezekre kedve vagy ideje. Szerintem teljesen normális, ha nekik nincs, vagy hogyha egyszerűen szeretnék mással tölteni a szabadidejüket. Ezért kár megszólni őket, nagyon szép a közösségi összetartás, de nem mindenkinek van erre igénye. Eddig akárhol laktam, az volt az alap hogy jöttek takarítani, megszerelni, kukát kivinni stb. és ezt nem a lakók csinálták sehol. Vagy ahol volt egy lakó "gondnok", neki fizettünk érte. Persze érthető, hogy a lakóközösség egy része máshogy intézte ezt, de ti is beláthatjátok, hogy talán egy (mostnemazért mert hasra kell esni tőlük, pusztán a beosztás, ügyeletek) orvos házaspárnak nem biztos, hogy még erre futja szabadidőből. Nekem se futná, mert megvan a saját életem, pedig csak sima napi 8 órás nyugis munkám van, semmi durvulás.
jún. 1. 20:10
a házban sok az öreg, kis nyugdijjal... nekünk sem volt álmunk a kapufestés, takaritás de igy alakult. Gondolom, ahogy majd cserélődnek a lakók (most egy idős urat fognak idősek otthonába vinni) úgy átalakul ez is.
jún. 1. 20:06
Nem olvastam végig, de aki kaput akar festeni, az fessen, meg költözzön kertes házba, én azért lakom társasban mert nem kívánok sem kertészkedni, sem kerítést festeni, sem füvet nyírni, sem takarítani a lépcsőházban, sem semmit szerelni. Fizetek ha szakit kell hívni, legyen pár ezer forinttal magasabb a közös költség bánomisén, amúgy biztos nem csinálnám. Ha van olyan lakó aki a szabadisejében ezeket szeretné csinálni, akkor nyugodtan. Ja, és nem vagyok orvos. :D
51. K-né Zsóka (válaszként erre: 14. - Asztanaviszta)
jún. 1. 19:06
De nem ám! Az megy aki akar és ráér. Ugyanakkor nem szokás írásban benyújtani a követeléseket.
50. Regin_a (válaszként erre: 3. - Violet18)
jún. 1. 18:11

Gázcsőcsere volt két lakóhelyemen is. Addig pofáztam, mig nem az az egyetlen komálós kapta aki a közösképviselő csókosa volt, hanem egy millióval olcsóbban egy idegen vállalkozó

Ha neked ez mindegy, ne járj kögyűlésre

49. 55Judit (válaszként erre: 47. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 1. 18:09
Némelyik nagyon magas lovon ül.
48. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 46. - Globus)
jún. 1. 18:08
igen, testvéreméknél is hasonlók vannak
47. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 43. - 55Judit)
jún. 1. 18:07

ahogy irtam is, ismerek nagyon kedves orvosokat. a jelen esetben csak az a furcsa, hogy minden második szavuk az, hogy ők orvosok. ez tűnt fel

de sajnos pont nemrég volt, hogy magánorvosnál 1,5 órát vártam és ezt szóvá tettem. a hölgy kiabált velem egy jót, majd közölte, hogy arra van az ajtó, neki van elég betege...végül maradtam (szerettem volna tudni, hogy mi a baj, vizsgálat volt) 50 ezret fizettem. a végére egész normális lett a hangulat

46. globus (válaszként erre: 35. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 1. 18:06

Az esetünkben sem működött.

Elmaradt a ház szigetelése, amikor még volt állami támogatás, az idősek bojkottálták azzal, hogy nem térül meg.

Most újra nekifutnak, immár teljes áron, ebből még inkább nem lesz semmi. Fűtéskorszerűsítést muszáj volt benyelni, tartózkodók részletben fizetik a közös költséggel.

Akik bérbe adják a lakást, szintúgy nem tördelik össze magukat...

45. Regin_a (válaszként erre: 25. - Lady Lavender)
jún. 1. 18:06

instant leves"

Tudod milyen az instant víz?

jún. 1. 18:04

lehet, hogy tényleg vasárnapi agyam van, ezt most nem értem.

mire gondolsz?

43. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 1. 18:04
Kérdezd meg, az orvosi végzettség automatikusan jár együtt a lenéző stílussal, vagy ez egyéni döntés?
jún. 1. 18:03
az időseknek ajánlották, hogy vegyenek fel hitelt, ha nem birják anyagilag a megjelenő pénzügyi terheket
jún. 1. 18:03

ez itt is téma volt, csak a ház 90 százaléka leszavazta.

nálunk is van egy pár, akik a kukát rendezik.

a behúzást meg az intézi, aki éppen arra jár. nem szokott gond lenni

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook