Új Raf Pol King babakocsi tapasztalatok, kinek hogyan vált be... (beszélgetés)
Meg. Nekem a kereskedő aztmondta, hogy tökéletes kocsi nincs, még a 300 ezresnek is vannak hibái.
Mivel a lányom tavaly novemberben született, a hóban leteszteltük, kíválóan lehet tolni. Viszont a kis kerekűt nem biztos. Ez még lemaradt.
A táskája szerintem nagyon kicsi, én személy szerint nem szeretem.
Aham....
Most hirtelen egy érv szól mellette, hogy ne ezt válasszuk...
Egyik, hogy lehet be sem fér pl. egy Ignis hátuljába...
Szia!
Nekem szintén Raf Pol babakocsim van, és nagyon szeretem. A hibák, amiket felsoroltál, felsoroltatok helytállóak.
A textilmózest én kb 5 hónapos koráig tudtam használni, liftnélküli házban a 4. emeletről kíválóan lehetett benne hurcolni.
A nehézsége miatt vettem egy Top Rider babakocsit amin cserélhető a mózes és a sportrész, hááát meg kell mondjam alig könnyebb. Egyetlen előnye, hogy jobban elfér a kocsi csomijába. Az első kis kerekei miatt nagyon nehéz vele patkázni, nagyon oda kell figyelni, hogy ki ne törjem. És sorolhatnám a hibáit.
Aham értem... a súllyal kapcsolatosan, nem hasonlítottam még a többi babakocsihoz, de akkor ahogy kiveszem szavaitokból ez egy 'súlyos' kocsi? :)
A fékezhető kerekekkel kapcsolatosan azt hallottam, hogy a fékek miatt kényelmetlen a kocsi tolása.
Meg hogy, a súlypontja a babakocsi végén van (ha a baba szemben van veled), és nehéz pl. padkánál felemelni... hm... ?
Szia!
Nekünk is ilyen babakocsink volt, csak Kunert elnevezéssel. Mi 4 hónap után eladtuk, mert nem fért be a 4 személyes liftünkbe. Ezen kívül még 3 lépcsőt is le kellett küzdenem, ha kiakartam jutni az utcára, így 4 hónapon keresztül csak díszkísérettel tudtam utcára menni, pedig nekem minden vágyam volt, hogy napközben kettesben sétáljak a lánykámmal.
Kocsiba nekünk se fért be rendesen. A hátsó ülés 2/3-os felét le kellett dönteni és így a babát a vezető ülés mögé kellett tenni, amit én utáltam és a babakocsi kereki ott voltak a baba mellett (Clio-nk van).
Sokat látok belőle a városban és mindig irigykedek kicsit, hogy de jó annak, aki tovább használhatja, mert alapvetően a babakocsi hibátlan volt. Szerintem hatalmas táskája volt, minden belefért.
Aki megvette tőlem, családi házban lakik és imádja.
Érdemes meggondolni, hogy milyen körülményeknek kell megfelelnie.
Szia!
Mi king babakocsit használunk
Előnye: olcsó (mi 38e ft-ért vettük), nagyok a kerekei(bármilyen terepen helyt áll (kipróbáltuk))
ha szembe van a baba, nagyon könnyen irányítható
hátránya: nehéz (kb. 13-14 kg), nagy kerekei miatt (de ez leszedhető)de amúgy is nehezen fér el az autó csomagtartójába
ha háttal tolod a babakocsit nehezebb irányítani és csak erről az oldalról fékezhető a babakocsi.
Most 4 hónapos a kislányom, így még csak textilmózesben volt benne, így nincs gond.
viszont ha most vennék babakocsit, könnyebbet vennék és olyat amin a vázon cserélhető a mózes, hordozó stb., de csak azért mert mi sokat utazunk (mindegyik nagyszülő vidéken van) és a babakocsi miatt szinte tele van a csomagtartó.
Röviden ennyi, ha van kérdésed még válaszolok, ha tudok
Ránéztem a neten, mert a márkát nem ismertem. Valójában ilyen típusú volt nekünk is az első. Imádtam, mert:
-árkon bokron át tudsz vele kelni/falun élünk/
-a gyerek télen is kényelmesen elfér benne
-sőt, minden elfér benne
De:
-ha utaztunk valahova, csak a babakocsi fért jóformán a csomagtartóba/pedig nagy csomagterű az autó/
-nem találtam szinte olyan üzletet, ahol ekkora ajtó volt, hogy beférjen ez a kocsi is
Nem tudom egyébként mekkora súlya van, de a miénket cipelni, gyerekkel..hát a derekam majd le szakadt.
Attól függ egyébként a babakocsi választás, hogy vidéken, vagy városban éltek e. A sok minden befolyásol.
Sziasztok. :)
29 hetes kismama vagyok, és lassan eljön az ideje, hogy babakocsit vásároljunk, és ezt a fajtát néztük ki magunkat. Az ára szuper, viszont a gyakorlatban nem tudom, hogy milyen lehet. Egy nagyon kedves Barátném innen a hoxáról kicsit megingatott, aminek persze örülök, mert ha tényleg így vannak ezek a dolgok, több ilyen tapasztalat van, akkor lehet mégis váltani kéne. :)
Szóval, várom a véleményeket erről a babakocsiról, minden érdekel! :)
További ajánlott fórumok:
- Ki milyen márkájú multifunkciós babakocsit ajánlana, neki melyik vált be?
- 3kerekű babakocsival kapcsolatban mi a véleményetek, tapasztalatotok?
- Graco Mirage Plus TS Babakocsi Gianni .. Tapasztalata van valakinek?
- Babakocsi tapasztalat
- Sport babakocsi tapasztalatok
- Testvérbabakocsi vagy testvérfellépő? Kinek melyik vált be vagy hogy oldottad meg ha 2 kicsivel kellett közlekedni?