Ügyvéd tanácsára lenne szükségem (felelősség) (beszélgetés)
nos utánanéztem 10 db ált.isk. házirendnek(goolge.hu), amelyek a neten fent vannak, mindben benne van , ami a miénkben.->42-es hozzászólás.
gondolom, mindenhol volt hasonló eset, és az iskolák levédték magukat, hiszen ez szándékos károkozás esete.
Hagjuk... Ha van valaki hozzáértő, kérem írja meg a véleményét.
Most el kell altatnom a kicsit.
Bocsi, véletlenük kattintottam a mentésre.
Ez egy nagyon nehéz kérdés.
Egyáltalán a tanitónőnek hogyan kerülhette el a figyelmét, hogy a rábizott 6 gyerekből egy elkalandozik a hátsó udvarra.
Főleg egy ilyen tipusu iskolában, ahol külön figyelni kell a gyerekekre.
És a hiperaktiv megfogalmazás egy kicsit tág fogalom.
Az enyém sulyos figyelemzavaros hiperaktivnak diagnosztizált.
Hagyományos iskolába járt. Középiskolát megpróbáltuk a kislétszámut, nem vált be.
Jól mondod.
Végre egyet tudok érteni veled.
Az iskolán KIVÜL okozott kárért a szülő egyetemlegesen felelős..most néztem meg a mi házirendünket, benne van.
Az iskolán belüliért meg egyértelmű.
Ez egy nagyon nehéz kérdés.
Egyáltalán a tanitónő
Bár az én gyerekem még csak óvodás, de itt is történt hasonló eset.
Év elején egy gyerkőc(3,5 éves) letépte a frissen felrakott tapétát.
A szülőt terhelte a felelősség, és h helyre hozza a kárt, és még csak fel sem merült h az óvónőre v bárki másra hárítsa!
"mert ahogy a többi fórum hozzászólásodat láttam/olvastam, nem voltál mindig mindenben kompetens, mégis tettél kinyilatkoztatásokat."
Pl.?
Veled nem vitatkozom. Nem vagy ügyvéd.
... mert ahogy a többi fórum hozzászólásodat láttam/olvastam, nem voltál mindig mindenben kompetens, mégis tettél kinyilatkoztatásokat. Legyél piros alma, de ne legyél a mindenttudó kisokos. Hidd el, mindenki jobban jár.
Az életkorral nem értek egyet.:)))
Ahogy leírtam korábbi hsz-ben az 1000%-ra úgy van.;)
Én a 6. hozzászólással értek egyet!
Mégis mit mondasz az Igazgatónak?
Véleményem szerint ezért kár szakemberi segítséget igénybe venned...
Ráadásul a biztonsági őrös példád rossz is, mivel itt nem az a kérdés, hogy a gyerek felelős-e, mert nem felelős (jogilag).
A biztonsági őr felel meg a tanárnak, te meg a gyereknek. Szülő itt nincs, rossz a párhuzam.
További ajánlott fórumok:
- Kisfius anyukák tanácsára lenne szükségem
- Lakberendező tanácsára lenne szükségem, vagy aki jártas a lakberendezésben
- Állatorvos tanácsára lenne szükségem! A cicám kombinált oltást kapott két és fél hete, sántíthat tőle?
- Sürgősen ügyvéd tanácsára lenne szükségem, ingatlanvásárlással kapcsolatban! Tud valaki segíteni?
- Családjogi szakértő tanácsára van szükségem
- Ügyvéd vagy jogász tanácsára lenne szükségem