Új Medicina (beszélgetés)
Nem jöttem még rá, hogy ha ennyire érdekel a téma, miért nem olvasgatsz tudományos írásokat. Mások a tudásért nem egy fórumon kérdezősködnek.
Befejezem a veled folytatott eszmecserét, mert már nem érdeklődésnek érzem, hanem kötözködésnek.
Kívánok neked testi-lelki harmóniát, és mély belső csendet.
Szia. :)
Akkor az hogy lehet hogy mára szinte teljesen eltűnt egy csomó olyan betegség, amik régebbi századokban pusztítottak. Lépfene, kolera, veszettség, pestis, járványos gyermekbénulás, stb. sorolhatnám.
Nem is a higiéniának, netán a védőoltásoknak köszönhetjük, hanem annak hogy kevesebb lett az érzelmi sokk?
Jól van akkor, nem én szeretnék vitázni veled.
De azt tudd, hogy ha egy érzelem el van fojtva, az azt jelenti, hogy el van fojtva. Tehát nem látszik, nem tud róla a környezet. ha esetleg már gyermekkorban érte egy trauma ami elfojtásra került, már ő, maga sem emlékezhet rá. Esetleg akkor eszébe jut mi történt akkoriba, ha valamilyen technikával felszínre hozzák szakemberek, és szembesül vele.
Igen. Pirinyókának igaza van.
Minden idült megbetegedés kiinduló pontja valamilyen érzelmi sokk, trauma.
De van számodra egy jó hírem. A rák nem halálos betegség. A klinikai kezelésekkel teszik azzá.
Ugye senki nem hiszi azt el, hogy ahhoz hogy egy betegségből kigyógyuljon valaki, előtte le kell mérgezni, az immunrendszer működését egyenlővé kell tenni a nullával? :)
Kösz a felvilágosítást ;-O, mostmár valószínűleg többet tudok, mint a tudományos alapokra épülő orvostudomány és annak orvosai, mert ők nem csak bacikra adják ám. Vagy Te erről nem tudsz?
Igen a penicillint tekinthetjük annak, de a mai kemikáliák már nem ismerik ám ősüket, mert tudod, ők már lombik program részeként sokasodnak.
Úgy is van.
Antibiotikum.
Mindenre.
Vírusra, gombára, rákra és olykor baktériumra is. Hát egye, ki erre vágyik, éppúgy, ahogy a macska az egeret, hisz az antibiotikum is a természet saját teremtménye, mint az egér, ki táplálékul szolgál a macskának.
Vagy nem jól tudom és nem jól látom az összefüggést?
Kötöm az ebet a karóhoz. miszerint oka van annak, ha egy immunrendszer szaporodni hagyja a kórokozót.
Előfordulnak olyan kórokozók, amivel az immunrendszer optimális működés esetén sem tudja felvenni a harcot ez igaz. De az antibiotikum akkor sem a betegség kiváltó okát szünteti meg. Sőt, tovább gyengítve az immunrendszert lehetőséget biztosít egy újabb fertőzés kialakulására.
Az hogy a kórokozó megtámadja a szervezetet, ugyanaz az oka mint amiért a macska megtámadja az egeret. Enni akar. És szaporodni.
Ma már viszonylag szelektív antibiotikumok léteznek.
A megelőzés tényleg fontos, sporttal, helyes táplálkozással úgymond "erősíthető" az immunrendszerder, de ha már megtámadott a kórokozó akkor nincs mit tenni, antibiotikum kell. A legjobb, legerősebb szervezetet is megtámadhatják kórokozók.
Nem egészen úgy van.
Az, hogy egy kórokozó megtámadhatja a szervezetet, annak is oka van. Valamiért az immunrendszer nem tudja kivédeni a támadást. Az a helyes út, ha megtalálom azt az okot, ami az immunrendszert gyengíti. Attól hogy lemérgezek valakit csak azért hogy a kórokozót kiirtsam belőle, a betegség kiváltó oka még megmarad.
Mivel az immunrendszerünk 90%-a a vastagbélben van, az ott élő hasznos mikroorganizmusokat teljesen megölöm az antibiotikummal. Ami az immunrendszer további gyengítését eredményezi.
A gyógyszernek nevezett kemikáliák nem gyógyszerek, mert nem gyógyítanak ki semmiből. Maximum csökkentik, elnyomják a betegségtüneteket.
De:
"Eljön majd az idő, amikor az orvos feladata nem az lesz, hogy kezelje a testet, hanem, hogy gyógyítsa a lelket, amely viszonzásképpen meggyógyítja a testet is."(kínai jóslat)
Ezt másodszor írtam be. A folyamat jelentem elkezdődött! Van már ilyen orvos! Ismerem! :)
Jó lenne,ha az alternatív terápiák egy része beépülne a hagyományos orvoslásba,és a TB is tudná támogatni! Persze csak ami leletekkel,kísérletekkel bebizonyosodott,hogy hatásos!
Az utóbbi 10 évben járok reumatológushoz az ízületi gyulladásommal,és soha egyikük (kb. 4-nél voltam)sem adott semmilyen életmódbeli tanácsot,vagy egy cetlit,amire le van írva,hogy milyen ételek és mozgásfajták ajánlottak és mik a kerülendők.Gyógyteát és táplálékkiegészítőket sem javasoltak.Csak a kőkemény gyógyszereket írják fel és kb. évente egy kúra fizikoterápia.Ugyanakkor amilyen alternatív kezeléseket próbáltam,azok nem használtak.