Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tzatzkiki mártogatósom folyik, mint a tej. Mit tegyek? fórum

Tzatzkiki mártogatósom folyik, mint a tej. Mit tegyek? (tudásbázis kérdés)


26. tricse
2009. szept. 13. 19:16

Üdv!

Ha nincs kedvetek pepecselni vele,a Lidl-ben kapható 400Ft körüli áron kördobozban,sűrű,krémes állagú,isteni és kiadós tzatziki!:)

2009. szept. 13. 04:45
Tedd szűrőbe,hagyd lecsepegni,és csinálj rá másik öntetett!
24. anbene
2009. szept. 12. 22:57

Szia!

Azért folyik, mert a sótól levet ereszt az uborka. Próbáld meg, hogy összekészíted, és tálalás előtt sózod csak meg, vagy először lesózod a legyalult uborkát és utána hagyod állni, majd leöntöd a levét. És ha 20 %-os tejföllel készíted, még masszívabb lesz.

23. Cszsuka (válaszként erre: 21. - 81002da781)
2009. szept. 12. 22:54

:DD


Azért keményítőt először csak egy kicsivel próbálj ki szerintem. Nem biztos, hogy kell bele.

2009. szept. 12. 22:50

Mindenkinek köszi az ötletet!


Most elmegyek, alszok rá egyet! :)


Jó éjt mindenkinek!

21. 81002da781 (válaszként erre: 19. - Cszsuka)
2009. szept. 12. 22:48

Na ezt kipróbálom! :)

Köszi az ötletet...


Egy kis keményítő+sajt, utána meg olyan lesz, mint a beton. :)

20. 81002da781 (válaszként erre: 17. - Cszsuka)
2009. szept. 12. 22:47

Sokszor nem fogom csinálni, mert én epés vagyok (amúgy nyakalnám napszámra). :(

Vendégek jönnek egy kis kerti sütésre, arra gondoltam amolyan előmártogatósnak jó lesz...

Hát marad a padlizsánkrém meg a halaskrém... :)

2009. szept. 12. 22:46
Esetleg még azt lehetne csinálni, hogy valamilyen kemény sajtot lereszelsz, s belekevered. Az tuti nem rontja el, s ha jó sokat teszel bele, akkor sűrű lesz.
18. 81002da781 (válaszként erre: 15. - Fd8e423e9e)
2009. szept. 12. 22:45
No igen, így végig gondolva, ez így tiszta... :)
17. Cszsuka (válaszként erre: 14. - 81002da781)
2009. szept. 12. 22:44

Hát, azt gondolom, de azért ne add fel! :)


Legközelebb úgy csináld, mintha uborkasalit akarnál csinálni, csak a hozzávalók másak. :)

16. 81002da781 (válaszként erre: 11. - A6d5a14c21)
2009. szept. 12. 22:43

Ennél rosszabbat keményítővel már nem csinálhatok.... :)

Lisztet nem merem bevállalni, mert félek, hogy lisztízű lesz...

2009. szept. 12. 22:43
Jó minőségű, krémes, sűrű joghurtot, vagy tejfölt kell használni, az uborkából alaposan ki kell nyomkodni a vizet, így nem lesz csöpögős a saláta.
14. 81002da781 (válaszként erre: 12. - Cszsuka)
2009. szept. 12. 22:42
Most kínomban nevetek, hát nem turmix lett volna a végcél.... :)
13. c95c921ae7 (válaszként erre: 10. - 81002da781)
2009. szept. 12. 22:42
Nem nagyon tudsz már javítani rajta. Máskor picit sózd meg és pár perc múlva csavard ki rendesen.
12. Cszsuka (válaszként erre: 10. - 81002da781)
2009. szept. 12. 22:41

A megoldás? ki ne dobd! Nagyon finom uborka turmixot csináltál! Én szoktam ilyet, csak sajt nélkül, de akkor megsózom picit. Meg kell inni és kész!

Beletöltöd guszta kis pohárkákba, aztán hűtőbe,s meginni. :)

2009. szept. 12. 22:40

Az igazi tzatziki titka,hogy a joghurtot egy konyharuhára öntjük,ami alatt egy tál van.Rengeteg felesleges vizet fog kiengedni magából,én kb 1napig szoktam így "csöpögtetni",és utána mehet bele az ubi...


Így,hogy már bele raktad az uborkát nem tudom mit lehet vele csinálni,talán egy kis étkezési keményítő vagy liszt bele?(ez csak ötlet,még nem csináltam soha így,csak ez jutott eszembe,mint "sűrítő" anyag)

2009. szept. 12. 22:39
Van valami megoldás, vagy wc?
2009. szept. 12. 22:38
Na igen, a recepten nem volt rajta, én meg nem csináltam... :(
2009. szept. 12. 22:36
Huh basszus, az ubit csak összeturmixoltam, nem nyomkodtam ki... :(
2009. szept. 12. 22:35
Kicsavartad az ubit rendesen??
2009. szept. 12. 22:35
meséld el, hogy csináltad
2009. szept. 12. 22:35
uborkát alaposan kinyomogattad előtte?
2009. szept. 12. 22:35
Igen, pontosan! :)
2009. szept. 12. 22:34
Hogyan lehetne besűríteni, hogy kenyérpálcikával "kanalazhatóvá" váljon, mert így semmi nem marad rajta?
2009. szept. 12. 22:34
És azt szeretnéd, hogy ne folyjon?
2009. szept. 12. 22:33
Tudnátok abban segíteni, hogy a tzatzkiki mártogatósam folyik, mint a tej...

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook